FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Weird and Wonderful World Records
Quiz about Weird and Wonderful World Records

Weird and Wonderful World Records Quiz


Let's go on a tour around various US states to discover some wacky Guinness World Records!

A multiple-choice quiz by despatch. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. World Records

Author
despatch
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
400,167
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
186
- -
Question 1 of 10
1. Any good quiz starts with a cabbage. This one was grown by Scott A. Robb in Alaska, in 2012, and broke the world record for being what was then the 'heaviest green cabbage'. How much did it weigh in at? Hint


Question 2 of 10
2. Next we go to Connecticut to find what was then the 'largest cloned animal'. On January 6, 2000, scientists successfully cloned six babies from skin cells taken from the ear of which animal? Hint


Question 3 of 10
3. No world record tour would be complete without a clever dog. Meet Jumpy, from California. When he broke the record he set it at 19.65 seconds - but for doing what? Hint


Question 4 of 10
4. From California to Delaware: In 2016, Lynnea C. Salvo became the 'oldest woman to cross America by bicycle' when she completed the 3,163 mile ride from Oceanside, California, to Bethany Beach, Delaware. But how old was she at the time? Hint


Question 5 of 10
5. We all love those photos of the heavily tattooed, or the multiple piercings, and Kalawelo Kaiwi from Hawaii certainly does not disappoint. He also became the proud owner of what was then the 'largest flesh tunnel (earlobes)'.
Measured in April 2015, the holes in Kala's earlobes are reported to be about the diameter of which crockery item?
Hint


Question 6 of 10
6. The oldest standing record in this quiz dates back to 1927 and still stood in 2020! Measuring 17ft 6in at the time of his burial, in Kensett, Iowa, which part of Hans N. Langseth's body was record-breaking? Hint


Question 7 of 10
7. Another 'weight' question: The Guinness world record for the 'largest tape ball' went to the Portland Promise Center (USA) in Louisville, Kentucky in 2011. It had a circumference of 3.89m (12ft 9in) and weighed in at 907.18kgs (2000lbs) That is approximately the same weight as which big-game animal? Hint


Question 8 of 10
8. At the Liberty Science Center in New Jersey on August 1st 2014, Anthony Brooks achieved the 'most Rubik's cubes solved underwater'. How many Rubik's cubes did Anthony solve in a single breath? Hint


Question 9 of 10
9. The next record comes from above rather than in New Mexico. Felix Baumgartner was the 'first person to break the sound barrier in freefall' when he descended from 128,100 ft. Can you remember in which year he did this? Hint


Question 10 of 10
10. We finish in New York. On the menu at Serendipity 3 in New York City is the home to what was the world's 'most expensive dessert'. How much, in November 2007, would the Frrrozen Haute Chocolate ice cream sundae have set you back? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Any good quiz starts with a cabbage. This one was grown by Scott A. Robb in Alaska, in 2012, and broke the world record for being what was then the 'heaviest green cabbage'. How much did it weigh in at?

Answer: 62.71kg (138.25lbs)

Presented at the Alaska State Fair in Palmer, the location it was grown is significant, according to Mr Robb: "Under our long summer days, it really doesn't get dark, there's just kind of a twilight. So the cabbages never really shut down, they just kind of continue to lumber along and grow."
(Check out a pic, it's an impressive cabbage.)
2. Next we go to Connecticut to find what was then the 'largest cloned animal'. On January 6, 2000, scientists successfully cloned six babies from skin cells taken from the ear of which animal?

Answer: A bull

I wonder whether each calf really is an exact clone of the next. Scientists from the Kagoshima Prefectural Cattle Breeding Development Institute in Japan and Xiangzhong Yang, from the University of Connecticut, are credited with this remarkable feat.
3. No world record tour would be complete without a clever dog. Meet Jumpy, from California. When he broke the record he set it at 19.65 seconds - but for doing what?

Answer: 100 meters on a skateboard.

Jumpy the dog narrowly beat the record, set by an English Bulldog named Tillman, by just 0.03 of a second.
4. From California to Delaware: In 2016, Lynnea C. Salvo became the 'oldest woman to cross America by bicycle' when she completed the 3,163 mile ride from Oceanside, California, to Bethany Beach, Delaware. But how old was she at the time?

Answer: 67 years and 32 days

Retired teacher, Lynnea took 51 days to complete the ride in October 2016. Ironically, she stated that a day with tough climbs was her favourite and her worst experience came on a three and a half mile descent. Crazy!
5. We all love those photos of the heavily tattooed, or the multiple piercings, and Kalawelo Kaiwi from Hawaii certainly does not disappoint. He also became the proud owner of what was then the 'largest flesh tunnel (earlobes)'. Measured in April 2015, the holes in Kala's earlobes are reported to be about the diameter of which crockery item?

Answer: A teacup

His flesh tunnel was 10.5cm (4.13in) - big enough to put a clenched fist through. As well as tattoos and piercings Kala also has subdermal horns and a bifurcated (split) tongue.
6. The oldest standing record in this quiz dates back to 1927 and still stood in 2020! Measuring 17ft 6in at the time of his burial, in Kensett, Iowa, which part of Hans N. Langseth's body was record-breaking?

Answer: His beard

That's quite a length!
The longest beard on a living male (at the time of writing) belonged to Sarwan Singh, from Canada. Measuring a mere 8ft 2.5in.
7. Another 'weight' question: The Guinness world record for the 'largest tape ball' went to the Portland Promise Center (USA) in Louisville, Kentucky in 2011. It had a circumference of 3.89m (12ft 9in) and weighed in at 907.18kgs (2000lbs) That is approximately the same weight as which big-game animal?

Answer: Female giraffe

The tapes used in the attempt were duct tape, electrical tape, masking tape, gaffer tape, sellotape, foil tape and athletic tape.
8. At the Liberty Science Center in New Jersey on August 1st 2014, Anthony Brooks achieved the 'most Rubik's cubes solved underwater'. How many Rubik's cubes did Anthony solve in a single breath?

Answer: 5

Good effort, Mr Brooks. I can't solve a Rubik's cube, let alone while holding my breath underwater.
9. The next record comes from above rather than in New Mexico. Felix Baumgartner was the 'first person to break the sound barrier in freefall' when he descended from 128,100 ft. Can you remember in which year he did this?

Answer: 2012

He broke the sound barrier with speeds of over 830 mph, which is truly staggering. Felix Baumgartner broke other records in the process, including 'highest vertical speed in freefall', 'greatest freefall distance', and 'highest sky-dive' (although this last one was beaten by Alan Eustace in 2014).
10. We finish in New York. On the menu at Serendipity 3 in New York City is the home to what was the world's 'most expensive dessert'. How much, in November 2007, would the Frrrozen Haute Chocolate ice cream sundae have set you back?

Answer: $25,000

This ludicrously expensive pud contains 28 kinds of cocoa, including the world's 14 priciest varieties. Crafted in partnership with the luxury jeweler Euphoria New York, the ice cream is topped with five grams of edible 23-karat gold, and is served in an edible gold-lined goblet with a gold, diamond-studded spoon. Yum.
Source: Author despatch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Can you break it? Guinness World Records! Difficult
2. I Can't Do This All Day Very Difficult
3. How to Break the Streak Average
4. Bizarre World Records Very Difficult
5. 10 Mighty World Records Very Difficult
6. In 2001 Very Difficult
7. Bronze Award Difficult
8. How Hard Can It Be? Average
9. I Hold the Record! Difficult
10. Top 10 Of Everything Difficult
11. More Than This Average
12. World Records as of 2002. Difficult

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us