Quiz about A Quick Quiz
Quiz about A Quick Quiz

A Quick Quiz


A quick quiz that won't take up much of your time. This quiz is only about things that have to do with the words quick, fast, or short.

A multiple-choice quiz by lakerzz8. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Qn Average C

Author
lakerzz8
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
164,262
Updated
Jan 25 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
8578
Last 3 plays: Guest 148 (10/10), Guest 109 (7/10), Guest 89 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the fastest land animal? Hint

Tiger
Cheetah
Giraffe
Wolf

2. Which of these is the fastest fish? Hint

Shark
Sailfish
Tuna
Flying Fish

3. What is the fastest bird? Hint

Stork
Eagle
Peregrine Falcon
Hawk

4. Which of these is the shortest time span? Hint

Century
Decade
Millennium
A dozen years

5. Which of these is the shortest measurement of length? Hint

Inch
Gramme
Metre
Centimetre

6. Which of these words best completes this sentence grammatically: He _______ dodged the speeding car. Hint

neither of these
fastly
quickly
either of these

7. Which of these things most likely takes up the least time? Hint

Reading a novel with at least 300 pages
Taking a shower
Driving from Los Angeles to New York
Watching a movie

8. What is the shortest sentence in the English language? Hint

I am.
Go!
A.
None of these

9. Of the following, who was the shortest U.S. president? Hint

George Washington
William Henry Harrison
James Madison
Abraham Lincoln

10. Which of the following US presidents served for the shortest amount of time? Hint

William Henry Harrison
George Washington
James Madison
Abraham Lincoln


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the fastest land animal?

Answer: Cheetah

A cheetah can run 60-70 miles per hour. The fastest humans can not even run close to that!
2. Which of these is the fastest fish?

Answer: Sailfish

Although it is hard to measure the speed of fish, the sailfish is believed to be the fastest fish. It can apparently swim 68 miles per hour over short periods.
3. What is the fastest bird?

Answer: Peregrine Falcon

The Peregrine Falcon is not only the fastest bird, but it is also the fastest creature on the planet!
4. Which of these is the shortest time span?

Answer: Decade

A decade, or ten years, is the shortest out of those four. A century is 100 years, a millennium is 1,000 years, and a dozen years is 12 years.
5. Which of these is the shortest measurement of length?

Answer: Centimetre

The inch is about 2.5 centimetres. The meter is way bigger than both the centimeter and the inch. A gram is not a measurement of length.

The measurement is spelled '(centi)meter' in the US. 'Gramme' is spelled 'gram' in the US.
6. Which of these words best completes this sentence grammatically: He _______ dodged the speeding car.

Answer: quickly

'He quickly dodged the car' is the only grammatically correct sentence.
7. Which of these things most likely takes up the least time?

Answer: Taking a shower

Taking a shower can be done within 3-10 minutes. Most books would take at least an hour to read. An average movie length is from 1 hour 30 minutes to 3 hours. Driving from LA (Los Angeles) to New York would take several days.
8. What is the shortest sentence in the English language?

Answer: Go!

"Go" or "Go!" is actually the shortest sentence. Since it is a command the subject is already understood. Before this people thought "I am" was the shortest sentence, but that has been proved incorrect. "A" is not a sentence because it does not follow the rules of grammar.
9. Of the following, who was the shortest U.S. president?

Answer: James Madison

George Washington and Abraham Lincoln were actually pretty tall. James Madison, however, was only five feet, four inches tall.
10. Which of the following US presidents served for the shortest amount of time?

Answer: William Henry Harrison

William Henry Harrison was only in office for 32 days. He got pneumonia and never recovered.
Source: Author lakerzz8

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 148: 10/10
Today : Guest 109: 7/10
Today : Guest 89: 6/10
Today : Guest 176: 5/10
Today : Guest 49: 8/10
Today : Guest 50: 5/10
Today : DJNYL: 7/10
Dec 07 2022 : Guest 126: 8/10
Dec 07 2022 : Guest 135: 3/10

Score Distribution

quiz
12/8/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us