FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Its Not Fanny Brice
Quiz about Its Not Fanny Brice

It's Not Fanny Brice Trivia Quiz


Awake at 2 A.M. Can't sleep. The phrase "It's not Fanny Brice" keeps running through the brain. Have fun.

A multiple-choice quiz by shvdotr. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Q. Easy

Author
shvdotr
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
365,080
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1956
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 70 (8/10), Debmuenz (9/10), Guest 73 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who retired from the NFL in 2005 as the all-time career record holder for pass receptions, touchdown receptions, and pass receiving yardage at the time? With 15 of his 20 NFL seasons spent with the San Francisco 49ers, he is seen by many as the greatest wide receiver in NFL history. Hint


Question 2 of 10
2. Which actor, writer, and gourmet is often associated with horror films and starred in such classics as "House of Wax", "The Fly", "The Tingler", "The Pit and the Pendulum", and the original "House on Haunted Hill"? Hint


Question 3 of 10
3. What is the title of a Robert Frost poem that addresses how the world will end? Hint


Question 4 of 10
4. According to a 1946 film noir classic and its 1981 remake, what does the postman always do? Hint


Question 5 of 10
5. The playing of what English nursery rhyme's tune has caused baseball umpires to throw out an organist or announcer at minor league games following disputed calls? Hint


Question 6 of 10
6. Which Lakota warrior is the FBI attempting to capture in the 1992 movie "Thunderheart"? Hint


Question 7 of 10
7. What is Santa Claus going to find out about children in the Christmas song "Santa Claus Is Coming to Town"? Hint


Question 8 of 10
8. He was born in Deerfield, Michigan in 1912 to Lebanese immigrants. His birth name was Amos Muzyad Yakhoob Kairouz. He went on to a career as a comedian, and then into television and film. He starred in "Make Room for Daddy" and later founded the St. Jude Children's Research Hospital. His professional last name was Thomas. What was his professional first name? Hint


Question 9 of 10
9. Those who warn us about the potentially catastrophic effects of global warming point to what phenomenon manifesting itself especially in Earth's polar regions? Hint


Question 10 of 10
10. What comedienne, singer, actress, and headliner for the "Ziegfield Follies" was portrayed by Barbra Streisand in the stage and film versions of "Funny Girl"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 25 2024 : Guest 70: 8/10
Feb 21 2024 : Debmuenz: 9/10
Feb 20 2024 : Guest 73: 10/10
Feb 20 2024 : Guest 170: 9/10
Feb 19 2024 : Ralphie1: 8/10
Feb 18 2024 : crossesq: 10/10
Feb 12 2024 : Guest 175: 8/10
Feb 05 2024 : Guest 12: 9/10
Feb 04 2024 : nycdmc70: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who retired from the NFL in 2005 as the all-time career record holder for pass receptions, touchdown receptions, and pass receiving yardage at the time? With 15 of his 20 NFL seasons spent with the San Francisco 49ers, he is seen by many as the greatest wide receiver in NFL history.

Answer: Jerry Rice

Rice won three Super Bowls and was once named Super Bowl MVP. He was an All-Pro 13 times, was named NFC Player of the Year three times, and NFL Player of the Year twice. Walt Weiss was a shortstop who won a World Series with the Oakland Athletics. History has not recorded if Fanny Brice ever caught a touchdown pass.
2. Which actor, writer, and gourmet is often associated with horror films and starred in such classics as "House of Wax", "The Fly", "The Tingler", "The Pit and the Pendulum", and the original "House on Haunted Hill"?

Answer: Vincent Price

Outside of the horror genre, Price also appeared in such films as "The Ten Commandments", "Laura", and "The Keys of the Kingdom". He also did a monologue on Michael Jackson's "Thriller". Having studied Art History and English at Yale, he established the Vincent Price Art Museum at East Los Angeles College.
3. What is the title of a Robert Frost poem that addresses how the world will end?

Answer: Fire and Ice

Frost said this poem, published in 1920, was inspired by Dante's "Inferno". It likens fire to desire and ice to hatred. It is a classic example of using an economy of words to make a point. PoemHunter.com ranked it as number 12 in its list of the "Top 500 Poems" (2013).
4. According to a 1946 film noir classic and its 1981 remake, what does the postman always do?

