FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Top 10 Of Everything
Quiz about Top 10 Of Everything

Top 10 Of Everything Trivia Quiz


Can you pick from the choice of possible answers to match the question?

A multiple-choice quiz by trevynik. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. World Records

Author
trevynik
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
192,196
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
9621
Last 3 plays: Guest 174 (1/10), Guest 61 (2/10), Guest 47 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. Can you tell me the coldest place recorded since records began? Hint


Question 2 of 10
2. There are many deadly snakes in the world. Of the following list, what is the deadliest? Hint


Question 3 of 10
3. What was the fastest fighter aircraft of World War II? Hint


Question 4 of 10
4. What was the most expensive memorabilia to be sold in the 20th century? Hint


Question 5 of 10
5. According to their GDP (Gross Domestic Product) per capita, which of these countries is the richest? Hint


Question 6 of 10
6. What was the world's busiest International Airport at the end of the twentieth century? Hint


Question 7 of 10
7. What was the most visited historic property in the UK by the end of the twentieth century? Hint


Question 8 of 10
8. What is the cloudiest place in the world? Hint


Question 9 of 10
9. If you are a diver, where in the world are you most likely to be attacked by a shark? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the first person to swim the English Channel? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Guest 174: 1/10
Feb 16 2024 : Guest 61: 2/10
Feb 12 2024 : Guest 47: 2/10
Feb 08 2024 : Guest 65: 5/10
Jan 31 2024 : Guest 76: 1/10
Jan 24 2024 : PurpleComet: 10/10
Jan 24 2024 : Guest 94: 5/10
Jan 16 2024 : Guest 18: 6/10
Jan 12 2024 : Guest 92: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Can you tell me the coldest place recorded since records began?

Answer: Vostok, Antarctica

Since records began in 1849 the temperature recorded in Vostok was -89.2 oC or -138.6 oF.
2. There are many deadly snakes in the world. Of the following list, what is the deadliest?

Answer: Inland Taipan

The Inland Taipan is considered to be the most venomous land snake. It lives in Australia exclusively and feeds on mice and other small animals. It can inject an average of 110 mg of venom per bite; this is enough to take out five thousand mice!
3. What was the fastest fighter aircraft of World War II?

Answer: Messerschmitt Me 163

This German fighter had a top speed of 630 mph.
4. What was the most expensive memorabilia to be sold in the 20th century?

Answer: Judy Garland's ruby slippers

Judy Garland's slippers from the movie 'The Wizard Of Oz' (1939) fetched 410,874 ($666,000) when auctioned at Christie's, New York, on 20 May 2000.
5. According to their GDP (Gross Domestic Product) per capita, which of these countries is the richest?

Answer: Luxembourg

Luxembourg had a GDP of $42,769. USA had a GDP of $31,872. Canada had a GDP of $26,251 and Belgium had a GDP of $25,443.
6. What was the world's busiest International Airport at the end of the twentieth century?

Answer: London Heathrow

London Heathrow handled approx 56,860,000 passengers a year. Charles de Gaulle in Paris handled approx 43,616,000. Hong Kong handled 32,131,000 and London Gatwick handled 29,024,000.
7. What was the most visited historic property in the UK by the end of the twentieth century?

Answer: Tower of London

The Tower Of London enjoyed over 2.3 million visitors a year. Windsor Castle 1,127,000, Stonehenge 799,742 and finally Warwick Castle 793,300.
8. What is the cloudiest place in the world?

Answer: Ben Nevis, Scotland

Ben Nevis has an annual average of just 736 hours of sunshine. So if you want to get a good view from the top I guess you have to plan very carefully!
9. If you are a diver, where in the world are you most likely to be attacked by a shark?

Answer: USA

110 attacks happened in US waters giving a total of 31.8% of world attacks. Australia had 64 attacks at 18.2%, South Africa had 18 attacks and 5.1%. Italy had a total of 9 attacks with a world percentage of 2.6.
10. Who was the first person to swim the English Channel?

Answer: Matthew Webb, British

This was done on the 24-25 August 1875 in a time of 21hrs 45mins.
Source: Author trevynik

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Various Records Quiz Average
2. How to Break the Streak Average
3. Guinness World Records Very Difficult
4. Facts About Human Records Difficult
5. Ahh, But It's Cold Outside! Average
6. For Your Information Tough
7. The Big and the Best Tough
8. The Bigger the Better! Tough
9. Bizarre World Records Very Difficult
10. World Records in 2002 Difficult
11. Short World Records Difficult
12. Bronze Award Difficult

2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us