Quiz about Harry Potter and the Goblet of Fire
Quiz about Harry Potter and the Goblet of Fire

Harry Potter and the Goblet of Fire Test | Harry Potter


This quiz is about the fourth Harry Potter book. Some of the questions are tough, see if you can get past them. Have fun!

A multiple-choice quiz by nsyncrockerchic. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Harry Potter Book 4

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
109,379
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
8574
Last 3 plays: Guest 149 (10/10), Guest 159 (8/10), klem2go2 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When Rita Skeeter prints a bad article about Hagrid in the Daily Prophet, which Professor teaches Hagrid's Care of Magical Creatures class while he is away? Hint

Professor Grubbly-Plank
Professor Meshdeh
Professor Snape
Professor Trisonikly

2. What was the article Rita Skeeter wrote about Hagrid called? Hint

The son of Fridwolfa the Giantess
The Truth About Rubeus Hagrid
Dumbledore's Giant Mistake
Half Giant at Hogwarts

3. When the school champions were being chosen from the Goblet of Fire, whose name came out first? Hint

Fleur Delacour
Harry Potter
Cedric Diggory
Viktor Krum

4. What is the spell Ludo Bagman says to magically magnify his voice when he commentates? Hint

Lumos
Sonorus
Sonafy
Sonatus

5. What kind of Dragon did Cedric have to face in the first task? Hint

A Swedish Short-Snout
A Welsh Green
A Hungarian Horntail
A Chinese Fireball

6. What is the name of the Fat Lady's nosy friend who hops from portrait to portrait telling rumors? Hint

Sir Cadogan
Violet
Nearly Headless Nick
Peeves

7. In Sirius's letters to Harry, whom does he suggest Harry should watch out for? Hint

Madam Maxime
Moody
Karkaroff
Snape

8. What do Fred and George Weasley do to try and get past Dumbledore's age line to enter their names into the Goblet of Fire? Hint

They use Harry's invisibility cloak
They use an aging potion
They apparate across the line
They use floo powder

9. Where do Harry, Hermione, and Ron meet Sirius in person? Hint

In a cave near Hogsmeade
In Honeydukes
In the Gryffindor common room
On the Hogwarts Express

10. At the Weighing of the Wands Ceremony, what kind of creation does Mr.Ollivander think Krum's wand is.( He is also correct) Hint

One of his own (an Ollivander)
A Groovy Wind
An Issudeska
A Gregorovitch


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When Rita Skeeter prints a bad article about Hagrid in the Daily Prophet, which Professor teaches Hagrid's Care of Magical Creatures class while he is away?

Answer: Professor Grubbly-Plank

During Harry's Care of Magical Creatures class, Professor Grubbly-Plank had the class study unicorns.
2. What was the article Rita Skeeter wrote about Hagrid called?

Answer: Dumbledore's Giant Mistake

Hagrid was deeply ashamed of the fact that he was half-giant. Giants were known to be vicious and cruel in the wizarding world.
3. When the school champions were being chosen from the Goblet of Fire, whose name came out first?

Answer: Viktor Krum

4. What is the spell Ludo Bagman says to magically magnify his voice when he commentates?

Answer: Sonorus

5. What kind of Dragon did Cedric have to face in the first task?

Answer: A Swedish Short-Snout

Harry had the most difficult and dangerous dragon, but he managed to do the best job out of the four champions!
6. What is the name of the Fat Lady's nosy friend who hops from portrait to portrait telling rumors?

Answer: Violet

7. In Sirius's letters to Harry, whom does he suggest Harry should watch out for?

Answer: Karkaroff

Karkaroff use to be a Death Eater for Lord Voldemort and Sirius does not trust him, he thinks Karkaroff put Harry's name in the Goblet of Fire.
8. What do Fred and George Weasley do to try and get past Dumbledore's age line to enter their names into the Goblet of Fire?

Answer: They use an aging potion

Their attempts don't work, and when they cross the line, they were thrown back and long beards appeared on their faces!
9. Where do Harry, Hermione, and Ron meet Sirius in person?

Answer: In a cave near Hogsmeade

They brought Sirius some food.
10. At the Weighing of the Wands Ceremony, what kind of creation does Mr.Ollivander think Krum's wand is.( He is also correct)

Answer: A Gregorovitch

Source: Author nsyncrockerchic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 149: 10/10
Feb 01 2023 : Guest 159: 8/10
Jan 14 2023 : klem2go2: 10/10
Jan 11 2023 : Guest 79: 9/10
Jan 08 2023 : Bowler413: 9/10
Jan 06 2023 : Guest 80: 2/10

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us