FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 10 Questions That Do Nothing For Gray Hair
Quiz about 10 Questions That Do Nothing For Gray Hair

10 Questions That Do Nothing For Gray Hair Quiz


From soup to nuts, from hairy dogs to gray hair, here are ten questions that will do nothing but clutter your mind with assorted facts. What could be more wonderful than that?

A multiple-choice quiz by myrdinsasnak. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Qn Tough C

Author
myrdinsasnak
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
201,325
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
782
Last 3 plays: Guest 175 (4/10), Guest 4 (3/10), Guest 75 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Your hair is going gray, you say? You have no idea why. Perhaps it is because the pigment cells belonging to your hair follicles are not producing enough of this chemical: Hint


Question 2 of 10
2. The date you are with notices that mulligatawny soup is on the menu of the fancy restaurant you are in and asks what it is. Smiling, knowing that you will impress your date, you sit back, reach into your vast culinary knowledge and say: Hint


Question 3 of 10
3. You are applying for a job and are asked to answer a few simple questions. The tenth question you are asked is a math question (and you HATE math questions). Asked what the sum of 3 and 7 is using the hexadecimal numbering system, you confidently answer: Hint


Question 4 of 10
4. Who, or what, is a Bouvier des Flandres? Hint


Question 5 of 10
5. "It's not a tumor!" This was once recorded for posterity when it was uttered by a Californian politician. Who said it? Hint


Question 6 of 10
6. A debonair English gentleman in a bowler hat intoduces himself to you simply as Kolac. He says he needs some fresh air. What do you hand him? Hint


Question 7 of 10
7. You are strolling through a farming valley and come across a cow. You are amazed to discover that the cow can actually speak. After introductions are made, the cow compliments you on your attire. Wishing to be polite and compliment the cow in return, you say: Hint


Question 8 of 10
8. "You shall not pass!" These words were spoken by a well known Shakespearean actor and had nothing whatsoever to do with digestion or buccal masses. In what context where they spoken? Hint


Question 9 of 10
9. Listening to a traffic report in your car, you see an exit for the Edwin Armstrong Memorial Throughway. You rack your brain trying to think what it was that Mr. Armstrong did to warrant having a road named after him, and then you remember... Hint


Question 10 of 10
10. You have been mysteriously transported back in time. The chronometer on your wrist informs you that it is sometime in the early 1800's and that you are somewhere south of the North American Great Lakes. Your sudden appearance has interrupted a man named John Chapman. What had he been doing? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 17 2024 : Guest 175: 4/10
Feb 15 2024 : Guest 4: 3/10
Feb 14 2024 : Guest 75: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Your hair is going gray, you say? You have no idea why. Perhaps it is because the pigment cells belonging to your hair follicles are not producing enough of this chemical:

Answer: Melanin

Haptoglobin is a component in blood plasma. Aluminum is a mineral commonly found within each cell of the human body, but has nothing to do with hair color. Klorax B is a figment of my over active imagination. The correct answer is melanin. As pigment cells die, less melanin is produced causing the hair to fade in color, becoming more transparent.
2. The date you are with notices that mulligatawny soup is on the menu of the fancy restaurant you are in and asks what it is. Smiling, knowing that you will impress your date, you sit back, reach into your vast culinary knowledge and say:

Answer: It is an East Indian curry soup.

Not Welsh, Scottish, or Creole, but Indian, mulligatawny soup can be made from fowl, rabbit, breasts of veal, or calf's head. Toss in a clove of garlic, onions, ground almonds, curry powder, some broth, and you are on your way.
3. You are applying for a job and are asked to answer a few simple questions. The tenth question you are asked is a math question (and you HATE math questions). Asked what the sum of 3 and 7 is using the hexadecimal numbering system, you confidently answer:

Answer: A

In binary, only 1's and 0's are used (1010 would have been the answer in binary). In the decimal system we use, the numbers 0,1,2,3,4,5,6,7,8, and 9 are used (10 would have been the answer in decimal). Hexadecimal lacks the needed number symbols used to represent the decimal numbers 10,11,12,13,14, and 15, so letters are used.

