FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bizarre World Records
Quiz about Bizarre World Records

Bizarre World Records Trivia Quiz


These particular records were selected more for their absurdity than the actual standards set.

A multiple-choice quiz by BillMcC. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. World Records

Author
BillMcC
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
312,759
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
2117
Last 3 plays: Guest 109 (4/10), Guest 67 (4/10), Guest 216 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. Eating records have to be some of the most accessible in the world. Everyone has to eat and can therefore potentially hold a record. On 10 October 2008, Jim Lyngvild established a world record by eating seven sweets, of a particular confectionery brand, in one minute. What did he consume?


Hint


Question 2 of 10
2. A bizarre European record was set on 8 December 2006 and took 17.35 seconds to achieve. What was this extraordinary feat? Hint


Question 3 of 10
3. In 2001 Ken Edwards set a world record for eating 36 live cockroaches in one minute. Where did he achieve this disgusting feat?
Hint


Question 4 of 10
4. This record was established in the year 2000 by American Bernie Barker. All he did was to continue working in his particular field of employment at the age of 66 years old. What was he still doing at that age that was so unusual? Hint


Question 5 of 10
5. Elaine Davidson of Edinburgh in Scotland set an odd record on August 9 2001. What was her claim to fame?
Hint


Question 6 of 10
6. On November 5 2007 an American man, Jackie Bibbie, set a world record for sitting in a bath with what?
Hint


Question 7 of 10
7. Kim Goodman set a world record in November 2007 for a bizarre anatomical feat. What was it?
Hint


Question 8 of 10
8. Wesley Pemberton set an unusual record on 9 February 2008 for the length of a particular part of his anatomy. If I tell you the length was 16.51cm, what do you think the part was? Hint


Question 9 of 10
9. Diamonds are a girl's best friend, so they say. Most of the well known ones have been around a while but there are some modern contenders. Do you know which of these cut diamonds is the largest? Hint


Question 10 of 10
10. Niek Vermeulen has been collecting an unusual item since 1970. He held a record on 26 March 2008 for possessing 5468 of these. What could be so fascinating that it motivated him to collect that many what?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 26 2024 : Guest 109: 4/10
Jan 23 2024 : Guest 67: 4/10
Jan 09 2024 : Guest 216: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Eating records have to be some of the most accessible in the world. Everyone has to eat and can therefore potentially hold a record. On 10 October 2008, Jim Lyngvild established a world record by eating seven sweets, of a particular confectionery brand, in one minute. What did he consume?

Answer: Ferrero Rocher

Despite UK advertising this record was not accomplished at the Ambassador's Reception. It was live on television in Copenhagen, Denmark.
2. A bizarre European record was set on 8 December 2006 and took 17.35 seconds to achieve. What was this extraordinary feat?

Answer: Running barefoot on ice

The record breaker ran 100m in that time frame. Somehow I can't understand the motivation for this. Is it a skill required to run away from man eating penguins?
3. In 2001 Ken Edwards set a world record for eating 36 live cockroaches in one minute. Where did he achieve this disgusting feat?

Answer: London, UK

Ken completed this feat live on television on a programme called "The Big Breakfast" (no pun intended). Cockroaches can live up to a month without a head... no point in biting it off then.

Can't see many people challenging this one.
4. This record was established in the year 2000 by American Bernie Barker. All he did was to continue working in his particular field of employment at the age of 66 years old. What was he still doing at that age that was so unusual?

Answer: Professional Male Stripper

Apparently his dying was what stopped him continuing. Not a sight I'd want to see irrespective of age. Eeeuugh! Got to admire his drive though.
5. Elaine Davidson of Edinburgh in Scotland set an odd record on August 9 2001. What was her claim to fame?

Answer: The most body piercings

Not only does she have at least 720 piercings, but she is also covered in tattoos, even over her face which contains at least 192 piercings at the last count.

She's one strange looking lady and I would know - I have seen her regularly on the Royal Mile in Edinburgh as I travel to and from work.
6. On November 5 2007 an American man, Jackie Bibbie, set a world record for sitting in a bath with what?

Answer: 87 Rattlesnakes

Jackie has also held the record for holding the most live rattlesnakes in the mouth unaided (10 of them). Anyone want to try and beat it? I didn't think so...
7. Kim Goodman set a world record in November 2007 for a bizarre anatomical feat. What was it?

Answer: Popping her eyes out of their sockets

You've probably heard the expression that someones eyes popped out of their head when greatly surprised. Kim popped her eyes out of their sockets 12mm. That is almost half an inch. Doesn't it hurt? My eyes would probably pop out watching half of these records being attempted - maybe I could challenge this one.
8. Wesley Pemberton set an unusual record on 9 February 2008 for the length of a particular part of his anatomy. If I tell you the length was 16.51cm, what do you think the part was?

Answer: Leg Hair

Leg hair 6 inches long - why? Never heard of scissors, razors or even waxing?
9. Diamonds are a girl's best friend, so they say. Most of the well known ones have been around a while but there are some modern contenders. Do you know which of these cut diamonds is the largest?

Answer: Un-named (Fancy Black)

The largest one (555.55 carats) is unusual both in colour (black) and the fact that it was only cut in 2004 on a commission by Ran Gorenstein.

The Blue Hope diamond (45.52 carats) is kept by the Smithsonian Institute and the Koh-i-noor (105.60 carats)and Great Star of Africa (530.20 carats) are part of the British Crown jewels.
10. Niek Vermeulen has been collecting an unusual item since 1970. He held a record on 26 March 2008 for possessing 5468 of these. What could be so fascinating that it motivated him to collect that many what?

Answer: Airline sick bags

These were accumulated from 1065 different airlines. I didn't realise there were that many. I just hope the bags weren't used.
Source: Author BillMcC

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Can you break it? Guinness World Records! Difficult
2. I Can't Do This All Day Very Difficult
3. How to Break the Streak Average
4. Weird and Wonderful World Records Difficult
5. 10 Mighty World Records Very Difficult
6. In 2001 Very Difficult
7. Bronze Award Difficult
8. How Hard Can It Be? Average
9. I Hold the Record! Difficult
10. Top 10 Of Everything Difficult
11. More Than This Average
12. World Records as of 2002. Difficult

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us