FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Counting Up To One Hundred
Quiz about Counting Up To One Hundred

Counting Up To One Hundred Trivia Quiz


Identify the number by the clues. Clues can be descriptive, from pop culture, etc. but they all relate to a common number in some way. A sequel to "Counting Up To Eighty", this is numbers 81-100.

A multiple-choice quiz by Sprink1234. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers
  8. »
  9. 51-100

Author
Sprink1234
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
357,227
Updated
Mar 02 24
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 20
Plays
903
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 20
1. Martin Luther's "Theses"; Disney/Pixar's Lightning McQueen; aka Windows 4.0; E.E. Cummings' "Poems" (1958). What number is related to these clues? Hint


Question 2 of 20
2. NASCAR's Dale Jarrett and Dale Earnhardt, Jr.; keys on a modern standard piano; significant "Back to the Future" speed; LPGA's Kathy Whitworth's career wins. What number is related to these clues? Hint


Question 3 of 20
3. John Mayer song on the album "Room for Squares"; Barney Stinson on TV's "How I Met Your Mother"; traditional age for a second bar mitzvah; 2001 film, "Gypsy...". What number is related to these clues? Hint


Question 4 of 20
4. Music ballad "The Wreck of the Old..."; Lehigh University's marching band; the first 32-bit "Madden NFL" video game; highest 2 digit prime. What number is related to these clues? Hint


Question 5 of 20
5. NFL Hall of Famer Shannon Sharpe; a 1987 Anne Bancroft and Anthony Hopkins film; building supply company "Lumber"; town outside of Pittsburgh, PA. What number is related to these clues? Hint


Question 6 of 20
6. North or south pole; right triangle; MLB bases; minimum age for a nonagenarian. What number is related to these clues? Hint


Question 7 of 20
7. NHL's Wayne Gretzky; Barbara Feldon on "Get Smart"; 1980 song by Toto; NASCAR's Carl Edwards. What number is related to these clues? Hint


Question 8 of 20
8. Kobe Bryant's career game-high, 2006; Larry Hagman, 2012; Hells Angels Motorcycle Club; Interstate from Tennessee to New York. What number is related to these clues? Hint


Question 9 of 20
9. NFL Hall of Famer Reggie White; 1975 Peter Fonda film; a NYC cultural club on the Upper East Side; SAAB's first automobile. What number is related to these clues? Hint


Question 10 of 20
10. LXXXIX; James Stewart, 1997; REM's "Pop Song..."; U.S. route from Arizona to Montana. What number is related to these clues? Hint


Question 11 of 20
11. NBA games per regular season; atomic number of lead; Airborne Division from Fort Bragg, NC; March 23 non leap-year. What number is related to these clues? Hint


Question 12 of 20
12. Windows 95 successor; Nick Lachey's boy band; Oldsmobile model debuted in 1941; 1996 film "Power...". What number is related to these clues? Hint


Question 13 of 20
13. United Airlines Flight hijacked on 9/11/2001; U.S. Army Infantry division known as the "Blue Helmets"; approx miles from Earth to the sun in millions; a Victor Hugo novel. What number is related to these clues? Hint


Question 14 of 20
14. Maxwell Smart in "Get Smart"; Green Day song on the album "Insomniac"; Chick Hicks in the movie "Cars"; Toyota and Subaru joint model debuted in 2012. What number is related to these clues? Hint


Question 15 of 20
15. Psalm of Protection; seven times thirteen; SAAB Safir airplane; Pablo Picasso, 1973. What number is related to these clues? Hint


Question 16 of 20
16. Length of an NBA court; NFL's Charles Haley; Joseph Haydn's "the Surprise Symphony"; atomic number of plutonium. What number is related to these clues? Hint


Question 17 of 20
17. Gettysburg Address starter (years); David Bowie song "... and Cry"; 1961 Robert Lansing TV series; NHL's Sidney Crosby. What number is related to these clues? Hint


Question 18 of 20
18. Wilt Chamberlain's point record, 1962; degrees Celsius to boil water at sea level; U.S. Senate; American football field. What number is related to these clues? Hint


Question 19 of 20
19. NFL's Chad Johnson (Ochocinco); Jules Witcover book on RFK; C - XV; number of Federalist Papers. What number is related to these clues? Hint


Question 20 of 20
20. 2011 Brittany Snow film; Katharine Hepburn, 2003; a dozen eights; NASCAR's Richard Childress, prior to car number 3. What number is related to these clues? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Martin Luther's "Theses"; Disney/Pixar's Lightning McQueen; aka Windows 4.0; E.E. Cummings' "Poems" (1958). What number is related to these clues?

