FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Babe Magnet Meltdown
Quiz about Babe Magnet Meltdown

Babe Magnet Meltdown Trivia Quiz


Oh no! The Babe Magnet has gone haywire and now we have all these trivia questions about "babes" that need to be answered. Can you help?

A multiple-choice quiz by jcpetersen. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic People

Author
jcpetersen
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
324,578
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
486
Last 3 plays: Guest 104 (6/10), Guest 204 (7/10), Guest 4 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. George Herman "Babe" Ruth Jr. is a well known baseball player. What major league team did he play for when he made his major league debut on July 11, 1914? Hint


Question 2 of 10
2. The 1965 song "I Got You Babe" was the signature song for Sonny & Cher. Cher's real (birth) first name is Cherilyn, but what is Sonny's real (birth) first name? Hint


Question 3 of 10
3. The 1995 movie "Babe" was based on a book. The book was retitled "Babe the Gallant Pig" for the US market, but what was its original title? Hint


Question 4 of 10
4. According to folklore, Babe the Blue Ox was the companion of what giant lumberjack? Hint


Question 5 of 10
5. "Babes in Toyland" was a 1934 film that featured which comedy duo? Hint


Question 6 of 10
6. "The Babe Wore Red" is one of the stories in Frank Miller's neo-noir "Sin City" comic series. What town serves as the setting of "Sin City"? Hint


Question 7 of 10
7. Mildred Ella "Babe" Didrikson Zaharias was named the second Greatest Female Athlete of All Time by "Sports Illustrated" in 2000. She was a champion at many different sports, but which sport was she not exceptionally good at? Hint


Question 8 of 10
8. Ba Be National Park is located in Vietnam. "Ba Be" means "three lakes" but there aren't three lakes in the park. How many lakes are in Ba Be National Park? Hint


Question 9 of 10
9. The expression "babe in the woods" refers to someone who is what? Hint


Question 10 of 10
10. "Infancy conforms to nobody: all conform to it, so that one babe commonly makes four or five out of the adults who prattle and play to it." This is a quotation from what influential American essayist, prominent Transcendentalist, and friend of Henry David Thoreau? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 11 2024 : Guest 104: 6/10
Jan 09 2024 : Guest 204: 7/10
Jan 08 2024 : Guest 4: 2/10
Jan 08 2024 : Guest 68: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. George Herman "Babe" Ruth Jr. is a well known baseball player. What major league team did he play for when he made his major league debut on July 11, 1914?

Answer: Boston Red Sox

Babe Ruth first played for the Boston Red Sox until he was sold to the New York Yankees in 1919, an act which supposedly resulted in 86 years without a World Series victory (known as the "Curse of the Bambino) until the Red Sox won the World Series in 2004. He spent the majority of his career as a New York Yankee, but briefly played with the Boston Braves in 1935 before retiring.
2. The 1965 song "I Got You Babe" was the signature song for Sonny & Cher. Cher's real (birth) first name is Cherilyn, but what is Sonny's real (birth) first name?

Answer: Salvatore

Salvatore Phillip "Sonny" Bono (1935-1998) followed his musical career with one in politics. He served as the mayor of Palm Springs (1988-1992) and in the House of Representatives (1994 until his death in 1998).
3. The 1995 movie "Babe" was based on a book. The book was retitled "Babe the Gallant Pig" for the US market, but what was its original title?

Answer: The Sheep-Pig

"The Sheep-Pig" (1983) was written by Dick King-Smith. Other works by King-Smith adapted for television or movies include "The Water Horse: Legend of the Deep" (2007) and "The Foxbusters" (1999-2000).
4. According to folklore, Babe the Blue Ox was the companion of what giant lumberjack?

Answer: Paul Bunyan

In 1916, William Laughead took old lumber camp stories, unified them with the central character of Paul Bunyon, and adding stories of his own. This creation of modern stories as supposed folklore has been called "fakelore" by some scholars.
5. "Babes in Toyland" was a 1934 film that featured which comedy duo?

Answer: Laurel and Hardy

The movie is known by quite a few titles: "Babes in Toyland", "Laurel and Hardy in Toyland", "Revenge Is Sweet", "March of the Wooden Soldiers" and "Wooden Soldiers". The movie is loosely based on the 1903 operetta "Babes in Toyland" by Victor Herbert. Many of the characters and songs are from the operetta, but the plot is very different.
6. "The Babe Wore Red" is one of the stories in Frank Miller's neo-noir "Sin City" comic series. What town serves as the setting of "Sin City"?

Answer: Basin City

Some of the stories were adapted into a 2005 "Sin City" movie, which followed the artistic style of the comics: high contrast black and white art with a spot color of yellow, blue, or red depending on the story. "The Babe Wore Red" can be found in the collected volume titled "Booze, Broads & Bullets".
7. Mildred Ella "Babe" Didrikson Zaharias was named the second Greatest Female Athlete of All Time by "Sports Illustrated" in 2000. She was a champion at many different sports, but which sport was she not exceptionally good at?

Answer: pocket billiards (pool)

Babe Zaharias (1911-1956) was an All-American basketball player. She won three medals at the 1932 Olympic games in Los Angeles (2 gold: 80 meter hurdles, javelin throw; 1 silver: high jump). In 1935 she began playing golf, becoming the first woman to make the cut at a PGA event at the Los Angeles Open in 1945 and winning a total of 82 tournaments.

The top Greatest Female Athlete of All Time by "Sports Illustrated" in 2000 was Jackie Joyner-Kersee, also an Olympic track and field medalist.
8. Ba Be National Park is located in Vietnam. "Ba Be" means "three lakes" but there aren't three lakes in the park. How many lakes are in Ba Be National Park?

Answer: 1

Ba Be Lake is one continuous body of water, though it is mainly supplied by three rivers (Nang, Ta Han, and Nam Cuong) and is divided into three zones (Pe Lam, Pe Lu, and Pe Leng). Ba Be Lake is the largest (natural) lake in Vietnam.
9. The expression "babe in the woods" refers to someone who is what?

Answer: naive or innocent

The expression refers to an inexperienced person, like a child lost in the woods.
10. "Infancy conforms to nobody: all conform to it, so that one babe commonly makes four or five out of the adults who prattle and play to it." This is a quotation from what influential American essayist, prominent Transcendentalist, and friend of Henry David Thoreau?

Answer: Ralph Waldo Emerson

Ralph Waldo Emerson (1803-1882) held the (radical at the time) religious view that all things came from God, and therefore were divine; that the "truth" did not have to be revealed by God or through religious doctrine but could be experienced through the natural world.

This belief probably influenced his outspoken opinions against slavery. He was a literary contemporary and associate of Thoreau (who started keeping a journal at Emerson's request), Nathaniel Hawthorne, William Wordsworth, Samuel Taylor Coleridge, and Walt Whitman, among others.
Source: Author jcpetersen

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Theme Songs of Scientists? Very Easy
2. Girls Talk Average
3. Ten Famous Belgians Walk Into A Bar Easier
4. A Quiz All About Me Easier
5. Ten a Penny Average
6. Just Good Friends Average
7. It's Different for Girls Average
8. Influential People Who Never Lived Easier
9. Maiden Voyage Average
10. Same Mistake Average
11. Love Yourself Very Easy
12. Roamin' Deities Easier

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us