Quiz about Harry Potter book 6
Quiz about Harry Potter book 6

"Harry Potter- book 6" Trivia Quiz


This is my favorite book of all time. Is it yours? *This quiz contains spoilers*

A multiple-choice quiz by hashahasha. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Harry Potter Book 6

Author
hashahasha
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
215,468
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
9315
Last 3 plays: Guest 185 (15/15), klem2go2 (12/15), Guest 67 (12/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Chapter 1: The Other Minister

What did Fudge transform to make the Muggle Prime Minister believe that he was not a hoax?
Hint

teacup into gerbil
portrait into bird
table into horse
chair into dog

2. Chapter 2: Spinner's End

Avery, the Carrows, Greyback and Lucius are all Voldemort's followers.

True
False

3. Chapter 3: Will and Won't

Rufus Scrimgeour was previously assistant to the Head of office in the Department of Magical Law Enforcement.

True
False

4. Chapter 4: Horace Slughorn

Who is the editor of the Daily Prophet?
Hint

Ambrosius Flume
Barnabas Cuffe
Horace Slughorn
Ciceron Harkiss

5. Chapter 5: An Excess of Phlegm

What did Harry get in his History of Magic O.W.Ls?
Hint

D (Dreadful)
O (Outstanding)
P (Poor)
A (Acceptable)

6. Chapter 6: Draco's Detour

Who ran the ice-cream place in Diagon Alley?
Hint

Ollivander
Arkie Philpott
Ambrosius Flume
Florean Fortescue

7. Chapter 7: The Slug Club

What is the name of Marcus Belby's uncle?
Hint

Merlin
Bertie Higgs
Anapneo
Damocles

8. Chapter 9: The Half-Blood Prince

What is the name of Draco's grandfather?
Hint

Blaise
Lucius
Albus
Abraxas

9. Chapter 14: Felix Felicis

Who's the new Slytherin Quidditch team Captain?
Hint

Urquhart
Harper
Malfoy
Vaisey

10. Chapter 16: A Very Frosty Christmas

"Oh, come and stir my cauldron,
And if you do it right,
I'll boil you up some hot strong love,
To keep you warm tonight"

How old were Mr. and Mrs. Weasley when they danced to this song?
Hint

Eighteen
Seventeen
Sixteen
Fourteen

11. Chapter 17: A Sluggish Memory

How much do Apparition lessons cost?
Hint

12 Galleons
5 Galleons
20 Galleons
15 Galleons

12. Chapter 22: After the Burial

Hagrid and Slughorn sang a slow sad song about what dying wizard?
Hint

Odo
Dumbledore
James Potter
Hokey

13. Chapter 25: The Seer Overheard

Ron returned "A Thousand Magical Plants and Herbs" to the library.

True
False

14. Chapter 26: The Cave

What or who did Harry see in the water?
Hint

blood
Voldemort
A human hand
fish

15. Chapter 30: The White Tomb

Who did Hagrid bring to Dumbledore's funeral with him?
Hint

Grawp
Fluffy
A unicorn
A blast-ended skrewt


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Chapter 1: The Other Minister What did Fudge transform to make the Muggle Prime Minister believe that he was not a hoax?

Answer: teacup into gerbil

The portrait in the Prime Minister's room announced when Fudge was coming.
2. Chapter 2: Spinner's End Avery, the Carrows, Greyback and Lucius are all Voldemort's followers.

Answer: True

Snape was telling Bellatrix that he wasn't the only Death Eater who did not attempt to find You-Know-Who when he vanished. Yaxley is not introduced until Book 7.
3. Chapter 3: Will and Won't Rufus Scrimgeour was previously assistant to the Head of office in the Department of Magical Law Enforcement.

Answer: False

Scrimgeour wasn't the assistant to the Head of the Auror office in the Department of Magical Law Enforcement, he WAS the Head of the Auror office in the Department of Magical Law Enforcement.
4. Chapter 4: Horace Slughorn Who is the editor of the Daily Prophet?

Answer: Barnabas Cuffe

Horace Slughorn is the Potions teacher at Hogwarts, Ambrosius Flume runs Honeydukes, a candy shop in Hogsmeade, and Ciceron Harkiss gave Ambrosius his first job.
5. Chapter 5: An Excess of Phlegm What did Harry get in his History of Magic O.W.Ls?

Answer: D (Dreadful)

Harry got an A in astronomy, an E in Care of Magical Creatures, an E in Charms, An O in DADA, a P in Divination, an E in Herbology, a D in History of Magic, an E in Potions, and an E in Transfiguation.
6. Chapter 6: Draco's Detour Who ran the ice-cream place in Diagon Alley?

Answer: Florean Fortescue

Ollivander is the wand-maker, Ambrosius runs Honeydukes, and Arkie Philpott is a random man.
7. Chapter 7: The Slug Club What is the name of Marcus Belby's uncle?

Answer: Damocles

Anapneo is a spell to stop someone from choking. Bertie Higgs went with Cormac McLaggen to Norfolk to hunt nogtails.
8. Chapter 9: The Half-Blood Prince What is the name of Draco's grandfather?

Answer: Abraxas

Blaise is Zabini's first name. Albus is Dumbledore's first name, and Lucius is Draco's dad's first name.
9. Chapter 14: Felix Felicis Who's the new Slytherin Quidditch team Captain?

Answer: Urquhart

Malfoy was "sick", Vaisey is a chaser on the team, and Harper was substitute for Malfoy.
10. Chapter 16: A Very Frosty Christmas "Oh, come and stir my cauldron, And if you do it right, I'll boil you up some hot strong love, To keep you warm tonight" How old were Mr. and Mrs. Weasley when they danced to this song?

Answer: Eighteen

Mrs. Weasley asked Mr. Weasley if he remembered, and he answered: "Mphf?"
11. Chapter 17: A Sluggish Memory How much do Apparition lessons cost?

Answer: 12 Galleons

Apparition lessons are given only to students who turn seventeen on or before the 31st August next. They are a twelve-week course taught by a Ministry of Magic instructor.
12. Chapter 22: After the Burial Hagrid and Slughorn sang a slow sad song about what dying wizard?

Answer: Odo

They were talking about James Potter but they didn't sing about him. Dumbledore hadn't died at that point. Hokey was Hepzibah's house-elf.
13. Chapter 25: The Seer Overheard Ron returned "A Thousand Magical Plants and Herbs" to the library.

Answer: False

Ron returned "A Thousand Magical HERBS and FUNGI" to the library.
14. Chapter 26: The Cave What or who did Harry see in the water?

Answer: A human hand

Harry: "I think I saw a hand in the water- a human hand!"
Dumbledore: "Yes, I am sure you did."
15. Chapter 30: The White Tomb Who did Hagrid bring to Dumbledore's funeral with him?

Answer: Grawp

Hagrid had been training Grawp since the 5th book, so he was able to take him to the funeral.
Source: Author hashahasha

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : Guest 185: 15/15
Jan 13 2023 : klem2go2: 12/15
Jan 11 2023 : Guest 67: 12/15
Jan 09 2023 : Guest 111: 13/15
Jan 07 2023 : Guest 71: 8/15
Dec 13 2022 : Guest 81: 5/15

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us