FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Did You Ever Notice
Quiz about Did You Ever Notice

Did You Ever Notice? Trivia Quiz


It's the little things in life that matter, but do we stop to notice the really, really little things? Here's your chance to find out. Please be advised that Americanisms abound.

A multiple-choice quiz by nutmeglad. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Qn Average C

Author
nutmeglad
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
196,164
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
9962
Last 3 plays: AndySed (6/10), Guest 2 (8/10), Guest 64 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. What, exactly, is a 'Venus Velvet No. 2'? Hint


Question 2 of 10
2. You use one everyday, but on a telephone dial what letters appear over the number 6? No peeking, now. Hint


Question 3 of 10
3. How many times have you looked up a word in the dictionary? Well, what part of a dictionary entry immediately follows the bold-faced entry word, usually? (as per dictionary.com, for example) Hint


Question 4 of 10
4. What colors would most often be found in the 7-Up logo? Hint


Question 5 of 10
5. When you're munching on some Oreos and washing them down with milk right from the carton, you naturally read the side panel so this one's a no-brainer, right? How many calories are there in an 8 ounce glass of skim milk? Hint


Question 6 of 10
6. Did you ever miss an episode of "The Mary Tyler Moore Show"? I sure didn't. What are the LAST words to the theme song as Mary tosses her hat in the air? Hint


Question 7 of 10
7. If you're right-handed, (making this question doubly difficult for our left-handed friends), in what direction do you turn the handle when using a hand-operated can opener? Hint


Question 8 of 10
8. You pay for your gummy bears with one. What's on the back side of a US $1 bill? Hint


Question 9 of 10
9. Have you ever held a baseball, or seen one, or seen a baseball game on the tube? How many actual seams does a standard, major league baseball have? Hint


Question 10 of 10
10. The Beatles classic "Yesterday" is still one of the most played songs on radio and in elevators. After Paul McCartney sings, "Yesterday..." what's the next line of the FIRST verse? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 18 2024 : AndySed: 6/10
Apr 28 2024 : Guest 2: 8/10
Apr 28 2024 : Guest 64: 4/10
Apr 28 2024 : Guest 86: 3/10
Apr 28 2024 : Guest 211: 4/10
Apr 27 2024 : Guest 174: 10/10
Apr 23 2024 : Guest 67: 9/10
Apr 23 2024 : Guest 4: 7/10
Apr 23 2024 : Guest 98: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What, exactly, is a 'Venus Velvet No. 2'?

Answer: a pencil

It's your standard, yellow pencil. The No. 2 indicates the hardness of the graphite. A No. 2 is harder than a No. 1, if you're ever faced with the decision.
2. You use one everyday, but on a telephone dial what letters appear over the number 6? No peeking, now.

Answer: MNO

Yes, it's a cheap, cheesy question but all you had to do was lift the receiver to get it right. Who would know?
3. How many times have you looked up a word in the dictionary? Well, what part of a dictionary entry immediately follows the bold-faced entry word, usually? (as per dictionary.com, for example)

Answer: pronunciation

Entry word (boldfaced), pronunciation, part of speech, etymology, first definition, etc. Did you ever notice?
4. What colors would most often be found in the 7-Up logo?

Answer: white, green, and red

Character actor, Geoffrey Holder, did a great series of commercials for 7-Up, intoning in his deep voice, "These are cola nuts."
5. When you're munching on some Oreos and washing them down with milk right from the carton, you naturally read the side panel so this one's a no-brainer, right? How many calories are there in an 8 ounce glass of skim milk?

Answer: 90 calories

Does it really make a difference when you figure that a fist full of Oreos has 1,200,000 calories?
6. Did you ever miss an episode of "The Mary Tyler Moore Show"? I sure didn't. What are the LAST words to the theme song as Mary tosses her hat in the air?

Answer: "You're gonna make it after all."

The "MTM Show" dominated Saturday night TV in the US throughout the '70s with a memorable cast of characters that included Lou Grant, Murry Slaughter (on one episode, his young daughter was played by teen-aged Helen Hunt), Ted Baxter and, of course, the never-seen but much bereaved Chuckles the Clown.
7. If you're right-handed, (making this question doubly difficult for our left-handed friends), in what direction do you turn the handle when using a hand-operated can opener?

Answer: clockwise

Assuming you're right handed and north of the Equator, it's clockwise - away from your body.
8. You pay for your gummy bears with one. What's on the back side of a US $1 bill?

Answer: a pyramid

A pyramid with an all seeing eye at its apex. The pyramid consists of 13 levels, representing the original 13 colonies. The eye is the all-seeing eye of the ultimate architect, God. Many believe that the symbolism comes straight from the Freemasons, of which George Washington was a card carrying member.
9. Have you ever held a baseball, or seen one, or seen a baseball game on the tube? How many actual seams does a standard, major league baseball have?

Answer: 1

In fact, the horse hide is cut as a single piece which is then sewn onto the baseball innards in a single seam. Yes, there's a 2-seam and 4-seam fastball, but it's still only a single seam that holds the covering in place.
10. The Beatles classic "Yesterday" is still one of the most played songs on radio and in elevators. After Paul McCartney sings, "Yesterday..." what's the next line of the FIRST verse?

Answer: "all my troubles seemed so far away"

"Yesterday" joins the ranks of the most played songs along with "Happy Birthday" (actually copyrighted), "White Christmas" and "Does Your Chewing Gum Lose It's Flavor on the Bedpost Over Night". (Just kidding about that last one.)
Source: Author nutmeglad

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. I Learned But Never Needed Average
2. Mixed Trivia For All Average
3. Random Knowledge Average
4. Things Everyone Should Know Average
5. Easier Peasier Average
6. Bad Jokes Average
7. Genuinely Silly Average
8. General Questions on Anything Average
9. A Quick Quiz Average
10. Do You Know Who I Am? (Part 2) Average
11. This Should Be Easy Average
12. General Assortment Average

5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us