FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 10 Mighty World Records
Quiz about 10 Mighty World Records

10 Mighty World Records Trivia Quiz


These are the world records for the largest every possible thing that can exist. Test your knowledge of a few of these more interesting records.

A multiple-choice quiz by speeddemon_1. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. World Records

Author
speeddemon_1
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
329,219
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
640
- -
Question 1 of 10
1. An attempt was made for the world record for "Largest pot of baked beans" in the city of Sarcievo by the local people. This record was attempted to celebrate the opening of the new Macedonian Church. Do you know how many liters of baked beans were used? Hint


Question 2 of 10
2. The world record attempt for "The longest human domino line" was made in the Ordos City of China. This record was successfully accomplish by 10,267 contestants. Do you what country previously held this record? Hint


Question 3 of 10
3. According to the Guinness World Records, Robert Wadlow is considered as the world's tallest man. His height was 8 ft 11 or 2.72 m. He is also known as Alton Giant or Giant of Illinois, but why? Hint


Question 4 of 10
4. On 4 August 2010, the world's largest archery tournament took place in China. The previous record of 332 was triumphantly broken by the participation of 1,024 archers that took part in the event. Do you in which town was this record attempt made? Hint


Question 5 of 10
5. The world most expensive hot dog was made in USA by Serendipity 3 restaurant. Do you know on what national day was this delicious treat revealed? Hint


Question 6 of 10
6. The world record for the longest painting was broken on May 28, 2010. Then, the record became 6,001.5 m. Do you know where was this record attempt tried? Hint


Question 7 of 10
7. The title for the world record for the "Largest blood donation" was set in India on 25 April, 2010. Do you know in which city of India was this record attempt made? Hint


Question 8 of 10
8. An enormous tug of war contest took place on 16 August 2010, in China. 1,280 contestants took part in the competition. Do you know who organized the event? Hint


Question 9 of 10
9. A very interesting world record attempt was made in the Chifeng City of China. About 230 people participated in this record attempt. They were wearing costumes of a popular video game character. Which video game hero were they all dressed up as? Hint


Question 10 of 10
10. Riding east to west AND north to south in the United States is a LONG ride! An attempt for the "Fastest bicycle ride across America" was made on Saturday 21st August, 2010. Do you know who achieved this incredible record? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : 1995Tarpon: 10/10
Dec 27 2023 : Guest 4: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. An attempt was made for the world record for "Largest pot of baked beans" in the city of Sarcievo by the local people. This record was attempted to celebrate the opening of the new Macedonian Church. Do you know how many liters of baked beans were used?

Answer: 3,150 litres

Sveta Petka was the name of the church. Chef Guipeo Gievski was the cook for this record attempt. They managed to break the previous record of 1,324.80 litres of baked beans and were granted with a Guinness World Records certificate. Their record has since been broken.
2. The world record attempt for "The longest human domino line" was made in the Ordos City of China. This record was successfully accomplish by 10,267 contestants. Do you what country previously held this record?

Answer: Singapore

This human domino line was completed in 70 minutes.The previous record for the longest human domino line was 9,234. It was made in Singapore in 2000. It was successfully broken on 12 August 2010.
3. According to the Guinness World Records, Robert Wadlow is considered as the world's tallest man. His height was 8 ft 11 or 2.72 m. He is also known as Alton Giant or Giant of Illinois, but why?

Answer: Because he was brought up in Alton, Illinois.

He died on July 4, 1940 at the age of 22. The cause of his death was an excessive enlargement of his pituitary gland. His funeral was attended by 40,000 people. He was buried in a 10-foot-long coffin.
4. On 4 August 2010, the world's largest archery tournament took place in China. The previous record of 332 was triumphantly broken by the participation of 1,024 archers that took part in the event. Do you in which town was this record attempt made?

Answer: Balagaergaole town

"People's Government of Xiwuzhuuqin County" organized this competition. It was a 2 days event and 1024 people played there role in the event and were able to receive the Guinness World Records for the largest archery tournament.
5. The world most expensive hot dog was made in USA by Serendipity 3 restaurant. Do you know on what national day was this delicious treat revealed?

Answer: National Hot Dog Day

This hot dog cost $68. It was officially recognized by the Guinness World Records as "The world's most expensive hot dog available on a menu". The hot dog was called the "Serendipity 3 Foot Long Haute Dog".
6. The world record for the longest painting was broken on May 28, 2010. Then, the record became 6,001.5 m. Do you know where was this record attempt tried?

Answer: Mexico

This record attempt was made in Mexico and was organized by by the "Comisión Estatal de Garantía de Acceso a la Información Pública del Estado de San Luis Potosí". To qualify as a painting, it had to be without hand or footprints, any words, and just visual drawings. All the students participating in this attempt were explained very carefully the rules as one mistake could have made for six kilometers of wasted canvas.
7. The title for the world record for the "Largest blood donation" was set in India on 25 April, 2010. Do you know in which city of India was this record attempt made?

Answer: Mumbai

Approximately 25,065 people took part in this mega event along with 500 doctors and 700 technicians. About Eighty-three blood banks also participated in this historic event. The previous record was 17,921 donors.
8. An enormous tug of war contest took place on 16 August 2010, in China. 1,280 contestants took part in the competition. Do you know who organized the event?

Answer: Ordos International Nadam Fair

The event lasted for over three hours. Ordos International Nadam Fair has also been given credit for breaking the world record for record for "The longest human domino line". The category was "mixed 600 kilograms" and professional judges were used.
9. A very interesting world record attempt was made in the Chifeng City of China. About 230 people participated in this record attempt. They were wearing costumes of a popular video game character. Which video game hero were they all dressed up as?

Answer: Mario

New Weekend of North News and Chifeng Animation Association organized this fun event. People dressed up as Nintendo's Mario and enjoyed themselves. This record attempt was made and accomplished on 18 August 2010.
10. Riding east to west AND north to south in the United States is a LONG ride! An attempt for the "Fastest bicycle ride across America" was made on Saturday 21st August, 2010. Do you know who achieved this incredible record?

Answer: Paul Spencer

Astonishingly, Paul Spencer rode on the bicycle for 44 days 3 hours 2 minutes and 26 seconds. His journey began from Blaine, Washington and ended at City Hall in New York City. He averaged almost 171 kilometers a day!
Source: Author speeddemon_1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Can you break it? Guinness World Records! Difficult
2. I Can't Do This All Day Very Difficult
3. How to Break the Streak Average
4. Bizarre World Records Very Difficult
5. Weird and Wonderful World Records Difficult
6. In 2001 Very Difficult
7. Bronze Award Difficult
8. How Hard Can It Be? Average
9. I Hold the Record! Difficult
10. Top 10 Of Everything Difficult
11. More Than This Average
12. World Records as of 2002. Difficult

2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us