Quiz about Ghosts
Quiz about Ghosts

10 Ghosts Questions | The Unexplained Trivia Quiz


You all know about the ghost stories, but let's see how much you know about the technical stuff.

A multiple-choice quiz by Teej417. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. The Unexplained
  8. »
  9. Ghosts

Author
Teej417
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
98,175
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
4878
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the mist-like energy known as? Hint

Orbs
Poltergeists
Ectoplasm
Manifestations

2. Containing the Grey Room, what is considered one of the most haunted places in the world? Hint

Berlin, Germany
Paris, France
Ohio University, Ohio
Chillingham Castle, England

3. What does EMF stand for?

Answer: ( Three Words .. don't forget the hyphen )
4. Which one of these is FALSE about orbs? Hint

They can be considered a form of ectoplasm
They can range in shape, from coin-sized to the size of a person
They have never been caught on tape
They have been seen to be almost every color of the rainbow

5. What kind of ghost is considered the 'playful' ghost because it knocks stuff off of shelves, shuts doors, etc. but has been known to hurt and even kill people? Hint

'Time' Ghosts
Orbs
Poltergeist
Shadow People

6. True or false: One of the things people forget about the most while ghost hunting is to ask permission before going on someone's property?

True
False

7. Which one of these is most often confused with orbs in ghost pictures? Hint

Dust
Crystal objects that reflect light
The light from flashlights
Cigarette smoke

8. Which type of ghosts are known as "stalker" ghosts because they follow certain people while hiding in the darkness? Hint

Poltergeist
Shadow People
Orb
Ectoplasm

9. Which of these Universities is best known for its ghosts? Hint

Harvard University
Ohio University
Michigan State University
Berkeley University

10. What kind of ghost energy is usually seen in graveyards and resembles mist or smoke?

Answer: (One word only)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the mist-like energy known as?

Answer: Ectoplasm

Ectoplasm is most commonly seen in outdoor haunted places, such as graveyards. It can also give a cold feeling to people near it.
2. Containing the Grey Room, what is considered one of the most haunted places in the world?

Answer: Chillingham Castle, England

Chillingham Castle has had many murders in its years. Most of the people murdered still haunt the place today. Chillingham is the home of the famous Grey Room. No one has been able to sleep in this room because of the feeling of being watched. There is also the Pink Room which is where a boy had been murdered and has been seen here ever since.
3. What does EMF stand for?

Answer: Electro-Magnetic Fields

Ghosts are known/believed to create EMFs and detectors can measure how much is in the area.
4. Which one of these is FALSE about orbs?

Answer: They have never been caught on tape

The statement that they have never been caught on tape is false. They have been caught with video cameras and have even been on t.v. before.
5. What kind of ghost is considered the 'playful' ghost because it knocks stuff off of shelves, shuts doors, etc. but has been known to hurt and even kill people?

Answer: Poltergeist

Poltergeists are the playful ghosts, orbs are the balls of energy, shadow people are stalker-type ghosts, and 'time' ghosts are manifestations that are from another time that appear to be going about their business as if they are still in the time period they died in.
6. True or false: One of the things people forget about the most while ghost hunting is to ask permission before going on someone's property?

Answer: True

This can be considered trespassing.
7. Which one of these is most often confused with orbs in ghost pictures?

Answer: Dust

Cigarette smoke is usually mistaken with ectoplasm, not orbs. As for the other things, they aren't as commonly mistaken for orbs as dust is. Dust can be kicked up from a path or the ground. When you take a picture, all of this dust is in the air and the flash makes the dust appear bright and looks like an orb.
8. Which type of ghosts are known as "stalker" ghosts because they follow certain people while hiding in the darkness?

Answer: Shadow People

I don't know a whole lot about these guys. I've heard stories about them, though. They usually seem pretty creepy, not nice, and have even been violent with the people they follow.
9. Which of these Universities is best known for its ghosts?

Answer: Ohio University

Ohio University is one of the most haunted places in America. It has a lot of history as of why, but it is mostly because it is the center of five cemeteries that make the shape of a star around the campus.
10. What kind of ghost energy is usually seen in graveyards and resembles mist or smoke?

Answer: Ectoplasm

Graveyards are the best place to go if you want to see ectoplasm. Other things such as orbs can be seen in graveyards but ectoplasm is by far the most common.
Source: Author Teej417

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 23 2023 : Guest 98: 7/10
Dec 22 2022 : Guest 82: 6/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us