FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about For Your Information
Quiz about For Your Information

For Your Information Trivia Quiz


Here is a quiz about some little known records and the people who have held them! Many can be found in the book of Guinness World Records!

A multiple-choice quiz by exceller. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. World Records

Author
exceller
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
255,879
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2760
Last 3 plays: xchasbox (9/10), Guest 123 (3/10), PurpleComet (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the first feature length Hollywood movie to have some sound? Hint


Question 2 of 10
2. How big were the first permanent, machine made dental caps to be put on an elephant in Canada? Hint


Question 3 of 10
3. Peter Baulman broke a world record for having a certain object surgically removed. What did the doctors remove? Hint


Question 4 of 10
4. Sonya Thomas broke a world record in 2006 for eating cheesecake by eating a total of 11lbs in nine minutes. Her nickname is "black widow" because of her ability to out eat people four times her size.


Question 5 of 10
5. Michel Lotito was recognized for having the world's strangest diet in 2006. What did he eat that was so unique? Hint


Question 6 of 10
6. In 2006, Takeru Kobayshi broke the year's world record for eating 17.7 pounds of a certain food. What was it? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the first man on the moon?

Answer: (Two Words. First and last name or last name only)
Question 8 of 10
8. Franklin D. Roosevelt held the world record for serving the most terms as an United States president.


Question 9 of 10
9. Who was the first blind man to climb Mt. Everest successfully? Hint


Question 10 of 10
10. The first VCR for home use was the Phillips Model 1500. It was introduced in the United States and was 34 inches wide.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 31 2024 : xchasbox: 9/10
Jan 24 2024 : Guest 123: 3/10
Jan 24 2024 : PurpleComet: 10/10
Jan 23 2024 : Guest 155: 0/10
Jan 18 2024 : Jadev3: 2/10
Jan 16 2024 : Guest 172: 5/10
Jan 08 2024 : Guest 216: 3/10
Jan 03 2024 : amarie94903: 8/10
Jan 03 2024 : TurkishLizzy: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the first feature length Hollywood movie to have some sound?

Answer: The Jazz Singer

"The Jazz Singer" (1927), was produced by Warner Brothers, and directed by Al Jolson. This movie was a historic breakthrough. It was not the first movie with sound, but the first feature length movie to have actors speaking as part of the action. This movie, and others that followed were nicknamed the "talkies" because actors could be heard speaking along with the feature of music.

However, the sound feature still was not complete, due to that fact that the sound was separate from the movie.
2. How big were the first permanent, machine made dental caps to be put on an elephant in Canada?

Answer: 50 cm long

These dental caps were placed on an elephant named Spike, at the Calgary Zoo in Canada in 2002. The caps were made out of stainless steel and weighed 13 kg. They were 50 cm (19 in)long, and 13 cm (5 in) in diameter. The operation itself took over three hours. Officials at the zoo estimate that these caps should last Spike the rest of his life....which could be another 40 years.
3. Peter Baulman broke a world record for having a certain object surgically removed. What did the doctors remove?

Answer: a kidney stone

In 2003 a kidney stone was surgically removed from Peter Baulman. The stone was removed from his right kidney in December, in Australia. It weighed 356 g(12.5 oz) and its widest point measured 11.86 cm (4.66 in).
4. Sonya Thomas broke a world record in 2006 for eating cheesecake by eating a total of 11lbs in nine minutes. Her nickname is "black widow" because of her ability to out eat people four times her size.

Answer: True

Sonya Thomas, a professional competitive food eater has broken world records for eating cheesecake, hot dogs, seafood, pizza, and other items. She became a member of the International Federation of Competitive Eating in 2003, making her eating abilities a profession.

She was born in South Korea and emigrated to the United States in 1997. Her top weight has been 135 lbs, and she exercises for at least two hours a day to keep her weight off from food contests. In 2005, she earned more the $50,000 dollars in prize money and media appearances.
5. Michel Lotito was recognized for having the world's strangest diet in 2006. What did he eat that was so unique?

Answer: metal and glass

Michel Lotito was from Grenoble, France, and had been eating metal and glass since 1959 until his death in 2007. His name literally meant "eats everything". Gastroenterologists have been stunned by his diet and described his ability to consume 900 g (2 lb) of metal per day as "unique".
6. In 2006, Takeru Kobayshi broke the year's world record for eating 17.7 pounds of a certain food. What was it?

Answer: cow brains

In 2006, Takeru Kobayashi, a professional food competitor, ate 17.7 pounds of cow brains in 15 minutes, breaking the world record for that year.
7. Who was the first man on the moon?

Answer: Neil Armstrong

Neil Armstrong became the first man to set foot on the moon in 1969, when he was 38 years old. He had been an veteran aviator in the United States Navy, before becoming an astronaut. Shortly after the Apollo 11 mission on the moon, he quit his job at NASA, and became a college professor in Cincinnati, Ohio.
8. Franklin D. Roosevelt held the world record for serving the most terms as an United States president.

Answer: True

Franklin D. Roosevelt was elected President of the United States for four terms(1933-1945). He died shortly after the fourth election, influencing the Congress of the United States to pass the 22nd amendment to the United States' Constitution, which put a limit on presidential terms. Now, a president can only serve a maximum of two terms in the United States.
9. Who was the first blind man to climb Mt. Everest successfully?

Answer: Erik Weihenmeyer

Erik Weihenmayer became the first blind person that made it to the top of Mt.Everest in 2001. He made the journey by using his hearing skills to direct him safely up the path. He has been climbing since he was 16 years old, and rock climbing has become his first love.
10. The first VCR for home use was the Phillips Model 1500. It was introduced in the United States and was 34 inches wide.

Answer: False

The first VCR for home use was the Phillips Model 1500. It was introduced in the United Kingdom in 1972 and was 22 inches wide, 6.5 inches high, and 15 inches deep.
Source: Author exceller

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Exceller's General Quizzes:

From gemstones to superheroes, there's a little bit of everything! History, Colors, Theater, Food, People, and more! There's something for everyone!

  1. It's A Bird! It's A Plane! It's An Unusual Sight Easier
  2. For Your Information Tough
  3. Omnipotent "O" quiz Average
  4. Exceller's 50th Quiz! Easier
  5. Stuart, Oh Stuart! Average
  6. My Gem of a Family! Very Easy
  7. It's an Orange Life Average
  8. Healing Comes in All Shapes and Sizes Easier
  9. A Little Bit of Salt and Cracked Pepper Average

2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us