FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Its Not Fay Wray
Quiz about Its Not Fay Wray

It's Not Fay Wray Trivia Quiz


Fay Wray's name keeps popping up in my head lately. And each time, a question pops up, too! Can you supply some answers for me?

A multiple-choice quiz by shvdotr. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed
  8. »
  9. Mixed 15 Questions

Author
shvdotr
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
372,193
Updated
Jul 18 23
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
1177
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: jonnowales (10/15), tie-dyed (11/15), Debmuenz (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. Her surname at birth was Kappelhoff. Can you identify this singer known for such songs as "Sentimental Journey", "Secret Love", and "Que Sera Sera"? Hint


Question 2 of 15
2. Where in the Philippines did Admiral George Dewey defeat a Spanish fleet in 1898 to help win the Spanish-American War? Hint


Question 3 of 15
3. Another history question: Which B-29 Superfortress bomber, named for its pilot's mother, dropped the first atomic bomb in wartime on Hiroshima, Japan? Hint


Question 4 of 15
4. When I was a young teacher, I had a much older colleague who taught science and was extremely set in her ways. She was very strict, and students were required to do everything exactly the way she prescribed. You would say her attitude was "My way or ___." How would you best finish this old-school phrase? Hint


Question 5 of 15
5. What Beatles song from their "Magical Mystery Tour" album begins with the following stanza? "There's a fog upon L.A. / And my friends have lost their way. / We'll be over soon they said / Now they've lost themselves instead". Hint


Question 6 of 15
6. In 1932 Frank Martoccio, founder of the F. A. Martoccio Macaroni Company, also introduced a candy bar. Similar to Pearson's Salted Nut Roll, this candy bar, made by Hershey, features peanuts wrapped around a caramel center, although the Salted Nut Roll has a nougat center. Which is it? Hint


Question 7 of 15
7. If she had needed groceries while staying in or passing through Iowa, Fay Wray may have found it convenient to shop at one of these grocery stores, originally founded in Boone, Iowa, in 1938. Pick the store. Hint


Question 8 of 15
8. Which horse won the 1941 Triple Crown of Thoroughbred Racing? Hint


Question 9 of 15
9. "Hart to Hart" was a TV show in the early 80s featuring Robert Wagner and Stefanie Powers as Jonathan and Jennifer Hart, financially independent jet-setters and owners of an electronics empire, who enjoyed dabbling in crime solving. But our focus is on their pet, a former stray. Can you remember his name? Hint


Question 10 of 15
10. One of my favorite actresses, our next person of interest, is a comedienne and actress who is probably best known for her portrayal of 2008 Republican Vice Presidential candidate Sarah Palin. Name her. Hint


Question 11 of 15
11. What word completes the following question often posed by comedian George Carlin: "Why is it that we park on a driveway and drive on a...?" Hint


Question 12 of 15
12. In what park do the Boston Red Sox play their home games? Hint


Question 13 of 15
13. What is the grassy part of a hole on a golf course between the tee box and the green? Hint


Question 14 of 15
14. "Cheers" was a TV situation comedy centered on a Boston bar and its denizens. Its fictional owner was a former relief pitcher for the Boston Red Sox. What was the name of this character, played by Ted Danson? Hint


Question 15 of 15
15. I need to close this quiz by paying homage to Fay Wray, without whom it could not have come about. One of the first "scream queens", according to Wikipedia, she is no doubt best known for her starring role in a 1933 film, which also starred Robert Armstrong and the Empire State Building. But who was unquestionably the biggest star of the film? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 25 2024 : jonnowales: 10/15
Feb 25 2024 : tie-dyed: 11/15
Feb 21 2024 : Debmuenz: 12/15
Feb 20 2024 : Guest 73: 14/15
Feb 20 2024 : Guest 170: 13/15
Jan 27 2024 : TurkishLizzy: 13/15
Jan 21 2024 : DamiensDad2012: 8/15
Jan 16 2024 : Hayes1953: 10/15
Jan 12 2024 : HumblePie7: 11/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Her surname at birth was Kappelhoff. Can you identify this singer known for such songs as "Sentimental Journey", "Secret Love", and "Que Sera Sera"?

