FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about In 2001
Quiz about In 2001

In 2001 Trivia Quiz


Each question is either a record or fact that has happened in of 2001.

A multiple-choice quiz by luigiman. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. World Records

Author
luigiman
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
83,759
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1086
- -
Question 1 of 10
1. In 2001, which country has the longest official name? Hint


Question 2 of 10
2. During the twentieth century, which country has won the most medals at one Summer Olympics? Hint


Question 3 of 10
3. In 2001, what is the most common cause of fatal crashes in the US? Hint


Question 4 of 10
4. In 2001, what is the biggest alcohol-consuming country per capita? Hint


Question 5 of 10
5. In 2001, what country is the leading consumer of vegetables per capita? Hint


Question 6 of 10
6. In 2001, who is responsible for the world's worst gun massacre? Hint


Question 7 of 10
7. In 2001, what is the most common name for a dog in the US? Hint


Question 8 of 10
8. In 2001, what is the tallest freestanding sculptured mural? Hint


Question 9 of 10
9. In 2001, what is the largest library in the world? Hint


Question 10 of 10
10. In 2001, what is the cloudiest place on earth? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 2001, which country has the longest official name?

Answer: Libya

Libya's full official name is "al-Jamahiriyah al-'Arabiyah al-Libiyah ash-Sha'biyah al-Ishtirakiyah, which has 59 letters.
2. During the twentieth century, which country has won the most medals at one Summer Olympics?

Answer: United States

The United States won 80 gold medals, 86 silver, and 72 bronze for a total of 238 medals at the 1904 St. Louis Olympics.
3. In 2001, what is the most common cause of fatal crashes in the US?

Answer: Failure to keep in proper lane, or running off road

Because people failed to keep in their proper lane, or ran off the road, 16,904 lives were taken in 2001.
4. In 2001, what is the biggest alcohol-consuming country per capita?

Answer: Luxembourg

Luxembourg consumes 12.2 liters of alcohol per capita.
5. In 2001, what country is the leading consumer of vegetables per capita?

Answer: Lebanon

Lebanon consumes 766 pounds of vegetables per capita! WOW!
6. In 2001, who is responsible for the world's worst gun massacre?

Answer: Woo Bum Kong

The Woo Bum Kong Massacre took place in Sang-Namdo, South Korea, in 1982, where a drunk and disgruntled policeman, Woo Bum Kong, went on a rampage with hand grenades and rifles, killing 57 and injuring 38 before blowing himself up with a grenade.
7. In 2001, what is the most common name for a dog in the US?

Answer: Max

The American Pet Classics Association did a census and found out that the most common dog name is Max.
8. In 2001, what is the tallest freestanding sculptured mural?

Answer: Chief Crazy Horse

Chief Crazy Horse was made in South Dakota by Polish-American sculptor Korczak Ziolkowski in 1948, and continued after his death in 1982 by his widow and eight of his children. The mural is 641 feet long and 563 feet high.
9. In 2001, what is the largest library in the world?

Answer: Library of Congress

The Library of Congress in Washington DC, was founded in 1800 and has over 24,000,000 books.
10. In 2001, what is the cloudiest place on earth?

Answer: Ben Nevis, Scotland

On average Ben Nevis, Scotland gets 736 hours of sunshine annually.
Source: Author luigiman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Can you break it? Guinness World Records! Difficult
2. I Can't Do This All Day Very Difficult
3. How to Break the Streak Average
4. Bizarre World Records Very Difficult
5. Weird and Wonderful World Records Difficult
6. 10 Mighty World Records Very Difficult
7. Bronze Award Difficult
8. How Hard Can It Be? Average
9. I Hold the Record! Difficult
10. Top 10 Of Everything Difficult
11. More Than This Average
12. World Records as of 2002. Difficult

4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us