FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Guinness World Records
Quiz about Guinness World Records

Guinness World Records Trivia Quiz


This quiz is all about world records recorded by Guinness World Records(tm). These records are as of May 16, 2003.

A multiple-choice quiz by ratboy131. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. World Records

Author
ratboy131
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
131,622
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
7 / 20
Plays
5951
Last 3 plays: Guest 82 (8/20), Guest 45 (6/20), Guest 37 (4/20).
- -
Question 1 of 20
1. As of May 2003, David Levy holds the patent for smallest functional keyboard. What is its size? Hint


Question 2 of 20
2. What was the bloodiest modern battle of the 20th century (most deaths)? Hint


Question 3 of 20
3. On June 25, 1989, Phil Appleby got the highest individual score in Scrabble. What was his score? Hint


Question 4 of 20
4. What was the first modern board game to be internationally famous? Hint


Question 5 of 20
5. Cindy Jay holds the record for largest slot machine win of the 20th century. How much was it? Hint


Question 6 of 20
6. Louisa Almedovar and Rich Langley set a record for world's longest kiss, and got it on December 5, 2001. How long was the kiss? Hint


Question 7 of 20
7. Kiveli Papajohn currently holds the record for longest amount of time trapped in an elevator, as of May 2003. In what country was the elevator she was stuck in? Hint


Question 8 of 20
8. Someone survived 7 lightning strikes.


Question 9 of 20
9. What was the record speed set on a skateboard on September 26, 1998 by Gary Hardwick? Hint


Question 10 of 20
10. Which TV series was the first to be broadcast on six continents, with a weekly audience of 1.1 billion in 2003?

Answer: (One Word- Starts with b)
Question 11 of 20
11. The largest anti-war rally was against which war, of the following? Hint


Question 12 of 20
12. How many people signed the world's largest petition (as of May 2003)? Hint


Question 13 of 20
13. The highest-paid prime minister in May 2003 was from which country? Hint


Question 14 of 20
14. When and where did the worst inflation of the 20th century take place? Hint


Question 15 of 20
15. Walter Cavangh currently has the largest credit card collection as of May 2003, with 1,397 cards. How much credit is on those cards total? Hint


Question 16 of 20
16. At least two people have won a gold medal in both the Summer and Winter Olympics.


Question 17 of 20
17. Who was the first person to appear on TIME Magazine over 50 times?

Answer: (One Word- U.S. President)
Question 18 of 20
18. What company which was once the largest toy retailer in the world, closed its British, Australian and US outlets in 2018? Hint


Question 19 of 20
19. What is the largest Internet search engine as of May 2003? Hint


Question 20 of 20
20. The current largest snowball fight as of May 2003 (with 2,473 people) was held for how long? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Guest 82: 8/20
Feb 08 2024 : Guest 45: 6/20
Feb 07 2024 : Guest 37: 4/20
Jan 24 2024 : PurpleComet: 15/20
Jan 23 2024 : Guest 72: 6/20
Jan 09 2024 : Guest 50: 9/20
Jan 08 2024 : Guest 73: 13/20
Jan 05 2024 : Guest 77: 5/20
Dec 29 2023 : Guest 101: 5/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. As of May 2003, David Levy holds the patent for smallest functional keyboard. What is its size?

Answer: 3 by 1 1/2 inch

He now runs his own company, TH, Inc. (Think).
2. What was the bloodiest modern battle of the 20th century (most deaths)?

Answer: Battle of Stalingrad

About 1,109,000 casualties have been recorded in this battle that changed the course of World War II.
3. On June 25, 1989, Phil Appleby got the highest individual score in Scrabble. What was his score?

Answer: 1,049

According to the Scrabble game, most good players get around 300 points!
4. What was the first modern board game to be internationally famous?

Answer: Monopoly

This has been played by over 500 million people, and is printed in several languages and versions.
5. Cindy Jay holds the record for largest slot machine win of the 20th century. How much was it?

Answer: $34,959,458

This was won at the Desert Inn Resort at Las Vegas. This is amazing because she only put $3 into the machine!
6. Louisa Almedovar and Rich Langley set a record for world's longest kiss, and got it on December 5, 2001. How long was the kiss?

Answer: 30 hours, 59 minutes

It happened in New York City. They couldn't eat, sleep, or go to the bathroom!
7. Kiveli Papajohn currently holds the record for longest amount of time trapped in an elevator, as of May 2003. In what country was the elevator she was stuck in?

Answer: Cyprus

76-year-old Kiveli Papajohn was trapped in a Cyprus elevator for 6 days, starting December 28, 1997. Luckily, she survived on a few tomatoes and some bread she had with her.
8. Someone survived 7 lightning strikes.

Answer: True

The first person to do this was Roy Sullivan of Virginia. He had lightning encounters from 1942 to 1977.
9. What was the record speed set on a skateboard on September 26, 1998 by Gary Hardwick?

Answer: 62.55 mph

Imagine driving on an expressway and having a skateboard pass you...
10. Which TV series was the first to be broadcast on six continents, with a weekly audience of 1.1 billion in 2003?

Answer: Baywatch

It's shown on every continent except Antarctica.
11. The largest anti-war rally was against which war, of the following?

Answer: U.S.- led War on Iraq (2003)

On February 15, 2003, millions of people around the world in over six hundred cities rallied against the planned invasion of Iraq. Thanks to MollyGrue for the correction!
12. How many people signed the world's largest petition (as of May 2003)?

Answer: 21,202,192

This was signed by people from over 153 countries and concerned the Korean War.
13. The highest-paid prime minister in May 2003 was from which country?

Answer: Japan

He makes about $676,000 a year (U.S. dollars), including allowances and bonuses.
14. When and where did the worst inflation of the 20th century take place?

Answer: Hungary, post-World War II

This happened in 1946. In value, one gold pengo(Hungarian currency) from 1931 was worth 130 million trillion 1946 paper pengos. By the way, that number is 130,000,000,000,000,000,000.
15. Walter Cavangh currently has the largest credit card collection as of May 2003, with 1,397 cards. How much credit is on those cards total?

Answer: $1.65 million

16. At least two people have won a gold medal in both the Summer and Winter Olympics.

Answer: False

Only one has, and that person is Edgar Eagen of the U.S. who won the 1920 light-heavyweight boxing title and was a member of the winning four-man bob in 1932.
17. Who was the first person to appear on TIME Magazine over 50 times?

Answer: Nixon

He has been on the cover 55 times.
18. What company which was once the largest toy retailer in the world, closed its British, Australian and US outlets in 2018?

Answer: Toys R Us

Although Wal-Mart is the largest toy retailer in the U.S., Toys R Us had stores in 27 countries.
19. What is the largest Internet search engine as of May 2003?

Answer: Google

Google has over 2.2 billion indexed pages and started in 1998 with a total staff of 4 people.
20. The current largest snowball fight as of May 2003 (with 2,473 people) was held for how long?

Answer: 10 minutes

It was held on January 18, 2003, in Switzerland and lasted 10 minutes.
Source: Author ratboy131

This quiz was reviewed by FunTrivia editor natsim before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. How Hard Can It Be? Average
2. How to Break the Streak Average
3. Ahh, But It's Cold Outside! Average
4. Top 10 Of Everything Difficult
5. More Than This Average
6. For Your Information Tough
7. Various Records Quiz Average
8. Dedicated, Done and Dusted Average
9. Facts About Human Records Difficult
10. 60 Years of World Records Tough
11. Bizarre World Records Very Difficult
12. Bronze Award Difficult

2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us