FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bronze Award
Quiz about Bronze Award

Bronze Award Trivia Quiz


Many of us know the record breakers of the world, and perhaps the second place winner, but what about the bronze award?

A multiple-choice quiz by mcall. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. World Records

Author
mcall
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
262,864
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1852
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What is the third tallest mountain in the world? Hint


Question 2 of 10
2. What is the third longest river in the world? Hint


Question 3 of 10
3. Before the Union of Northern Ireland, who was the third Prime Minister of Great Britain? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the third person to walk on the moon? Hint


Question 5 of 10
5. Which artist was the third to win the Eurovision Song Contest in 1958? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following is the third largest Canadian province by landmass? Hint


Question 7 of 10
7. What is the third largest desert in the world by area (not including the Antarctic Desert)? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following was the third country to host the modern-day Summer Olympic Games which commenced again in 1896? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the third American President to be awarded the Nobel Peace Prize? Hint


Question 10 of 10
10. What was Elvis Presley's third hit single? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 23 2024 : Guest 72: 4/10
Dec 29 2023 : jeremygilbert: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the third tallest mountain in the world?

Answer: Kangchenjunga

Although Kangchenjunga is the third highest in Asia, it is considerably larger than the other three. Elbrus is the highest in Europe (Russia), Aconcagua is the highest in South America (Argentina) and Kilimanjaro is the highest mountain in Africa. Kangchenjunga literally means "The Five Treasures of Snows" and is the highest peak in India.
2. What is the third longest river in the world?

Answer: Yangtze

The Nile is the longest, at approximately 6,690 km. The Amazon the second longest at 6,400 km. The Yangtze is 6,300 km. The Mississippi River is 3,734 km.
3. Before the Union of Northern Ireland, who was the third Prime Minister of Great Britain?

Answer: Henry Pelham

Pelham was a skilled leader, particularly in the area of finance - he helped make plans to reduce the national debt at the time. He served from 1743 until 1754.

All of these men were Prime Ministers of Great Britain in the eighteenth century, but Sir Robert Walpole was the first, serving from 1721 to 1742.
4. Who was the third person to walk on the moon?

Answer: Pete Conrad

Aldrin was the second man to walk on the moon, and Pete Conrad followed in the November of the same year (1969) with Alan LaVern Bean. No one has walked on the moon since the Apollo 17 mission in 1972. Conrad graduated Princeton University with a bachelor's degree in Aeronautical Engineering.
5. Which artist was the third to win the Eurovision Song Contest in 1958?

Answer: André Claveau

The Paris-born André Claveau (1915-2003) won with the song 'Dors Mon Amour' representing France. The other artists did not win until after 1964. The music was composed by Pierre Delanoë and the lyrics were written by Hubert Giraud.
6. Which of the following is the third largest Canadian province by landmass?

Answer: British Columbia

Canada has ten provinces, Quebec being the largest and Ontario being the second largest by landmass, although Ontario has a higher population. The capital of British Columbia is Victoria, although the largest city is Vancouver, named after a British explorer, and situated in the south west of the region.
7. What is the third largest desert in the world by area (not including the Antarctic Desert)?

Answer: Gobi Desert

The largest deserts in order are: Sahara, Arabian, and Gobi. The word 'desert' comes from the Latin for 'an unpopulated place.' Today, geographical definitions are based on other factors such as aridity. There is little biodiversity in the region, partly because of over-hunting.

The jackals have become extinct in the area, but new species are being reintroduced to the desert, like the sand-gazelle.
8. Which of the following was the third country to host the modern-day Summer Olympic Games which commenced again in 1896?

Answer: United States

They took place, more specifically, in St. Louis, Missouri in 1904, despite Chicago winning the bid to host. The Olympic Games did not return to the US until 1932. Of about 650 competitors, less than 100 were not from America, many of these were Canadian, and the games were not even attended by baron de Coubertin, the founder of the Modern Olympic Games.
9. Who was the third American President to be awarded the Nobel Peace Prize?

Answer: Jimmy Carter

Jimmy Carter was the third American President to receive the prize in 2002. This was awarded for his 'untiring effort' in attempting to find peaceful solutions to international problems. He promoted democracy, and worked to advance social development.

Theodore Roosevelt was the first American President to be awarded the prize in 1906 and Woodrow Wilson then received the prize in 1919.
10. What was Elvis Presley's third hit single?

Answer: Blue Suede Shoes

Elvis' first hit single was 'Heartbreak Hotel' followed by 'I Was the One' in 1956. 'Blue Suede Shoes' was a hit in the same year. Presley's version on the song was recorded in New York, with Presley doing the vocals and rhythm guitar. The song was originally written and recorded by Carl Perkins, just the year before.
Source: Author mcall

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Various Records Quiz Average
2. Top 10 Of Everything Difficult
3. How to Break the Streak Average
4. Guinness World Records Very Difficult
5. Facts About Human Records Difficult
6. Ahh, But It's Cold Outside! Average
7. For Your Information Tough
8. The Big and the Best Tough
9. The Bigger the Better! Tough
10. Bizarre World Records Very Difficult
11. World Records in 2002 Difficult
12. Short World Records Difficult

2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us