FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NinetyNine Point Nine Degrees Hot
Quiz about NinetyNine Point Nine Degrees Hot

Ninety-Nine Point Nine Degrees Hot Quiz


Many quizmakers create something special for their 100th quiz. I've decided to get in early. For my 99th, here are ten questions relating to the number 99.

A multiple-choice quiz by darksplash. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers
  8. »
  9. 51-100

Author
darksplash
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
308,584
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3619
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 75 (1/10), Kat1982 (4/10), poetkah (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these songbirds wrote and sang a song called '99.9 Fahrenheit Degrees'? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these elements has the atomic number of 99?
Hint


Question 3 of 10
3. What colour were the 99 balloons that the German pop star Nena sang about in a UK No.1 single? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these places is located closest to the 99 degrees line of longitude? Hint


Question 5 of 10
5. In the UK, what would you be eating if you bought a "99"? Hint


Question 6 of 10
6. Which President was in the White House when the 99th United States Congress met?
Hint


Question 7 of 10
7. In a career that began in the 1960s, Albert Hammond wrote or co-wrote some of the catchiest pop songs of the times. With whom did he write the song '99 Miles From LA'? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these cricketers finished his Test career with an average batting score of 99.94? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these TV spy shows featured a character called Agent 99? Hint


Question 10 of 10
10. What would your profession be if you were a member of an organisation known as "The Ninety-Nines"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 12 2024 : Guest 75: 1/10
Jul 10 2024 : Kat1982: 4/10
Jul 05 2024 : poetkah: 8/10
Jun 25 2024 : Murdox: 6/10
Jun 24 2024 : Guest 136: 4/10
Jun 07 2024 : Upstart3: 8/10
Jun 06 2024 : Guest 172: 4/10
Jun 05 2024 : Johnmcmanners: 10/10
May 25 2024 : xxFruitcakexx: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these songbirds wrote and sang a song called '99.9 Fahrenheit Degrees'?

Answer: Suzanne Vega

"99.9 Fahrenheit degrees
Stable now, with rising possibilities
It could be normal but it isn't quite
Could make you want to stay awake at night"
This was the title track from Vega's fourth studio album, which she released in 1992. It charted at number 92 in the USA and number 43 in the UK, but reached No 25 in both France and Switzerland.
2. Which of these elements has the atomic number of 99?

Answer: Einsteinium

Einsteinium is a metallic element that does not occur naturally. It was first noted in 1952 at the University of California, Berkeley, by scientists examining the remains of the first hydrogen bomb test. It is produced by a process of irradiation lasting several years. Apart from being a step towards producing other elements, the tiny amounts that have been produced have no known uses.

It is, of course, named after Albert Einstein.
3. What colour were the 99 balloons that the German pop star Nena sang about in a UK No.1 single?

Answer: Red

In 1983, Nena topped the German charts and reached number 2 in the USA with '99 Luftballons'. The lyrics were changed for the UK market and the song became '99 Red Balloons' and topped the charts.
4. Which of these places is located closest to the 99 degrees line of longitude?

Answer: Mexico City

5. In the UK, what would you be eating if you bought a "99"?

Answer: Ice cream

A '99' is an ice cream cone complete with a chocolate finger, usually a Cadbury's Flake, and, depending on personal preference, fruit sauces.
6. Which President was in the White House when the 99th United States Congress met?

Answer: Ronald Reagan

The 99th United States Congress met from January 1985 to January 1987. During the Congress, the Republican Party controlled the Senate while the Democratic Party controlled the House of Representatives.
7. In a career that began in the 1960s, Albert Hammond wrote or co-wrote some of the catchiest pop songs of the times. With whom did he write the song '99 Miles From LA'?

Answer: Hal David

'Keeping my eyes on the road, I see you.
Keeping my hands on the wheel, I hold you.
99 Miles From L.A., I kiss you, I miss you, please be there.'
Hal David wrote the lyrics and Hammond the melody for a song that was covered by Art Garfunkel, Julio Iglesias and Nancy Sinatra, among others. Hammond also released the song and scored a minor hit. In a career that began in the 1960s, Hammond, who was born in London but raised in Gibraltar, worked with several lyricists, including Mike Hazlewood, Diane Warren, Carole Bayer Sager and Leo Sayer.
8. Which of these cricketers finished his Test career with an average batting score of 99.94?

Answer: Donald Bradman

There are some who regard the Australia batsman Sir Donald George Bradman (27th August 1908 to 25th February 2001), as the greatest cricketer - ever. He was hero-worshiped throughout his career and revered in retirement. His batting average in Test matches was 99.94. Had he not been dismissed cheaply in his last Test, he may well have reached the magical 100 average.
9. Which of these TV spy shows featured a character called Agent 99?

Answer: Get Smart

Barbara Feldon played the frequently exasperated Agent 99, the partner of the bumbling Maxwell Smart. The show was created by Mel Brooks and Buck Henry and starred Don Adams as Maxwell Smart. Aimed as a satire on the James Bond franchise, it first aired on US TV in 1965.
10. What would your profession be if you were a member of an organisation known as "The Ninety-Nines"?

Answer: Pilot

You would also need to be a woman since The Ninety-Nines, Inc. was formed to represent female pilots. As its website says: "Our organization was founded in 1929 by 99 licensed women pilots for the mutual support and advancement of aviation." In 1931 Amelia Earhart was elected as the first president and the group was so named for the 99 charter members who had turned up at a meeting at Curtiss Field, Valley Stream, Long Island, New York two years earlier.
Source: Author darksplash

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us