FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Bigger the Better
Quiz about The Bigger the Better

The Bigger the Better! Trivia Quiz


The 2003 Guinness World Records named the following as truly the biggest of their kind in the world - or did they? All answers are simply Yes or No, just for a bit of fun!

A multiple-choice quiz by Engadine. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. World Records

Author
Engadine
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
110,217
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2427
- -
Question 1 of 10
1. A sand sculpture that was 20.91m tall was built in the Netherlands. Was it the biggest of its kind in the world according to Guinness World Records 2003?


Question 2 of 10
2. Did the largest grilled cheese sandwich in the world measure 1m x 3m x 5m and was it created by a Canadian company at a Cheese and Cracker Festival held in the USA?


Question 3 of 10
3. In 2003, was the world's largest swimming pool, according to Guinness World Records 2003, in Morocco?


Question 4 of 10
4. Was the world's largest ever football shirt, according to Guinness World Records 2003, exhibited in the USA?


Question 5 of 10
5. Did the world's longest string of garlic bulbs measure over 100m, according to Guinness World Records 2003?


Question 6 of 10
6. According to Guinness World Records 2003 was the largest bunch of bananas in the world grown in Spain?


Question 7 of 10
7. Did the heaviest carrot in the world, according to Guinness World Records 2003, weigh in at 8.61kg or 18lb 13oz?


Question 8 of 10
8. According to Guinness World Records 2003, did the largest Christmas cracker in the world go off with a bang in Sydney, Australia in 1998?


Question 9 of 10
9. Did the world's largest leather boot measure over 4m high, according to Guinness World Records 2003?


Question 10 of 10
10. According to Guinness World Records 2003 did the world's largest bucket of maple syrup have a capacity of only 500 litres?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A sand sculpture that was 20.91m tall was built in the Netherlands. Was it the biggest of its kind in the world according to Guinness World Records 2003?

Answer: Yes

A Fairy Castle sand sculpture was constructed by the Holland Sand Sculpture Company in July 2001 and ranked as the tallest sand sculpture in the world, measuring 20.91m or 68' 7.2" tall!
2. Did the largest grilled cheese sandwich in the world measure 1m x 3m x 5m and was it created by a Canadian company at a Cheese and Cracker Festival held in the USA?

Answer: No

The Cabot Creamery of Vermont, USA created the world's largest grilled cheese sandwich in November 2000, according to Guinness World Records 2003. The sandwich actually measured 1.52m x 3.05m x 6.35m!
3. In 2003, was the world's largest swimming pool, according to Guinness World Records 2003, in Morocco?

Answer: Yes

The world's largest swimming pool, a seawater pool in Casablanca, measured 480m or 1,574' long and 75m or 246' wide and had an area of 3.6ha or 8.9 acres!
4. Was the world's largest ever football shirt, according to Guinness World Records 2003, exhibited in the USA?

Answer: No

The world's largest ever football shirt measured 35.9m x 34.4m or 118' x 113' and was exhibited on the islands of Trinidad and Tobago as part of the FIFA Under-17 World Championships!
5. Did the world's longest string of garlic bulbs measure over 100m, according to Guinness World Records 2003?

Answer: Yes

The world's longest string of garlic bulbs measured 110.99m or 364' 1.6" and was made by Somerfield Stores Ltd in the UK and was exhibited at Greenwich Park London in November 2001!
6. According to Guinness World Records 2003 was the largest bunch of bananas in the world grown in Spain?

Answer: Yes

473 individual fruits made up the largest bunch of bananas in the world, grown in the Canary Islands in July 2001, the bunch weighed in at an amazing 130kg or 287lb!
7. Did the heaviest carrot in the world, according to Guinness World Records 2003, weigh in at 8.61kg or 18lb 13oz?

Answer: Yes

British-born John Evans exhibited his enormous carrot at the Alaska State Fair in 1998!
8. According to Guinness World Records 2003, did the largest Christmas cracker in the world go off with a bang in Sydney, Australia in 1998?

Answer: Yes

Built by ex-international rugby league footballer Ray Price for the Australian company Markson Sparks the largest Christmas cracker in the world was 'pulled' in the carpark of Westfield Shopping Town, Chatswood, Sydney, New South Wales on the 16th December 1998!
9. Did the world's largest leather boot measure over 4m high, according to Guinness World Records 2003?

Answer: Yes

Hand-made by an Italian, Pasquale Tramonta, the world's largest leather boot can accommodate three people! Standing 4.16m or 13' 7.7" high, 2.7m or 8' 10.2" long and 80cm or 31" wide! It took five years to craft the boot at a cost of 25 million lire or $11,416.00 and it weighed 280kg or 617lb.
10. According to Guinness World Records 2003 did the world's largest bucket of maple syrup have a capacity of only 500 litres?

Answer: No

The world's largest bucket of maple syrup had a capacity of 605 litres and measured .91m or 3' in height and was .96m or 3' 2" in diameter and was created for the Elmira Maple Syrup Festival in Ontario, Canada in April 2000 by Rapid Duct Supply (Canada)!
Source: Author Engadine

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us