A is 10, B is 11, etc. If you answered F, you were wrong because 3 and 7 do not add up to 15.
4. Who, or what, is a Bouvier des Flandres?

Answer: A very big, very hairy, dog.

A Bouvier des Flandres is a large, hairy, dog. They were originally cattle herders in France and Belgium, hence the name 'bouvier'. They were used as rescue and message carriers during World War I and the breed was almost wiped out. They make great watchdogs and guardians.

They are very smart, and have also been used as seeing eye dogs and in police work. I was once told that George Lucas got the idea for wookies from them, but take that with a grain of salt.
5. "It's not a tumor!" This was once recorded for posterity when it was uttered by a Californian politician. Who said it?

Answer: Arnold Schwarzenegger

OK, I cheated a little bit, what he said sounded more like "It's not a too-mah!" in the film "Kindergarten Cop". Jerry Brown was not an actor, but like Arnold, he was governor of California, serving for two terms from 1975-1983. Ronald Reagan, a one time actor like Arnold, served as governor from 1966-1974 before going on to the presidency. Clint Eastwood served as mayor of Carmel-by-the-Sea, California, but so far has never been governor.
6. A debonair English gentleman in a bowler hat intoduces himself to you simply as Kolac. He says he needs some fresh air. What do you hand him?

Answer: A glass of water.

This question harkens back to the classic Dick Van Dyke Show and an episode titled, "It May Look Like a Walnut!", in which Danny Thomas played Kolac, leader of a group of thumbless aliens who breathed water and used walnuts to take control of humans. The aliens had a second pair of eyes in the back of their heads. I still remember Laura, her back to Rob, raise a flap of hair and announce, "I see you!"
7. You are strolling through a farming valley and come across a cow. You are amazed to discover that the cow can actually speak. After introductions are made, the cow compliments you on your attire. Wishing to be polite and compliment the cow in return, you say:

Answer: Your ungulates are without equal.

Placoids are scales found on sharks. A calamus is a part of a bird's feather and also is a type of plant. A buccal mass is part of the digestive system belonging to snails. That leaves ungulates, which are hooves. Cows do not have scales, feathers, or snail-like digestive cavities. They do, however, have hooves.
8. "You shall not pass!" These words were spoken by a well known Shakespearean actor and had nothing whatsoever to do with digestion or buccal masses. In what context where they spoken?

Answer: As a defender standing against a demonic entity.

The actor that said those words is Sir Ian McKellan. They were spoken in the film "The Fellowship of the Ring" by the wizard Gandalf, who stood barring the passage of the bridge of Khazad-Dum from a monstrous demon called a balrog.
9. Listening to a traffic report in your car, you see an exit for the Edwin Armstrong Memorial Throughway. You rack your brain trying to think what it was that Mr. Armstrong did to warrant having a road named after him, and then you remember...

Answer: ...that he discovered FM transmission.

NEIL Armstrong was the first man to walk on the moon. LANCE Armstrong is the famous cyclist. Louis Armstrong's first name WAS Louis. Edwin Armstrong was an early radio pioneer who was responsible for the regenerative circuit and FM radio. His career, along with other early radio pioneers, is chronicled in the documentary "Empire of the Air" by Ken Burns.
10. You have been mysteriously transported back in time. The chronometer on your wrist informs you that it is sometime in the early 1800's and that you are somewhere south of the North American Great Lakes. Your sudden appearance has interrupted a man named John Chapman. What had he been doing?

Answer: Planting trees.

John Chapman was born on September 26, 1774 in the state of Massachusetts. He was one of the first people to explore what was then the Northwest Territory of the United States. While there, he established tree nurseries and later sold or gave the trees to settlers as they made their way into the territory.

The trees he planted were apple trees. John Chapman is better known as Johnny Appleseed.
Source: Author myrdinsasnak

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us