Answer: Ring Twice

The original film, "The Postman Always Rings Twice", was based on a 1934 novel by James M. Cain. Lana Turner starred in the '46 film. The credits do not list Fanny Brice, however. Jessica Lange starred with Jack Nicholson in the 1981 version, which also does not list Fanny Brice. Prior to the '46 "Postman," there was also a film by Luciano Visconti entitled "Ossesione" ("Obsession"), made in 1942, but my question was focused on the version with the English title that rhymes with "Fanny Brice." There was also an opera based on the novel first commissioned in 1982, again without Ms Brice, who died in 1951, but had been married at one time to Billy Rose, who was a great showman in his own right and wrote "Me and My Shadow" and "It's Only a Paper Moon".
5. The playing of what English nursery rhyme's tune has caused baseball umpires to throw out an organist or announcer at minor league games following disputed calls?

Answer: Three Blind Mice

In 1985 in Clearwater, Florida, umpires threw out the organist for the Clearwater Phillies when he played the tune for "Three Blind Mice" following a controversial call. In 2012 umpires ejected the announcer for playing the tune following a call at first base in a game between the Daytona Cubs and Fort Myers Miracles, again in the Sunshine State. Minor league baseball uses a three-umpire system.

Although officially frowned upon by league officials, the playing of the tune is not unheard of in professional basketball and hockey games, both of which use three officials.

But it's all in fun, right?
6. Which Lakota warrior is the FBI attempting to capture in the 1992 movie "Thunderheart"?

Answer: Jimmy Looks Twice

The film stars Val Kilmer as FBI agent Ray Levoi, Graham Greene as tribal policeman Walter Crow Horse, and John Trudell as Jimmy Looks Twice. Filmed on location on reservation land in South Dakota, the movie reflects actual incidents on reservations in the 1970s and anti-government sentiments from that decade and since.
7. What is Santa Claus going to find out about children in the Christmas song "Santa Claus Is Coming to Town"?

Answer: "who's naughty and nice"

"Santa Claus Is Coming to Town" first appeared in 1934, and was written by John Frederick Coots and Haven Gillespie. It has been recorded by such artists as Frank Sinatra, Bruce Springsteen, Bing Crosby, The Beach Boys and The Jackson Five. The tune also became the basis of a TV special narrated by Fred Astaire.
8. He was born in Deerfield, Michigan in 1912 to Lebanese immigrants. His birth name was Amos Muzyad Yakhoob Kairouz. He went on to a career as a comedian, and then into television and film. He starred in "Make Room for Daddy" and later founded the St. Jude Children's Research Hospital. His professional last name was Thomas. What was his professional first name?

Answer: Danny

Danny Thomas was in show business for over 50 years before passing away in 1991. He starred in the 1952 remake of "The Jazz Singer" with Peggy Lee. "Make Room for Daddy" lasted for 13 years, the first five on ABC and the rest on CBS. The sitcom was also called "The Danny Thomas Show".

There is a picture from the Time and Life Pictures Collection showing Fanny Brice and Thomas performing together on the radio in 1944. It is probably one of Thomas' appearances as postman Jerry Dingle on Brice's radio show "The Baby Snooks Show".
9. Those who warn us about the potentially catastrophic effects of global warming point to what phenomenon manifesting itself especially in Earth's polar regions?

Answer: Melting ice

A website called "Polar Bears and Global Warming" says "since 1979, the area of permanent ice cover is reducing at a rate of 9.8% each decade". The most detrimental effect of loss of Arctic ice seems to be on polar bears. In December of 2013, "The New American" posted a headline that said, "Al Gore Forecasted 'Ice Free' Arctic by 2013; Ice Cover Expands 50%".
10. What comedienne, singer, actress, and headliner for the "Ziegfield Follies" was portrayed by Barbra Streisand in the stage and film versions of "Funny Girl"?

Answer: Fanny Brice

Fanny Brice was born in NYC in 1891 and named Fania Borach. She created and starred in her own radio show, beginning in 1936, called "The Baby Snooks Show". So does that mean that Fanny was Snooki before Snooki was Snooki? Two songs associated with her from the "Ziegfield Follies" were "My Man" and "Second Hand Rose".
Source: Author shvdotr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series "It's Not a..." Quiz List:

Actually, it IS a Quiz List. It is based on a series of quizzes with "It's Not a..." in the title. I'll tell you what it is not, and you need to discover what it IS!

  1. It's Not "Ze plane! Ze plane!" Easier
  2. It's Not a Tumor Average
  3. It's Not Chuck Norris Average
  4. It's Not Dennis Day Easier
  5. It's Not Doris Day Easier
  6. It's Not Fanny Brice Easier
  7. It's Not Fay Wray Average
  8. It's not Kevin Spacey Average
  9. It's Not Leonard Slye Easier
  10. It's Not Paranoia Average
  11. It's Not the Capital Average
  12. I'm not Scottish, but... Average

2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us