FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about World Record Holders
Quiz about World Record Holders

World Record Holders Trivia Quiz


The heaviest , highest ,biggest, oldest? How many of these world record holders do you know?

A multiple-choice quiz by youngmade. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. World Records

Author
youngmade
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
376,110
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
455
- -
Question 1 of 10
1. What is the world's largest breed of fish? Hint


Question 2 of 10
2. Which building was the first to be higher than Taipei 101 making it the tallest building in the world at the time it was completed? Hint


Question 3 of 10
3. What country is the smallest in land area? Hint


Question 4 of 10
4. What is the highest mountain in Antarctica? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the first woman to fly solo from England to New Zealand? Hint


Question 6 of 10
6. What is the heaviest breed of grasshopper? Hint


Question 7 of 10
7. Which explorer was the first person to map the whole outline of New Zealand? Hint


Question 8 of 10
8. Which U.K monarch had a reign lasting only 325 days? Hint


Question 9 of 10
9. Which country has the most active volcanoes? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the first to break the land speed record previously held by Richard Noble? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the world's largest breed of fish?

Answer: Whale Shark

The whale shark, although huge, is relatively harmless to humans and eats small creatures similar to what whales eat.
2. Which building was the first to be higher than Taipei 101 making it the tallest building in the world at the time it was completed?

Answer: Burj Kalifa, Dubai (U.A.E)

The Burj Kalifa has been the tallest building in the world since 2008 and was completed in 2010. It is 829.8m high almost 200 m higher than the second-highest building Taipei 101.
3. What country is the smallest in land area?

Answer: The Vatican City

The Vatican City is the smallest independent nation on earth with an approximate area of 44 hectares. It is a walled city within Rome. The sovereign of the Vatican is the Pope. It also has the smallest population for an independent nation.
4. What is the highest mountain in Antarctica?

Answer: Vinson Massif

Vinson Massif is 4,892m high 1,200 km from the South Pole. It was climbed for the first time in December 1966.
5. Who was the first woman to fly solo from England to New Zealand?

Answer: Jean Batten

Jean Batten born in New Zealand, made several solo flights in the 1930s. Her flight from England to New Zealand took 11 days 45 minutes total elapsed time including 2.5 days in Sydney.
6. What is the heaviest breed of grasshopper?

Answer: New Zealand Giant Weta

The Giant Weta is also the heaviest of the grasshoppers and is endemic to New Zealand. There are 12 species of giant Weta, the largest being the Little Barrier Island Giant Weta. These can measure up to 9cm long. The longest ever recorded was a South American Giant Grasshopper but the Giant Wetas are heavier. They look really creepy.
7. Which explorer was the first person to map the whole outline of New Zealand?

Answer: Captain James Cook

Cook wasn't the first to visit New Zealand nor was he the first to map parts of New Zealand; however, he was the first to map the entire coastline. His map was remarkably accurate with only a few minor errors.
8. Which U.K monarch had a reign lasting only 325 days?

Answer: King Edward VIII

King Edward VIII abdicated after 325 days when he chose between being king or marrying a divorcee Wallis Simpson. He chose to marry Wallis. His younger brother Albert took the throne using one of his middle names George and became King George VI. He was the father of Queen Elizabeth II.
9. Which country has the most active volcanoes?

Answer: Indonesia

Indonesia has 147 volcanoes, 76 of which are active. There have been 1,171 eruptions second only to Japan's 1,274. Indonesia's eruptions hold the record for causing the most fatalities, land damages and tsunamis.
10. Who was the first to break the land speed record previously held by Richard Noble?

Answer: Andy Green

In 1997, Andy Green a pilot in the Royal Air Force drove a turbofan vehicle known a the Thrust SSC at a speed of 1223 kph beating his own previous record a month earlier of 1149 kph. The record had been held by Richard Noble for 24 years who drove the Thrust 2 at 1020 kph in 1983.
Source: Author youngmade

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. How Hard Can It Be? Average
2. How to Break the Streak Average
3. Ahh, But It's Cold Outside! Average
4. Top 10 Of Everything Difficult
5. More Than This Average
6. For Your Information Tough
7. Various Records Quiz Average
8. Guinness World Records Very Difficult
9. Dedicated, Done and Dusted Average
10. Facts About Human Records Difficult
11. 60 Years of World Records Tough
12. Bizarre World Records Very Difficult

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us