FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Big and the Best
Quiz about The Big and the Best

The Big and the Best Trivia Quiz


This quiz will offer questions about a wide range of world records. Hopefully you will learn a bit and find some of these facts interesting. Please write back with your thoughts.

A multiple-choice quiz by skturner. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. World Records

Author
skturner
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
224,353
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2547
- -
Question 1 of 10
1. What is the world's largest lizard? Hint


Question 2 of 10
2. What is the largest lake in the Alps? Hint


Question 3 of 10
3. The world's largest flower is called the rafflesia.


Question 4 of 10
4. Which is the fastest fish in the world? Hint


Question 5 of 10
5. Which country in 2005 had the most bicycles per capita? Hint


Question 6 of 10
6. Which large international fast food franchise was first established in 1965?

Answer: (One Word)
Question 7 of 10
7. Who won the two gold medals in the 1988 Seoul Summer Olympics Games and still held the record for the fastest 100 metre time at the end of the 20th century? Hint


Question 8 of 10
8. What is the world's slowest land mammal? Hint


Question 9 of 10
9. Athina Onassis Roussel became a billionaire at the age of 21.


Question 10 of 10
10. The people from which country in 2005 ate the most chocolate per capita? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the world's largest lizard?

Answer: Komodo Dragon

A Komodo dragon can grow to 3 metres in length and weigh around 135 kilograms. Imagine trying to pick them up! These members of the monitor family are known to also attack. The Water monitor is its closest competitor, growing up to 2.7 metres.
2. What is the largest lake in the Alps?

Answer: Lake Geneva

It is a wonderful part of the world with surrounding hills and vines. The lake is situated on the edge of the French-Swiss Alps, with the lake partly in Switzerland and partly in France. Sailing is permitted on the 73 kilometre long lake.
3. The world's largest flower is called the rafflesia.

Answer: True

The flower known as the 'stinking corpse lily' can grow to a maximum size of 91 centimetres. It is known to grow in Borneo and Sumatra's rainforests. The sunflower is the next biggest, able to grow to 48 centimetres.
4. Which is the fastest fish in the world?

Answer: Sailfish

Averaging 1.8 metres long, sailfish have been measured traveling through water at 109 kilometres per hour. The marlin and varieties of tuna are said to be the next in the line of the fastest fish.
5. Which country in 2005 had the most bicycles per capita?

Answer: Netherlands

There are an estimated 18.6 million bicycles in the Netherlands. The amount of bikes can be attributed as a strategy to battle the major pollution problem in the country. The Netherlands averaged 1.1 bikes per capital, Germany was next with 0.88.
6. Which large international fast food franchise was first established in 1965?

Answer: Subway

It is amazing that McDonald's is the largest food franchise with other 30 000 around the world and that Subway is closer than most think with around 22 000 international franchise, with its menu containing healthier options to the fast food customer.
7. Who won the two gold medals in the 1988 Seoul Summer Olympics Games and still held the record for the fastest 100 metre time at the end of the 20th century?

Answer: Florence Griffith-Joyner

She recorded 10.54 seconds in the 1988 Seoul Summer Olympic Games. In those games she won a gold medal for the 200 metres and 400 metre relay. She unfortunately passed away in 1998.
8. What is the world's slowest land mammal?

Answer: Sloth

The sloth reaches a top speed of only 0.11 kilometres per hour. They can't walk like other mammals, as they need to pull themselves along the ground using their sharp claws. The next slowest mammal is the guinea pig at 8.1 kilometres per hour.
9. Athina Onassis Roussel became a billionaire at the age of 21.

Answer: True

This makes her one of the world's youngest billionaires. She inherited almost $4 billion in properties at the age of 18 from her grandfather, tycoon Aristotle Onassis. Since then, she has become the president of the Onassis Foundation and receives billions of dollars.
10. The people from which country in 2005 ate the most chocolate per capita?

Answer: Switzerland

The annual consumption per capital in Switzerland is around 11 kilograms. This would mean about 82 million kilograms of chocolate is consumed annually.
Source: Author skturner

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us