Quiz about For Roald Dahl Fans
Quiz about For Roald Dahl Fans

For Roald Dahl Fans Trivia Quiz


This quiz will consist of the Roald Dahl books. I hope you will like it a lot, but since I'm only 13, they probably won't be that challenging. I'll try. Questions are all multiple choice,

A multiple-choice quiz by 13eb. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors A - K
  8. »
  9. Roald Dahl

Author
13eb
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
30,143
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2479
Last 3 plays: Guest 76 (8/10), Guest 112 (8/10), Guest 185 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In which book was a character very smart for that person's age? Hint

Danny the Champion of the World
Matilda
The Witches
The BFG

2. In which book did a character pronounce everything strangely? Hint

Fantastic Mr. Fox
The BFG
The Giraffe and the Pelly and Me
Charlie and the Chocolate Factory

3. In which book did someone have a really bad rival that was really RICH? Hint

The Giraffe and the Pelly and Me
Matilda
Charlie and the Chocolate Factory
Danny the Champion of the World

4. In which book was someone addicted to TV and went on a special tour? Hint

Matilda
Charlie and the Chocolate Factory
Fantastic Mr. Fox
The BFG

5. In which book did a character pay a company to wash his windows? Hint

The BFG
The Giraffe and the Pelly and Me
Charlie and the Chocolate Factory
Danny the Champion of the World

6. In which book did a character lose his most beautiful possession that made the character look like he was different from the other species? Hint

Fantastic Mr. Fox
Danny the Champion of the World
Matilda
The BFG

7. In which book did characters have nothing to eat but a disgusting looking vegetable? Hint

The BFG
Matilda
Fantastic Mr. Fox
The Giraffe and the Pelly and Me

8. In which book did someone waste all of their Elizabeth Arden make-up? Hint

Danny the Champion of the World
Charlie and the Chocolate Factory
The BFG
Matilda

9. In which book did a character lose their job in the winter? Hint

Charlie and the Chocolate Factory
Fantastic Mr. Fox
The Giraffe and the Pelly and Me
Matilda

10. In which book did the characters catch a jewel thief red handed? Hint

The Giraffe and the Pelly and Me
Fantastic Mr. Fox
Matilda
Charlie and the Chocolate Factory


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which book was a character very smart for that person's age?

Answer: Matilda

Remember, Matilda was the girl. She was really smart, but her parents were too stupid to notice her.
2. In which book did a character pronounce everything strangely?

Answer: The BFG

Remember, in the BFG, he learned to read only from one book, and so later someone helped him out to read and talk properly.
3. In which book did someone have a really bad rival that was really RICH?

Answer: Danny the Champion of the World

Remember, Mr. Victor Hazel owned those pheasants.
4. In which book was someone addicted to TV and went on a special tour?

Answer: Charlie and the Chocolate Factory

Remember, Mike Teavee was so addicted to TV that he shrunk himself.
5. In which book did a character pay a company to wash his windows?

Answer: The Giraffe and the Pelly and Me

6. In which book did a character lose his most beautiful possession that made the character look like he was different from the other species?

Answer: Fantastic Mr. Fox

Remember, those hunters shot off his tail, a fox's most prized possession, but the fox was safe.
7. In which book did characters have nothing to eat but a disgusting looking vegetable?

Answer: The BFG

Remember, they were the snozzcumbers.
8. In which book did someone waste all of their Elizabeth Arden make-up?

Answer: Matilda

Remember, when Matilda dyed her father's hair, he asked for a mirror, and his wife gave him a little face powder compact, and shrieked when he dumped the powder all over the floor out of shock.
9. In which book did a character lose their job in the winter?

Answer: Charlie and the Chocolate Factory

Remember, Charlie's father lost his job because the factory he worked in closed.
10. In which book did the characters catch a jewel thief red handed?

Answer: The Giraffe and the Pelly and Me

Remember, when the Giraffe and the Pelly were washing the windows, they saw a thief stealing the Duchess' jewels.
Source: Author 13eb

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 76: 8/10
Feb 01 2023 : Guest 112: 8/10
Jan 12 2023 : Guest 185: 6/10
Jan 07 2023 : Guest 86: 8/10
Jan 04 2023 : Guest 97: 5/10
Dec 14 2022 : Andyboy2021: 10/10
Dec 13 2022 : Guest 90: 9/10

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us