WARNING: Daily system maintenance will begin any minute. Please do not start playing a new quiz now, as you may not be able to submit it. Try back later. Thanks!
Daily maintenance runs daily from just after 3 AM CST to approx 3:15 AM CST.

Hardest I Hold the Record! Trivia Quiz | General | 10 Questions
FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Hold the Record
Quiz about I Hold the Record

I Hold the Record! Trivia Quiz


This is my quiz on Guinness World records. I hope you like it!

A multiple-choice quiz by shortsuff. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. World Records

Author
shortsuff
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
335,491
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
524
- -
Question 1 of 10
1. What record was set at the 2011 Grammy Awards? Hint


Question 2 of 10
2. What record did rapper Lil Wayne break on the 16 Feb 2011? Hint


Question 3 of 10
3. Christopher Eddy from the USA set the record for the longest basketball goal ever thrown on 25 February 1989 with a distance of what? Hint


Question 4 of 10
4. Bill Laity set the record for completing the world's longest continuous surf session. He started at 7:00am on 20 November 2010. How long did he surf? Hint


Question 5 of 10
5. In which country was the tree-planting record set on 23 February 2011? Hint


Question 6 of 10
6. The smallest ever printed book measured 0.9 x 0.9. It was made and published by Anatoliy Konenko of Omsk, Siberia, Russia in 1996. What was the title of the book? Hint


Question 7 of 10
7. What is the longest known palindromic word in any language? Hint


Question 8 of 10
8. Peter Dowdeswell of the UK set the record for drinking a pint of Guinness stout in 2.1 sec on 24 April of what year? Hint


Question 9 of 10
9. Alice Eileen Stevens of the USA achieved a Guinness World record on the 18 August 2007. What was this record for? Hint


Question 10 of 10
10. Which word in the Second Edition of the "Oxford English Dictionary", published in 1989, had the most meanings in the English language? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What record was set at the 2011 Grammy Awards?

Answer: Largest gathering of Lady Gaga impersonators

The largest gathering of Lady Gaga impersonators at the time was 121 at the 2011 Grammy Awards! This record was set as part of "E!'s Live from the Red Carpet" Grammy Awards show, which aired on 13 February 2011.
2. What record did rapper Lil Wayne break on the 16 Feb 2011?

Answer: Most 'Likes' on a single Facebook post in 24 Hours

The number of "Likes" on his Facebook post was 588,243 on 16 February 2011! His post was: "Lil Wayne everyone, please 'Like' this post. I'm trying to break the Guinness World Record for most 'Likes' on a post in 24 hours. Let's get it!"
3. Christopher Eddy from the USA set the record for the longest basketball goal ever thrown on 25 February 1989 with a distance of what?

Answer: 27.49m

Christopher made the shot for Fairview High School v. Iroquois High School at Erie, Pennsylvania, USA. The shot was made as time expired in overtime and it won the game for Fairview, 51-50.
4. Bill Laity set the record for completing the world's longest continuous surf session. He started at 7:00am on 20 November 2010. How long did he surf?

Answer: 26 hours

He braved 40 degree temperatures and 20 knot winds. He surfed 147 waves in the time.
5. In which country was the tree-planting record set on 23 February 2011?

Answer: Philippines

Almost 7,000 people helped plant 64,096 trees in 15 minutes. The effort beat the previous Guinness world record of 50,033 trees planted in India in 2010.
6. The smallest ever printed book measured 0.9 x 0.9. It was made and published by Anatoliy Konenko of Omsk, Siberia, Russia in 1996. What was the title of the book?

Answer: Chameleon

Each book consisted of 30 pages, had three colour illustrations and 11 lines of text to a page. Konenko began his career in 1981, becoming the first micro-miniature artist in Siberia.
7. What is the longest known palindromic word in any language?

Answer: saippuakivikauppias

It is Finnish for "a dealer in lye" (caustic soda). A palindrome is a word or phrase that reads the same backwards and forwards.
8. Peter Dowdeswell of the UK set the record for drinking a pint of Guinness stout in 2.1 sec on 24 April of what year?

Answer: 2001

It was set at the Millwall Football Club, London, UK. Peter has set or broken 339 eating and drinking world records since 1974!
9. Alice Eileen Stevens of the USA achieved a Guinness World record on the 18 August 2007. What was this record for?

Answer: Oldest first-time grandmother

She was 85 when her first grandson, Sean Adam Stevens, was born. He was born at the University of California Medical Center in San Diego, California in 2007.
10. Which word in the Second Edition of the "Oxford English Dictionary", published in 1989, had the most meanings in the English language?

Answer: set

It had 430 definitions in the 1989 dictionary. The word commanded the longest entry in the dictionary at 60,000 words, or 326,000 characters.
Source: Author shortsuff

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Can you break it? Guinness World Records! Difficult
2. I Can't Do This All Day Very Difficult
3. How to Break the Streak Average
4. Bizarre World Records Very Difficult
5. Weird and Wonderful World Records Difficult
6. 10 Mighty World Records Very Difficult
7. In 2001 Very Difficult
8. Bronze Award Difficult
9. How Hard Can It Be? Average
10. Top 10 Of Everything Difficult
11. More Than This Average
12. World Records as of 2002. Difficult

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us