Quiz about What Book Did I Turn Into
Quiz about What Book Did I Turn Into

What Book Did I Turn Into? Trivia Quiz


"Virus" was written by Diane Hoh. It is the first book of the "Med Center" series.

A multiple-choice quiz by frosty123. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors A - K
  8. »
  9. H Authors

Author
frosty123
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,696
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
147
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "I have a 103 degree fever and I fell from scaffolding." What is my name? Hint

Callie Matthews
Mattie O 'Connor
Jenkins Rue
Kate Thompson

2. "Hi, I'm Will and I'm a volunteer." What area do I volunteer in? Hint

Security
Medical Records Clerk
Physicians Assistant
Firefighter

3. "I collapsed at a restaurant, due to a fever, and I'm named after my dad." My name is which of these? Hint

Jeremy Barlow
Will Jackson
Samuel Grant III
Susanna Grant

4. "My dad is a cardiac surgeon at the hospital." What does my dad call me? Hint

Jeremy Barlow
Tina Fowler
Callie Matthews
Astrid Thompson

5. "Unfortunately, I, at the young age of seventeen, succumb to the fever." Who am I? Hint

Susanna Grant
Tina Fowler
Kate Thompson
Callie Matthews

6. "I'm really mean and snotty in the book." My dad calls me? Hint

Callie Matthews
Sid Costello
Carmel O' Connor
Brendan O' Connor

7. "My mom is a nurse at the hospital, but I'm a volunteer." My mom calls me by what name? Hint

Astrid Thompson
Abby O' Connor
Jonah Izbecki
Caleb Matthews

8. Where is the doctor that had the antibodies to the virus? Hint

Running errands
Stuck in an elevator
Eating a lavish meal
A cabin in the Berkshire mountains

9. Why do the doctors and nurses gown up before going into the patients' rooms? Hint

The virus could be transmitted by coming into contact with patients
They are testing out a new procedure
It's a new rule
They are fresh out of surgery and forget to change

10. What happens at the end of the book? Hint

The volunteers are having a picnic
The volunteers go shopping
The volunteers are in school
The volunteers are playing video games


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I have a 103 degree fever and I fell from scaffolding." What is my name?

Answer: Jenkins Rue

People with a fever this high might have a seizure. The only way to get their temperature down, besides with medicine, is to rub the person down with rubbing alcohol. Fevers like this can be life threatening in most cases.
2. "Hi, I'm Will and I'm a volunteer." What area do I volunteer in?

Answer: Firefighter

He is very talented in what he does. Will wants to go to school to become a firefighter when he graduates. He also plays high school football and runs on the high school track team.
3. "I collapsed at a restaurant, due to a fever, and I'm named after my dad." My name is which of these?

Answer: Samuel Grant III

He is the heir to the Grant fortune, which includes the hospital, Grant Pharmaceuticals, and Grant University. Sam likes sports and partying. He drives a silver van.
4. "My dad is a cardiac surgeon at the hospital." What does my dad call me?

Answer: Jeremy Barlow

He drives a black Chevy blazer. Jeremy jumped into a pool to save a girl at a party. He never got a fever.
5. "Unfortunately, I, at the young age of seventeen, succumb to the fever." Who am I?

Answer: Tina Fowler

She was a lot sicker than she thought she was. Tina was an only child. This fever has killed three people so far.
6. "I'm really mean and snotty in the book." My dad calls me?

Answer: Callie Matthews

Her father is an executive at the hospital. Callie goes out with Zach in the book. She drives a robin's egg blue convertible.
7. "My mom is a nurse at the hospital, but I'm a volunteer." My mom calls me by what name?

Answer: Abby O' Connor

She has two little sisters and one little brother. Abby and Susan are best friends. Abby and Susan are certified in certain tasks at work.
8. Where is the doctor that had the antibodies to the virus?

Answer: A cabin in the Berkshire mountains

Abby has been sent to retrieve him. Abby and the doctor crash into a tree on the way back to the hospital. Abby has injuries that aren't severe and the doctor has three broken ribs.
9. Why do the doctors and nurses gown up before going into the patients' rooms?

Answer: The virus could be transmitted by coming into contact with patients

Once the antibodies are given to the people with the fever, they start to get better. The citizens of Grant Massachusetts are glad this ordeal is over. Everything returns to normal.
10. What happens at the end of the book?

Answer: The volunteers are having a picnic

Jeremy is trying to make his pale skin disappear with an early summer tan. He is recovering from the flu bug. All the volunteers are glad this ordeal is over.
Source: Author frosty123

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us