FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Next up A Neat N Quiz
Quiz about Next up A Neat N Quiz

Next up: A Neat "N" Quiz


This nifty little quiz features the letter N. It's totally nervy so no napping just find the right "N" word and nip this quiz in the bud.

A multiple-choice quiz by Ilona_Ritter. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Alphabetics
  8. »
  9. N

Author
Ilona_Ritter
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
165,225
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4894
Last 3 plays: Guest 172 (5/10), Guest 1 (7/10), Barbarini (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where was Andy Griffith from? Hint


Question 2 of 10
2. What location is "second star to the right; straight on till morning"? Hint


Question 3 of 10
3. Which Biblical name means "great hunter"? Hint


Question 4 of 10
4. Which word is used to mean a female who is obsessed with sex? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following words is an adverb? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the first US president to resign from office?

Answer: ( Two words, or just surname)
Question 7 of 10
7. Which music group of the 1990s shares its name with a term in Buddhism? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of Filch's cat in "Harry Potter"? Mrs. ________? Hint


Question 9 of 10
9. What New York sporting team's colors are green and white? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the star of the TV show "Walker, Texas Ranger"?

Answer: (One Word surname only or first and last name)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : Guest 172: 5/10
Jun 12 2024 : Guest 1: 7/10
Jun 09 2024 : Barbarini: 8/10
May 31 2024 : cinnam0n: 9/10
May 30 2024 : jonnowales: 6/10
May 26 2024 : Navybro1970: 7/10
May 12 2024 : rabbit1964: 6/10
May 04 2024 : Hayes1953: 6/10
Apr 30 2024 : Liz5050: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was Andy Griffith from?

Answer: North Carolina

Andy Griffith was born on June 1, 1926 in Mount Airy, North Carolina. He died on July 3, 2012.
2. What location is "second star to the right; straight on till morning"?

Answer: Neverland

Neverland is the home of Peter Pan. There has been many stories of Peter Pan made, but the original book was written by J.M. Barrie.
3. Which Biblical name means "great hunter"?

Answer: Nimrod

Nimrod also translates as "great warrior".
4. Which word is used to mean a female who is obsessed with sex?

Answer: nymphomaniac

The word nymphomaniac comes from "nymph" and of course "maniac". The nymphs in Greek mythology were female spirits in nature. They could stop men from doing something or getting somewhere, because men would easily fall in love with them.
5. Which of the following words is an adverb?

Answer: now

An adverb describes a verb, adjective or another adverb. In the following sentence quickly is the adverb "The dog quickly caught the ball." Quickly tells us how he caught the verb. So caught is the verb and quickly is the adverb.
6. Who was the first US president to resign from office?

Answer: Nixon

Richard Nixon resigned from his position as president because of the Watergate Scandal.
7. Which music group of the 1990s shares its name with a term in Buddhism?

Answer: Nirvana

Nirvana the group sang the song "Where Did You Sleep Last Night."

In Buddhism, nirvana is the level Buddhists try to reach where they achieve self-enlightenment.
8. What is the name of Filch's cat in "Harry Potter"? Mrs. ________?

Answer: Norris

Mrs. Norris helps Filch patrol the halls, and like Filch she's not very fond of Harry Potter, or any of the other students for that matter.
9. What New York sporting team's colors are green and white?

Answer: New York Jets

In 1969 the Jets became the first AFL team to win the Superbowl. They beat the Baltimore Colts 16-7. I found this information at http://www.newyorkjets.com/stats.
10. Who was the star of the TV show "Walker, Texas Ranger"?

Answer: Norris

Chuck Norris also sang the theme song for "Walker, Texas Ranger".
Source: Author Ilona_Ritter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us