FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Short World Records
Quiz about Short World Records

Short World Records Trivia Quiz


This quiz is on world records that are really small. For example, the world's smallest camera. The records are from the Guinness Book of World Records 2002. I hope you enjoy.

A multiple-choice quiz by fred89. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. World Records

Author
fred89
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
86,127
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1826
- -
Question 1 of 10
1. How long are the world's smallest scissors? Hint


Question 2 of 10
2. What country issued out the smallest paper money in history? (The money is a national note.) Hint


Question 3 of 10
3. True or False? The world's smallest motorcycle was ridden.


Question 4 of 10
4. What year was the world's smallest guitar made? Hint


Question 5 of 10
5. How long is the world's smallest returning boomerang? Hint


Question 6 of 10
6. About how many times smaller is the world's smallest wine glass compared to a regular wine glass? Hint


Question 7 of 10
7. How long is the world's smallest penknife? Hint


Question 8 of 10
8. In what country was the world's smallest microphone produced? Hint


Question 9 of 10
9. How far was the world's smallest bicycle ridden? Hint


Question 10 of 10
10. What country was the world's smallest ship-in-a-bottle made in? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How long are the world's smallest scissors?

Answer: 3 nanometers

In 2007 Japanese scientists developed a pair of scissors via nanotechnology. They measure 3 nanometres and are operated by light.
2. What country issued out the smallest paper money in history? (The money is a national note.)

Answer: Romania

It was issued in 1917 and measured 1.08 x 1.49 inches.
3. True or False? The world's smallest motorcycle was ridden.

Answer: True

The motorcycle was ridden 3.28 feet.
4. What year was the world's smallest guitar made?

Answer: 1997

The guitar is 1/20 the thickness of a human hair. When it's played the frequencies are 1,000 times higher than the human ear can hear.
5. How long is the world's smallest returning boomerang?

Answer: 1.8 inches

The boomerang traveled 65.6 feet before returning.
6. About how many times smaller is the world's smallest wine glass compared to a regular wine glass?

Answer: 20,000 times

The wine glass was created by NEC.
7. How long is the world's smallest penknife?

Answer: 0.3 inches

The knife is fully operational.
8. In what country was the world's smallest microphone produced?

Answer: Turkey

The microphone is only 40 microns wide. A micron is one-millionth of a meter.
9. How far was the world's smallest bicycle ridden?

Answer: 16 feet

The front wheel has a diameter of 11 mm.
10. What country was the world's smallest ship-in-a-bottle made in?

Answer: UK

It was made in a medical phial less than an inch long.
Source: Author fred89

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Can you break it? Guinness World Records! Difficult
2. I Can't Do This All Day Very Difficult
3. How to Break the Streak Average
4. Bizarre World Records Very Difficult
5. Weird and Wonderful World Records Difficult
6. 10 Mighty World Records Very Difficult
7. In 2001 Very Difficult
8. Bronze Award Difficult
9. How Hard Can It Be? Average
10. I Hold the Record! Difficult
11. Top 10 Of Everything Difficult
12. More Than This Average

2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us