Answer: Doris Day

According to her website, Doris was born in 1924, although other sources indicate her birth year as 1922 or 1924. Aw, what's two years at our age, eh? Wikipedia gives her birth name as Doris Mary Ann Kappelhoff. Her website lists "Calamity Jane", "Love Me or Leave Me", and "Pillow Talk" as her three most popular films.
2. Where in the Philippines did Admiral George Dewey defeat a Spanish fleet in 1898 to help win the Spanish-American War?

Answer: Manila Bay

Dewey's victory in the Philippines, combined with Rear Admiral William T. Sampson's victory over a Spanish fleet in the harbor of Santiago de Cuba, propelled the U.S. to victory in the war. Mobile Bay is in Alabama and Guantanamo Bay is in Cuba. I know of no Fay Wray Bay.
3. Another history question: Which B-29 Superfortress bomber, named for its pilot's mother, dropped the first atomic bomb in wartime on Hiroshima, Japan?

Answer: Enola Gay

Enola Gay's pilot was Colonel Paul Tibbets, who was able to select the plane while it was still on the assembly line in May of 1945 in Bellevue, Nebraska. The plane is on display at the Steven F. Udvar-Hazy Center at the Washington (D.C.) Dulles International Airport.
4. When I was a young teacher, I had a much older colleague who taught science and was extremely set in her ways. She was very strict, and students were required to do everything exactly the way she prescribed. You would say her attitude was "My way or ___." How would you best finish this old-school phrase?

Answer: the highway

In addition to being the last line of the chorus in Limp Bizkit's song, "My Way", the phrase "My way or the highway" is also an album recorded in 1991 by Guitar Shorty, a blues guitarist from Houston. However, I recall the phrase being used in referring to my old colleague, and she retired in 1975, so I know the usage goes back before that, but I cannot find where it originated.
5. What Beatles song from their "Magical Mystery Tour" album begins with the following stanza? "There's a fog upon L.A. / And my friends have lost their way. / We'll be over soon they said / Now they've lost themselves instead".

Answer: Blue Jay Way

There is an actual street named Blue Jay Way in the Hollywood Hills of Los Angeles, California. George Harrison was living in a rented house there when he wrote the song "Blue Jay Way" in 1967.
6. In 1932 Frank Martoccio, founder of the F. A. Martoccio Macaroni Company, also introduced a candy bar. Similar to Pearson's Salted Nut Roll, this candy bar, made by Hershey, features peanuts wrapped around a caramel center, although the Salted Nut Roll has a nougat center. Which is it?

Answer: Payday

Martuccio was also head of the Hollywood Candy. Payday candy bars were later sold to and produced by Sara Lee, and from there to Leaf, and thence to Hershey. Milky Way, manufactured by Mars, and Baby Ruth, manufactured by Nestle, both feature chocolate covers.
7. If she had needed groceries while staying in or passing through Iowa, Fay Wray may have found it convenient to shop at one of these grocery stores, originally founded in Boone, Iowa, in 1938. Pick the store.

Answer: Fareway

One of the best features of the Fareway Store my wife and I shop in is their excellent meat counter. Safeway was founded in American Falls, Idaho in 1915, and today is found mostly in the western US states. We shopped there when my wife and I lived in Fairbanks, Alaska from 1970 to 1972. Fairplay Foods are found almost exclusively in the Chicago area. Piggly Wiggly opened its first outlet in 1916 in Memphis, Tennessee and is now headquartered in Keene, New Hampshire.
8. Which horse won the 1941 Triple Crown of Thoroughbred Racing?

Answer: Whirlaway

Whirlaway was the fifth winner of the Triple Crown, following Sir Barton in 1919, Gallant Fox in 1930, Omaha in 1935, and War Admiral in 1937. By 2014, there had only been eleven winners of the Kentucky Derby and the Preakness and Belmont Stakes. Secretariat won in 1973, while Chateaugay won the Derby and Belmont in 1963, but finished second in the Preakness. I have no knowledge of a race horse named Save The Day.
9. "Hart to Hart" was a TV show in the early 80s featuring Robert Wagner and Stefanie Powers as Jonathan and Jennifer Hart, financially independent jet-setters and owners of an electronics empire, who enjoyed dabbling in crime solving. But our focus is on their pet, a former stray. Can you remember his name?

