Quiz about No Brainer Brain Teasers  Part 2
Quiz about No Brainer Brain Teasers  Part 2

No Brainer Brain Teasers - Part 2 Quiz


See how many of these relatively easy questions you can answer correctly.

A multiple-choice quiz by debodun. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Q. Easy

Author
debodun
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
343,260
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
5589
Last 3 plays: Guest 75 (10/10), Guest 73 (9/10), Guest 76 (10/10).
1. Children attending American public school are most likely to ride in what type of vehicle when going to and from the campus? Hint

a rickshaw
a limousine
a jet plane
a school bus

2. What should a US driver do when seeing a traffic signal has a red light illuminated? Hint

go through the intersection
pull over to let traffic pass
slow down, check traffic, then proceed
stop

3. Your father's brother is what relation to you? Hint

grandfather
cousin
uncle
brother-in-law

4. What comedic actor starred in the American TV sit-com "The Dick Van Dyke Show" (1961-66)? Hint

Danny Thomas
Red Buttons
Phil Silvers
Dick Van Dyke

5. If someone gave you a kumquat, what would you best do with it? Hint

wear it
sit on it
play music on it
eat it

6. If you re-arrange the letters NAPIS, what country could you spell?

Answer: (five letters)
7. If you ordered a "blue plate special" in an American diner, on what color plate would you expect your meal to be served? Hint

blue
green
yellow
pink

8. In what sport is a ball with "dimples" on the outside used? Hint

soccer
dimple ball
billiards
golf

9. Motor oil can be used in edible salad dressing.

True
False

10. Hollywood, California is most famous for what? Hint

gold mining
the motion picture industry
military installations
electronics manufacturing




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Children attending American public school are most likely to ride in what type of vehicle when going to and from the campus?

Answer: a school bus

In America, most children that live outside of walking-distance to school have the option of riding on a school bus which is provided out of tax money. Of course, children of families that can afford a limousine likely are tutored privately and do not attend a public school.
2. What should a US driver do when seeing a traffic signal has a red light illuminated?

Answer: stop

When a traffic light shows red, a driver must come to a full stop and not proceed until the light is green, and then only after checking cross-traffic. When the light is yellow, it means the light is changing from green to red.
3. Your father's brother is what relation to you?

Answer: uncle

Any brother of your father or mother, or husband of your father's or mother's sister, will be your uncle.
4. What comedic actor starred in the American TV sit-com "The Dick Van Dyke Show" (1961-66)?

Answer: Dick Van Dyke

This sophisticated sit-com centered around the character Robert Petrie who was a comedy writer for the fictitious New York based "Alan Brady Show". Most of the episodes involved Rob's predicaments at home or at the studio and relied heavily on Dick's talent for physical comedy.
5. If someone gave you a kumquat, what would you best do with it?

Answer: eat it

The kumquat is a delicious citrus fruit, about the size of a large olive, which resembles a tiny, oblong orange. The whole fruit is eaten raw, including the rind, or used in making jellies and preserves.
6. If you re-arrange the letters NAPIS, what country could you spell?

Answer: Spain

Of course, the letters can be rearranged to spell Spain. Spain's capital is Madrid.
7. If you ordered a "blue plate special" in an American diner, on what color plate would you expect your meal to be served?

Answer: blue

A "blue plate special" was a term used mainly from the 1920s to the '50s which referred to an inexpensive meal offered by restaurants (a.k.a "daily special"). It usually consisted of a meat entree and several vegetables, which changed on a daily basis, and served on solid blue or blue patterned divided plate.
8. In what sport is a ball with "dimples" on the outside used?

Answer: golf

A golf ball's specifications are regulated by both the Royal and Ancient Golf Club of St Andrews and the United States Golf Association. It can not be more than 1.68 inches in diameter, not weigh more than 1.62 ounces and the maximum velocity of the ball may not exceed 250 feet per second. It can have anywhere from 250 to 450 dimples, depending on the manufacturer.
9. Motor oil can be used in edible salad dressing.

Answer: False

Motor oil, while good for lubricating motor engines, would not be good for living things to ingest. In fact, it would probably be quite toxic.
10. Hollywood, California is most famous for what?

Answer: the motion picture industry

Formerly known as Hollywoodland, this small, quiet town was transformed by the flourishing motion picture industry. Attracted by the mild climate and available land to build sound stages, movie studios started blossoming in the early 20th Century.
Source: Author debodun

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : Guest 75: 10/10
Jan 26 2023 : Guest 73: 9/10
Jan 25 2023 : Guest 76: 10/10
Jan 24 2023 : Guest 77: 8/10
Jan 23 2023 : Guest 72: 9/10
Jan 23 2023 : Guest 73: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 207: 10/10
Jan 23 2023 : Hayes1953: 10/10
Jan 22 2023 : Guest 65: 8/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us