FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Black White or Red
Quiz about Black White or Red

Black, White or Red? Trivia Quiz


Can you tell if these famous people, animals, movies, and objects are related to the words black, white, or red? It's harder than you think!

A multiple-choice quiz by kmarti14. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Colors

Author
kmarti14
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
355,537
Updated
Sep 30 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4302
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: wellenbrecher (10/10), Guest 173 (6/10), Guest 75 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Of the choices listed below, which color stars are the hottest by temperature? Hint


Question 2 of 10
2. Which famous pirate was the captain of the ship named Queen Anne's Revenge? Hint


Question 3 of 10
3. What nickname did Manfred von Richthofen go by during World War I? Hint


Question 4 of 10
4. Moving over to the animal kingdom, what color are Westies? Hint


Question 5 of 10
5. What color is a giraffe's tongue? Hint


Question 6 of 10
6. Alexander the Great's horse Bucephalus is one of the most famous horses in history. What color was he? Hint


Question 7 of 10
7. In the movie "The Shining", a child repeatedly says this word or phrase and then writes it on a door, which terrorizes his mother when she sees the reflection in the mirror. Hint


Question 8 of 10
8. What disease, which caused tens of millions of deaths in the 14th century, has occurred on a much smaller scale in the United States? Hint


Question 9 of 10
9. Due to a lack of pigment, people with oculocutaneous albinism may have eyes that appear what color? Hint


Question 10 of 10
10. During an election year, US states are often referred to by different colors depending on which way the majority of their inhabitants vote. Which color refers to a state that votes primarily for the Republican Party? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : wellenbrecher: 10/10
Jul 12 2024 : Guest 173: 6/10
Jul 05 2024 : Guest 75: 6/10
Jul 01 2024 : Guest 209: 9/10
Jul 01 2024 : Guest 151: 6/10
Jun 28 2024 : Guest 220: 8/10
Jun 24 2024 : debbitts: 7/10
Jun 24 2024 : PlayerTime: 5/10
Jun 16 2024 : Inquizition: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Of the choices listed below, which color stars are the hottest by temperature?

Answer: White

Stars are commonly classified by colors, which from hottest to coolest are blue, blue-white, white, yellow-white, yellow, orange and red. Black isn't used at all in these circumstances.
2. Which famous pirate was the captain of the ship named Queen Anne's Revenge?

Answer: Blackbeard

Edward Teach gained the nickname "Blackbeard" for his thick black beard. Although he was only active as a pirate for a few years, his legend lived on and people searched for his supposed lost treasure.
3. What nickname did Manfred von Richthofen go by during World War I?

Answer: Red Baron

Manfred von Richthofen is better known as the Red Baron. He was a German fighter pilot and won 80 combat victories before he died in 1918 at the age of 25. His plane was shot down in France. He got his nickname from his red airplane and his title of "Freiherr", which loosely translates to Baron.
4. Moving over to the animal kingdom, what color are Westies?

Answer: White

Westie is the shortened form of the West Highland White Terrier. Clearly these dogs are white! Westies originated in Scotland.
5. What color is a giraffe's tongue?

Answer: Black

The giraffe's tongue is a shade of black, and can be 20 inches long! Scientists differ on the reason for the tongue being black, but one theory is that it may help prevent sunburn.
6. Alexander the Great's horse Bucephalus is one of the most famous horses in history. What color was he?

Answer: Black

Bucephalus was a large horse with a black coat. According to Plutarch, a young Alexander tamed the wild horse after grown men had failed. Bucephalus then served Alexander until the horse's death after the Battle of the Hydaspes in 326 BC. Alexander founded the town of Bucephala in the horse's honor.
7. In the movie "The Shining", a child repeatedly says this word or phrase and then writes it on a door, which terrorizes his mother when she sees the reflection in the mirror.

Answer: Redrum

In "The Shining" (1980), young Danny writes the word "Redrum" on a bathroom door. It reads "Murder" when reflected in the bathroom mirror.
8. What disease, which caused tens of millions of deaths in the 14th century, has occurred on a much smaller scale in the United States?

Answer: Black Death

The Black Death, which scientists believe was caused by the bubonic plague, killed an estimated 100 million people in the 14th century as the plague spread from Asia through Europe. There have been a handful of cases in the United States, but the mortality rate is less than 15% if treated promptly with antibiotics.
9. Due to a lack of pigment, people with oculocutaneous albinism may have eyes that appear what color?

Answer: Red

Oculocutaneous albinism, which affects the eyes, skin and hair, is characterized by a lack of pigment. People with this type of albinism often have red eyes, since the lack of pigment of the iris cannot conceal the red color of the retina. While this can cause vision problems, many people with albinism are just as healthy as the average person without this condition.
10. During an election year, US states are often referred to by different colors depending on which way the majority of their inhabitants vote. Which color refers to a state that votes primarily for the Republican Party?

Answer: Red

Since the 2000 election, states that vote primarily for the Democratic Party are known as Blue States, and those that vote primarily for the Republican Party are Red States.
Source: Author kmarti14

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us