FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about For Avid Roald Dahl Lovers
Quiz about For Avid Roald Dahl Lovers

For Avid Roald Dahl Lovers! Trivia Quiz


For avid Roald Dahl lovers! Questions from his children's fiction.

A multiple-choice quiz by QueenMab. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors A - K
  8. »
  9. Roald Dahl

Author
QueenMab
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
40,006
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
1261
- -
Question 1 of 15
1. Which of the following is a chapter in 'The Witches'? Hint


Question 2 of 15
2. Which of the following was not one of James' companions in the Peach? Hint


Question 3 of 15
3. In 'Esio Trot', how is the beloved tortoise 'helped to grow' Hint


Question 4 of 15
4. ' was thin as a wire, as dry as a bone only drier, she was so long and so thin when you carried her in you could use her for poking the fire.' Who does this rhyme describe? Hint


Question 5 of 15
5. Miss Trunchbull doesn't believe that Matilda read which book? Hint


Question 6 of 15
6. "That little brute has just gone down the garbage chute."

To whom is this referring?

Answer: (Two Words)
Question 7 of 15
7. Who has a great money-making scheme for George's Marvelous Medicine? Hint


Question 8 of 15
8. Which giant is featured in the BFG? Hint


Question 9 of 15
9. What fairy tale 'proves that gambling's not a sin, provided that you always win' in Dahl's 'Revolting Rhymes'? Hint


Question 10 of 15
10. Which of Mr. Twit's disgusting features is discussed in chapter one of 'The Twits'? Hint


Question 11 of 15
11. The unfortunate Vicar of ______ always has to walk backwards. Hint


Question 12 of 15
12. In 'Fantastic Mr. Fox' which vegetable does Mr. Fox steal? Hint


Question 13 of 15
13. How did the narrator's parents die in 'The Witches'? Hint


Question 14 of 15
14. Which of the following is not villain in a Dahl story? Hint


Question 15 of 15
15. What do George and James have in common? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 21 2024 : Guest 82: 11/15
May 01 2024 : MickeyDGod: 13/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following is a chapter in 'The Witches'?

Answer: Frizzled Like a Fritter

2. Which of the following was not one of James' companions in the Peach?

Answer: the Slug

3. In 'Esio Trot', how is the beloved tortoise 'helped to grow'

Answer: a magic song is whispered to him

4. ' was thin as a wire, as dry as a bone only drier, she was so long and so thin when you carried her in you could use her for poking the fire.' Who does this rhyme describe?

Answer: Aunt Spiker

5. Miss Trunchbull doesn't believe that Matilda read which book?

Answer: Nicholas Nickleby

6. "That little brute has just gone down the garbage chute." To whom is this referring?

Answer: Veruca Salt

7. Who has a great money-making scheme for George's Marvelous Medicine?

Answer: his father

8. Which giant is featured in the BFG?

Answer: the bonecruncher

9. What fairy tale 'proves that gambling's not a sin, provided that you always win' in Dahl's 'Revolting Rhymes'?

Answer: Snow White

The dwarves are all ex-race horse jockeys, and with the aid of the magic mirror (courtesy of Snow White) they can always back the winning horse.
10. Which of Mr. Twit's disgusting features is discussed in chapter one of 'The Twits'?

Answer: His beard

11. The unfortunate Vicar of ______ always has to walk backwards.

Answer: Nibbleswicke

Poor fellow has to walk backwards, or else he talks backwards, and says things like, 'Please don't krap behind the church' not 'please don't park behind the church'.
12. In 'Fantastic Mr. Fox' which vegetable does Mr. Fox steal?

Answer: carrots

His son reminds him, as they raid the farmer's pantries, that the rabbits will be needing food too.
13. How did the narrator's parents die in 'The Witches'?

Answer: in a car crash

14. Which of the following is not villain in a Dahl story?

Answer: The Centipede

15. What do George and James have in common?

Answer: they both have no kids around to play with

Only James lives with horrible aunts, because he's an orphan. George lives with his parents and horrible grandma
Source: Author QueenMab

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us