Answer: Freeway

He was named Freeway because the Harts found him wandering on the freeway. Freeway was a L÷wchen, a dog breed whose name means "little lion" in German. They are a bit rare and feature long, flowing hair, but do not shed.
10. One of my favorite actresses, our next person of interest, is a comedienne and actress who is probably best known for her portrayal of 2008 Republican Vice Presidential candidate Sarah Palin. Name her.

Answer: Tina Fey

From Second City, Fey became a writer for Saturday Night Live and became head writer and performer. She was also creator and star of "30 Rock". She has won a ton of awards, including at least eight Emmys and the 2008 Associated Press Entertainer of the Year Award.
11. What word completes the following question often posed by comedian George Carlin: "Why is it that we park on a driveway and drive on a...?"

Answer: Parkway

Carlin was born in 1937 and died in 2008. He was best known for his "Seven Words You Can Never Say on Television" routine. Other quotes you can see at his official website are "As soon as someone is identified as an unsung hero, he no longer is" and "a house is just a place to keep your stuff while you go out and get more stuff".
12. In what park do the Boston Red Sox play their home games?

Answer: Fenway

Fenway's most unique feature is the 38-foot-high left-field wall, also known as "the Green Monster." Fenway is the oldest park in use in MLB. A Steinway is a piano. BeanWay is a company specializing in soy-based products. What's a "henway"? you ask... About three pounds. (It's an old Marx Brothers joke.)
13. What is the grassy part of a hole on a golf course between the tee box and the green?

Answer: fairway

Fairways make up the vast majority of the length of a golf course. Within the fairway are all the obstacles that make getting to the green a challenge, such as bunkers, sand traps, water hazards, and doglegs.
14. "Cheers" was a TV situation comedy centered on a Boston bar and its denizens. Its fictional owner was a former relief pitcher for the Boston Red Sox. What was the name of this character, played by Ted Danson?

Answer: "Mayday" Malone

"Cheers" ran from 1982 to 1993, during which time it was on the top ten list for eight seasons, including one at number one. Danson's character was a relief pitcher whose career was ended by alcoholism. Other memorable characters include Norm Peterson (played by George Wendt), Cliff Clavin (played by John Ratzenberger), and Woody Boyd (played by Woody Harrelson). Hall of Fame outfielder Willie Mays was known as "the Say Hey Kid".
15. I need to close this quiz by paying homage to Fay Wray, without whom it could not have come about. One of the first "scream queens", according to Wikipedia, she is no doubt best known for her starring role in a 1933 film, which also starred Robert Armstrong and the Empire State Building. But who was unquestionably the biggest star of the film?

Answer: King Kong

The great ape returned to the silver screen in 1976 and 2005, but the original version of the film in 1933 has been selected for preservation in the National Film Registry. The AFI listed the film at number 43 in its top 100 films. Wray was born in Alberta, Canada in 1907, and got her first major role in 1925, retiring in 1980. She left us permanently in 2004 at the age of 96.
Source: Author shvdotr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series "It's Not a..." Quiz List:

Actually, it IS a Quiz List. It is based on a series of quizzes with "It's Not a..." in the title. I'll tell you what it is not, and you need to discover what it IS!

  1. It's Not "Ze plane! Ze plane!" Easier
  2. It's Not a Tumor Average
  3. It's Not Chuck Norris Average
  4. It's Not Dennis Day Easier
  5. It's Not Doris Day Easier
  6. It's Not Fanny Brice Easier
  7. It's Not Fay Wray Average
  8. It's not Kevin Spacey Average
  9. It's Not Leonard Slye Easier
  10. It's Not Paranoia Average
  11. It's Not the Capital Average
  12. I'm not Scottish, but... Average

2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us