Quiz about Fruit for Kids
Quiz about Fruit for Kids

Fruit for Kids! Trivia Quiz


This quiz is meant for children. There are lots of names for fruits on this page. Have you tried all of these fruits?

A multiple-choice quiz by thejazzkickazz. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Food for Kids
  8. »
  9. Fruits and Vegetables

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
123
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
29070
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 137 (6/10), blasley3 (9/10), Robert907 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This is a long yellow fruit. Monkeys love to eat them! Hint

banana
orange
prickly pear
persimmon

2. This is a red, delicious fruit. One a day will keep the doctor away! Hint

quince
coconut
apple
papaya

3. Some people call this red fruit a vegetable, but it's really a fruit...and very juicy! Hint

grapefruit
kiwi
guava
tomato

4. Which of these fruits is not considered a citrus fruit? Hint

lemon
orange
lime
cranberry

5. This fruit comes in bunches, and is most commonly red, purple or green. Hint

durian
raspberry
grape
mangosteen

6. Which fruit has 'milk' inside it? Hint

peach
coconut
plum
nectarine

7. This tropical fruit is grown in Hawaii. The most famous brand name is 'Dole'. Hint

lychee
avocado
star fruit
pineapple

8. Which of the following is not a melon? Hint

gourd
honeydew
cantaloupe
watermelon

9. What is a dried grape called? Hint

raisin (sultana)
date
prune
potato bug

10. Which of the following is not a color of berry? Hint

Black
Red
Blue
Purple, with pink polka-dots


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This is a long yellow fruit. Monkeys love to eat them!

Answer: banana

The hard outer case of a banana peels back to reveal a wonderful inside, soft and delicious!
2. This is a red, delicious fruit. One a day will keep the doctor away!

Answer: apple

Sometimes apples are yellow or green too. There are many types of apples!
3. Some people call this red fruit a vegetable, but it's really a fruit...and very juicy!

Answer: tomato

You can tell that tomatoes are fruits because they have seeds in them. Cucumbers and peppers are also fruits.
4. Which of these fruits is not considered a citrus fruit?

Answer: cranberry

Citrus fruits like lemons, limes and oranges have a lot of Vitamin C, so eat them (or drink their juice) all the time!
5. This fruit comes in bunches, and is most commonly red, purple or green.

Answer: grape

Grapes are used to make grape juice, and wine for adults. My favorite use for grapes is to just eat them, one by one.
6. Which fruit has 'milk' inside it?

Answer: coconut

Coconut milk is not really milk, but just the juice (or nectar) of the fruit. Real milk comes from animals like cows.
7. This tropical fruit is grown in Hawaii. The most famous brand name is 'Dole'.

Answer: pineapple

Pineapples have a very rough outside, but a moist and sweet yellow fruit on the inside...delicious!
8. Which of the following is not a melon?

Answer: gourd

A gourd is more like a squash than a melon. Melons are always hard on the outside but sweet on the inside.
9. What is a dried grape called?

Answer: raisin (sultana)

Can you tell I like grapes? Raisins - which are called "sultanas" in some countries - can be brown, yellow or even green!
10. Which of the following is not a color of berry?

Answer: Purple, with pink polka-dots

If you ever see a berry that has pink polka-dots, you probably better not eat it. Blackberries, Blueberries and Raspberries all grow on bushes. I hope you enjoyed this quiz and thank you for playing!
Source: Author thejazzkickazz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 137: 6/10
Dec 03 2022 : blasley3: 9/10
Dec 02 2022 : Robert907: 9/10
Dec 02 2022 : stephedm: 10/10
Dec 01 2022 : Guest 72: 10/10
Nov 30 2022 : bimbim-muffin: 10/10
Nov 30 2022 : Guest 180: 9/10
Nov 30 2022 : Guest 49: 6/10
Nov 30 2022 : abbypoutu: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Quizzes with Unique ID:

Each quiz on the FT site is given a unique ID when the quiz template is created. This list includes 10 quizzes with interesting ID numbers - low numbers, milestones, and ladder numbers. Enjoy!

  1. There Comes A Time Easier
  2. The TV show 'Seinfeld' Average
  3. Fruit for Kids! Very Easy
  4. Edible Bands Average
  5. Name That Band Average
  6. A Quiz for Sports Authors Average
  7. Salvador Dali and His Artwork Tough
  8. Wake Forest University Average
  9. Song By Song: "The Boxer" Average

12/4/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us