Quiz about Hes BACK Harry Potter 4
Quiz about Hes BACK Harry Potter 4

He's BACK! Harry Potter 4 Trivia Quiz


How much do you remember about "Harry Potter and the Goblet of Fire" by J. K. Rowling? Test your knowledge now.

A multiple-choice quiz by sarajane22. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Harry Potter Book 4

Author
sarajane22
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
352,064
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
703
Last 3 plays: klem2go2 (9/10), Guest 66 (9/10), Guest 80 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. During the third task, which magical creature was blocking the way towards the Triwizard cup, only allowing entry after a correct answer to a riddle? Hint

A Boggart
A Niffler
A Hungarian Horntail
A Sphinx

2. The night before the second task, which book did Harry fall asleep on in the library? Hint

Weird Wizarding Dilemmas
Where There's a Wand, There's a Way
Magical Water Plants of the Mediterranean
Flying with the Cannons

3. What did Dumbledore eat at the Yule Ball? Hint

Bouillabaisse
Steak and Kidney pie
Roast Chicken
Pork Chops

4. Who did Frank Bryce think the intruders were at the Riddle house? Hint

Voldemort
Boys from the village
Thieves and robbers
The Riddles

5. What did Mr. Crouch call Percy? Hint

Weasley
Weasleyby
Weatherly
Weatherby

6. What did Fleur do to get past the Welsh Green? Hint

Transfigured the dragon
Transfigured a rock into a dog
Used a charm that made the dragon sleepy
Stunned it

7. Who is Hagrid's mother? Hint

The half-giant Fridwulfa
The giantess Fridwulfa
The giantess Fulfwilda
The muggle Fulfwilda

8. What did Ron give Harry for Christmas? Hint

A set of Wizard's chess
A box of sweets from Honeydukes
A bag of dungbombs
A book about the Chudley Cannons

9. Who did Fleur go to the Yule ball with? Hint

Jeremy Stretton
Fred Weasley
Roger Davies
Cedric Diggory

10. Which class did Harry collapse in? Hint

Astronomy
Divination
Potions
Defense Against the Dark Arts


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. During the third task, which magical creature was blocking the way towards the Triwizard cup, only allowing entry after a correct answer to a riddle?

Answer: A Sphinx

A sphinx blocked the path leading to the Triwizard cup. She asked Harry a riddle. A correct answer on the first try would let him pass safely; a wrong answer and he would be attacked.

"First think of a person who lives in disguise,
Who deals in secrets and tells naught but lies.
Next, tell me what's always the last thing to mend,
The middle of middle and end of end?
And finally give me the sound often heard
During the search for a hard-to-find word?
Now string them together, and answer me this,
Which creature would you be unwilling to kiss?"

The answer was a spider.
2. The night before the second task, which book did Harry fall asleep on in the library?

Answer: Where There's a Wand, There's a Way

Before waking up, Harry Potter's head was rested on "Where There's a Wand, There's a Way".

"Weird Wizarding Dilemmas" was a book Hermione and Harry were looking through in the library before the task.
"Magical Water Plants of the Mediterranean" was the book that Moody gave Neville that had gillyweed in it.
"Flying with the Cannons" was the book that Harry woke up on after he had the dream about Frank Bryce and Voldemort.
3. What did Dumbledore eat at the Yule Ball?

Answer: Pork Chops

Dumbledore picked up his menu and simply said, "pork chops". Pork chops suddenly appeared on his plate. Harry thought that it meant extra work for the house elves.
4. Who did Frank Bryce think the intruders were at the Riddle house?

Answer: Boys from the village

Frank Bryce thought it was boys from the village in the Riddle house because they were always throwing stones at the window and doing other things to the property. He went upstairs, and found it was Wormatail, Voldemort, and Nagini at the house. They then killed Frank Bryce for listening in.
5. What did Mr. Crouch call Percy?

Answer: Weatherby

Mr. Crouch never got Percy Weasley's name right, and always called him Weatherby. Ron thought that was particularly funny because of the way Percy honored Mr. Crouch.
6. What did Fleur do to get past the Welsh Green?

Answer: Used a charm that made the dragon sleepy

Fleur put the Welsh Green in a trance, and made the dragon sleepy. Then, it snored, and a great jet stream of fire caught on her skirt. She had to put it out with water.
7. Who is Hagrid's mother?

Answer: The giantess Fridwulfa

According to Rita Skeeter, Fridwulfa's whereabouts are currently unknown. Giants are bloodthirsty and brutal, and are currently headed towards extinction due to the fact that they fight against themselves. Many giants sided with Lord Voldemort during The First Wizarding War.
8. What did Ron give Harry for Christmas?

Answer: A bag of dungbombs

Ron gave Harry a bag of dungbombs. Hagrid gave him the box of sweets. Harry had already received a set of wizard's chess from a wizard cracker during his first year. He had gotten "Flying with the Cannons" from Ron the previous year.
9. Who did Fleur go to the Yule ball with?

Answer: Roger Davies

Roger Davies, captain of the Ravenclaw quidditch team, was taken by the part-Veela charm of Fleur. He was looking at her the whole time and wasn't even paying attention to what she was saying. Fred Weasley went with Angelina Johnson. Cedric Diggory went with Cho Chang.
10. Which class did Harry collapse in?

Answer: Divination

Harry collapsed in Divination. He first heard an insect humming and then dozed off. In his dream, he was first riding on an eagle owl until he reached a room. In the room, there were Wormtail and Voldemort. Voldemort decided not to kill Wormtail. He decided to wait to feed Nagini and then perform the Cruciatus Curse on Wormtail. Harry woke up and immediately went to Dumbledore's office.
Source: Author sarajane22

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 16 2023 : klem2go2: 9/10
Jan 07 2023 : Guest 66: 9/10
Jan 06 2023 : Guest 80: 5/10
Dec 13 2022 : Guest 51: 7/10
Dec 06 2022 : Guest 165: 5/10

Score Distribution

quiz
1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us