FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Beat the Record
Quiz about Beat the Record

Beat the Record! Trivia Quiz


Records are set for a reason, it is for someone else to beat them. So, what do you know about records? Try this quiz. Good Luck! Have fun!

A multiple-choice quiz by kaung30. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. World Records

Author
kaung30
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
270,289
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
792
Question 1 of 10
1. In 2005, Michele Santelia set a record for what in Campobasso, Italy? Hint


Question 2 of 10
2. Ken Edwards set a record in 2001 after eating 36 what in one minute? Hint


Question 3 of 10
3. "Reach Out to Asia" set a record in 2005 for selling the most expensive guitar. Six famous musicians signed the guitar. Out of these four, which famous musician did NOT sign the guitar? Hint


Question 4 of 10
4. Zafar Gill set a record in 2004 for lifting the heaviest weight by ear. What did he lift? Hint


Question 5 of 10
5. The fastest lunge mile was set by Ashrita Furman in 2002, where in Germany did he set this record? Hint


Question 6 of 10
6. The world's largest human chain was set in 2004 in which country? Hint


Question 7 of 10
7. Nico Surings set a record in 2006 for running 100m with what kind of shoe on ice? Hint


Question 8 of 10
8. In 2003, who set a record by juggling a soccer ball? Hint


Question 9 of 10
9. Which company set a world record in 2006 as the largest wireless Internet provider? Hint


Question 10 of 10
10. In 1984, two people set a record for longest driven journey covering exactly 150 countries and territories.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 2005, Michele Santelia set a record for what in Campobasso, Italy?

Answer: Typing the most books backwards

Michele Santelia set a record in 2005 for typing 58 books backwards. The 58 books consisted of a total of 3,204,764 words. He typed many books such as "The Odyssey", "Macbeth" and the "Guinness World Records Book" (2002). He has not stopped yet and is still typing many other books such as The Hebrew Bible of Qumran.
2. Ken Edwards set a record in 2001 after eating 36 what in one minute?

Answer: cockroaches

Ken Edwards ate 36 cockroaches in just one minute in London, England. He is also a retired rat catcher and an entertainer. He started all these activities at the age of 18.
3. "Reach Out to Asia" set a record in 2005 for selling the most expensive guitar. Six famous musicians signed the guitar. Out of these four, which famous musician did NOT sign the guitar?

Answer: George Harrison

"Reach Out to Asia" is an organisation that supports worthy causes around the world, especially those in Asia. The guitar was signed by Mick Jagger, Keith Richards, Eric Clapton, Paul McCartney, Jimmy Page and Brian May. It was sold for 2 million dollars (US).
4. Zafar Gill set a record in 2004 for lifting the heaviest weight by ear. What did he lift?

Answer: Heavy gym weights

Zafar Gill lifted heavy gym weights in 2004. He set the record in Lahore, Pakistan and lifted exactly 51.7 kg. He held this weight for exactly seven seconds.
5. The fastest lunge mile was set by Ashrita Furman in 2002, where in Germany did he set this record?

Answer: Neufahrn

Ashrita Furman set a record in 2002 for the fastest lunge mile in 30 min 50 sec. He did it in the Sport Park, Neufahrn, Germany. Ashrita Furman is from USA.
6. The world's largest human chain was set in 2004 in which country?

Answer: Bangladesh

In 2004, the Bangladesh Awami League had over 5 million people in a long human chain from Teknaf to Tentulia. It took place in Bangladesh. The chain was just a little over 1000 km long.
7. Nico Surings set a record in 2006 for running 100m with what kind of shoe on ice?

Answer: No shoes, just barefoot

Nico Surings set a record in 2006 for running 100m barefoot on ice. He took only 17.35 seconds. It took place in Eindhoven, Netherlands.
8. In 2003, who set a record by juggling a soccer ball?

Answer: Martinho Eduardo Orige

Martinho Eduardo Orige juggled the ball for 19 hours 30 minutes in Brazil. He juggled the ball with his feet, head and legs. In that time, the ball never touched the ground.
9. Which company set a world record in 2006 as the largest wireless Internet provider?

Answer: NTT DoCoMo

In 2006, NTT DoCoMo of Japan was the world's largest wireless internet provider. In that year, there were around 46 million subscribers to their service.
10. In 1984, two people set a record for longest driven journey covering exactly 150 countries and territories.

Answer: True

Emil and Liliana Schmid set a record for a driving journey of around 600,000 kilometres covering 150 countries and territories. They drove through them in their Toyota Land Cruiser. Amazing, wow! Hope you enjoyed the quiz!
Source: Author kaung30

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us