FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The 100 quiz
Quiz about The 100 quiz

The 100 quiz


Since this is my 100th quiz for Funtrivia I decided to write a quiz with the theme 100. I do hope that you enjoy it.

A multiple-choice quiz by Serenesh. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers
  8. »
  9. 51-100

Author
Serenesh
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
398,898
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
296
- -
Question 1 of 10
1. Which British born American entertainer who often appeared with Bing Crosby, and is famous for his wide travel to entertain troops all over the world during the Second World War, lived to be 100? Hint


Question 2 of 10
2. Which singer sang 'It took a hundred years to make that oak tree grow'? Hint


Question 3 of 10
3. In the story of the sleeping beauty the princess slept for one hundred years. Who composed the music to the ballet 'Sleeping Beauty'? Hint


Question 4 of 10
4. Winnie the Pooh, Christopher Robin and their friends lived in 100 Acre Wood.
Who wrote the stories about them?
Hint


Question 5 of 10
5. Which celebrated composer of musicals whose name was the same as that of a great European city lived to the age of 100? Hint


Question 6 of 10
6. Who wrote '100 Years of Solitude'? Hint


Question 7 of 10
7. How long was the hundred years war between England and France? Hint


Question 8 of 10
8. What colour were the hundred ribbons round the old oak tree? Hint


Question 9 of 10
9. What did the princess in 'Sleeping Beauty' prick her finger on that caused her to sleep for a hundred years? Hint


Question 10 of 10
10. Who wrote 'A Hundred Hungry Ants'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which British born American entertainer who often appeared with Bing Crosby, and is famous for his wide travel to entertain troops all over the world during the Second World War, lived to be 100?

Answer: Bob Hope

Bob Hope was born as Leslie Townes in Eltham South East London England. He married Delores in 1934 and they remained married until 2003 when he died. Bob starred in 54 feature movies, and was a well loved stand up comedian and compere. His work during World War II travelling the world to visit Allied troops abroad is legendary.
2. Which singer sang 'It took a hundred years to make that oak tree grow'?

Answer: Joe Brown

Joe Brown, backed by his band The Bruvvers had a big hit in 1962 with the song 'It Only Took a Minute'. The first line was the sentence in the question, but he went on to sing 'but it only took a minute baby to fall in love with you'. Joe started his career in the late 1950s and it amused him to tell people that the Beatles once opened for him.
3. In the story of the sleeping beauty the princess slept for one hundred years. Who composed the music to the ballet 'Sleeping Beauty'?

Answer: Tchaikovsky

The 'Sleeping Beauty Ballet' which was choreographed by Marius Petipa is always very popular around Christmas. It was first performed in the Mariinsky Theatre in St. Petersburg, Russia. Many leading ballerinas have danced the part of Aurora, the princess, including Margot Fonteyn and Monica Mason.
4. Winnie the Pooh, Christopher Robin and their friends lived in 100 Acre Wood. Who wrote the stories about them?

Answer: A.A. Milne

A.A. Milne was the father of the real life Christopher Robin, and one might think that he had an idyllic childhood spending lots of time with his father, but in truth A.A. Milne was a remote and distant person writing in his study. Christopher Robin's mother would play with him and supply the material for the books by telling her husband about it.

As the boy grew up he was exploited for his fame being made to sit for countless photographs and make personal appearances, and he felt eclipsed by his fictional version.
5. Which celebrated composer of musicals whose name was the same as that of a great European city lived to the age of 100?

Answer: Irving Berlin

Irving Berlin was a Russian Jew who came to the U.S.A. when he was five years old. His first hit was 'Alexander's Ragtime Band' and he went on to write approximately 1,100 songs. This included the songs for over twenty Broadway shows. It is widely believed that Irving could not read music and was an extremely bad pianist.
6. Who wrote '100 Years of Solitude'?

Answer: Gabriel García Márquez

This book tells the story of six generations of one family whose males very confusingly all share the names Jose Arcadio or Aureliano. The author was born in Columbia and the book is considered ground breaking. He is considered one of the greatest authors in the Spanish language of 20th century, and won the Nobel Prize for Literature in 1982.
7. How long was the hundred years war between England and France?

Answer: 116 Years

A series of conflicts between 1337 and 1453 between the Valois in France and the Plantaganents and the House of Lancaster in England, became known as the 100 years war. They all wanted control of France which was the largest kingdom in Western Europe. Such famous battles as Agincourt and Crecy were part of this conflict, and Joan of Arc was burned by the English during it.
8. What colour were the hundred ribbons round the old oak tree?

Answer: Yellow

In 1973 Tony Orlando and Dawn had a big hit with 'Tie a Yellow Ribbon 'round the Old Oak Tree'. The story is of a young man who has been released from prison and has asked his girlfriend to tie a yellow ribbon round the tree if she still wants him. When the time comes there are a hundred yellow ribbons round the tree.

The tradition of the yellow ribbon is thought to have come from the practice by some women in 19th century of wearing them to signify their devotion to their husbands who were away at war, the idea has evolved to include any returning veteran of a war.
9. What did the princess in 'Sleeping Beauty' prick her finger on that caused her to sleep for a hundred years?

Answer: A spinning wheel spindle

The story was published by Charles Perrault in a collection of folk tales in 1697. Originally it was a very dark tale which included a rape. Later the Grimm brothers revised it and now it is a very popular ballet with music by Tchaikovsky and one of Britain's favourite pantomimes.
10. Who wrote 'A Hundred Hungry Ants'?

Answer: Elinor J. Pinczes

'A Hundred Hungry Ants' is a children's maths book. The ants are off for a picnic and divide themselves into many different groups and formations to illustrate to pre-school children the concept of division and is fun to read. Bonnie MacKain illustrated the book.
Source: Author Serenesh

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us