Quiz about Harry Potter Book Six
Quiz about Harry Potter Book Six

Harry Potter Book Six Trivia Quiz


Hi this quiz about Harry Potter Book Six. My favorite so far. The questions will be from chapters 1-10. This quiz may contain spoilers. Good Luck!

A multiple-choice quiz by harrynhermione. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Harry Potter Book 6

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
214,649
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
6137
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In what month did the Prime Minister of Muggles say it wasn't normal to have a chilly mist? Hint

December
July
May
September

2. What does Bellatrix call the place where Snape lives? Hint

Azkaban
pig pen
Muggle dunghill
The Three Broomsticks

3. If the spell over Grimmauld Place exists and Harry cannot own it, because he is not a Black family member, who inherits Grimmauld Place? Hint

Narcissa Malfoy
Bellatrix Lestrange
Lord Voldemort
The Weasleys

4. What village is Professor Slughorn currently staying in? Hint

Great Britain
Hogsmeade
Budleigh Babberton
Surrey

5. What kind of soup did Mrs. Weasley make for Harry when he arrived at the Burrow? Hint

Onion
Chicken
Tomato
Beef

6. Who was the security person who met Harry, Hermione, and the Weasley family at Diagon Alley? Hint

Goblins
The Order
Hagrid
Dementors

7. Whose father is serving time in Azkaban for being a Death Eater? Hint

Malfoy's
Marcus'
Borgin's
Cormac's

8. What healing spell did Tonks perform on Harry to fix his nose? Hint

Sectumsempra
Accio
Reparo
Episkey

9. Who gave Harry the parchment from Dumbledore on the way to a break period? Hint

Gregory Goyle
Jack Sloper
Lavender Brown
Ginny Weasley

10. What is Voldemort's grandfather's first name? Hint

Merope
Salazar
Morfin
Marvolo


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what month did the Prime Minister of Muggles say it wasn't normal to have a chilly mist?

Answer: July

It was in the middle of July when the Prime Minister of Muggles stated this fact.
2. What does Bellatrix call the place where Snape lives?

Answer: Muggle dunghill

Chapter 2 - Bella refers to the place where Snape lives as a "Muggle dunghill". I guess she didn't like the place where Snape chose to live because it was among Muggles.
3. If the spell over Grimmauld Place exists and Harry cannot own it, because he is not a Black family member, who inherits Grimmauld Place?

Answer: Bellatrix Lestrange

In the book it proves that Harry has indeed inherited Grimmauld Place. All he had to do was to tell Kreacher the house elf to "shut up" and Kreacher obeyed.
4. What village is Professor Slughorn currently staying in?

Answer: Budleigh Babberton

Professor Slughorn is currently staying in Budleigh Babberton. He states later in the chapter that he moves from place to place very often.
5. What kind of soup did Mrs. Weasley make for Harry when he arrived at the Burrow?

Answer: Onion

Harry enjoys a nice hot bowl of onion soup along with some bread.
6. Who was the security person who met Harry, Hermione, and the Weasley family at Diagon Alley?

Answer: Hagrid

None other than the the Care of Magical Creatures Professor, Hagrid.
7. Whose father is serving time in Azkaban for being a Death Eater?

Answer: Malfoy's

Malfoy's father is in Azkaban. Marcus Belby and Cormac McLaggen are in the Slug Club along with Harry, Neville, and Ginny. Borgin is the wizard who runs a dark wizarding store.
8. What healing spell did Tonks perform on Harry to fix his nose?

Answer: Episkey

Episkey is the spell that fixed Harry's nose. Sectumsempra is a spell that Harry learned from the Half-Blood Prince, Reparo is a fixing spell, but it wasn't used to fix Harry's nose and Accio is a Summoning Spell.
9. Who gave Harry the parchment from Dumbledore on the way to a break period?

Answer: Jack Sloper

Jack Sloper is also a Beater on the last years Gryffindor Quidditch team.
10. What is Voldemort's grandfather's first name?

Answer: Marvolo

Marvolo was Voldemort's grandfather's first name. It is also Voldemort's former middle name. Merope is Voldemort's mother, and Salazar of course is the founder of Slytherin House in Hogwarts. Hope you enjoyed the quiz!
Source: Author harrynhermione

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 04 2023 : klem2go2: 9/10
Dec 14 2022 : Guest 80: 5/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us