Answer: 95

Martin Luther's document known as "The Ninety-Five Theses", written in 1517, was a catalyst for the Protestant Reformation.
In the Disney/Pixar film, "Cars", Lightning McQueen bears the number 95.
Known as Windows 4.0 in development, Microsoft changed the name to Windows 95 when the software was released.
E.E. Cumming's "95 Poems", published in 1958, was the last book of poems published before his death.
2. NASCAR's Dale Jarrett and Dale Earnhardt, Jr.; keys on a modern standard piano; significant "Back to the Future" speed; LPGA's Kathy Whitworth's career wins. What number is related to these clues?

Answer: 88

Both Dales have driven the number 88 car - Jarrett for Robert Yates and Earnhardt, Jr. for Hendrick Motorsports.
There are 88 keys on a modern standard piano - 52 white and 36 black.
Doc's Delorean needed to reach 88 mph in order to travel through time in the movie franchise "Back to the Future".
Kathy Whitworth set the record for career LPGA wins at 88 in 1985.
3. John Mayer song on the album "Room for Squares"; Barney Stinson on TV's "How I Met Your Mother"; traditional age for a second bar mitzvah; 2001 film, "Gypsy...". What number is related to these clues?

Answer: 83

The song "83" appears on John Mayer's 2001 album, "Room for Squares".
Neil Patrick Harris' character, Barney Stinson, nearly always uses the number 83 for fictitious statistics on the show "How I Met Your Mother".
In traditional Judaism, a man may celebrate a second bar mitzvah at the age of 83.
"Gypsy 83" is a 2001 film directed by Todd Stephens.
4. Music ballad "The Wreck of the Old..."; Lehigh University's marching band; the first 32-bit "Madden NFL" video game; highest 2 digit prime. What number is related to these clues?

Answer: 97

"The Wreck of the Old 97" is a ballad recorded by many artists including Johnnie Cash, Hank Snow, Woody Guthrie, and Flatt and Scruggs.
Lehigh University's marching band is known as the "Marching 97".
EA Sports' "Madden NFL 97" was the first version of the football video game franchise to be released in 32-bit.
The number 97 is the highest 2 digit prime number.
5. NFL Hall of Famer Shannon Sharpe; a 1987 Anne Bancroft and Anthony Hopkins film; building supply company "Lumber"; town outside of Pittsburgh, PA. What number is related to these clues?

Answer: 84

Shannon Sharpe wore jersey number 84 during his NFL career.
Anne Bancroft and Anthony Hopkins starred in the film "84 Charing Cross Road", adapted from a written work by Helene Hanff.
"84 Lumber" was founded by Joseph Hardy and is a building materials supply chain headquartered in the appropriately named town, Eighty-four, Pennsylvania.
Eighty-four, PA, was originally named Smithville, but changed its name in 1884. It is located a few miles south of Pittsburgh.
6. North or south pole; right triangle; MLB bases; minimum age for a nonagenarian. What number is related to these clues?

Answer: 90

The Earth's poles are defined as being at 90 degrees latitude.
A right triangle contains one angle that is exactly 90 degrees.
Major League Baseball bases are 90 feet in distance.
A nonagenarian is a person aged 90-99 years old.
7. NHL's Wayne Gretzky; Barbara Feldon on "Get Smart"; 1980 song by Toto; NASCAR's Carl Edwards. What number is related to these clues?

Answer: 99

The Edmonton Oilers and Los Angeles Kings have both retired the number 99 in honor of hockey legend, Wayne Gretzky.
Barbara Feldon played Agent 99 on the TV show "Get Smart".
The song "99" was released in 1980 and appears on Toto's album, "Hydra".
Carl Edwards began driving the number 99 car in 2004 for Jack Roush.
8. Kobe Bryant's career game-high, 2006; Larry Hagman, 2012; Hells Angels Motorcycle Club; Interstate from Tennessee to New York. What number is related to these clues?

Answer: 81

Kobe Bryant scored 81 points in 2006 in a game against the Toronto Raptors.
Larry Hagman died in 2012 at the age of 81.
The number 81 is significant in the Hells Angels Motorcycle Club, representative of the 'H' and 'A' being the 8th and 1st letters of the alphabet.
Interstate 81 runs from Dandridge, Tennessee to the Canandian border on Wellesley Island, New York.
9. NFL Hall of Famer Reggie White; 1975 Peter Fonda film; a NYC cultural club on the Upper East Side; SAAB's first automobile. What number is related to these clues?

Answer: 92

Reggie White wore jersey number 92 during his football career, most notably for the Philadelphia Eagles and Green Bay Packers.
The film "92 in the Shade" starred Peter Fonda, Warren Oates and Margo Kidder.
NYC's 92nd Street Y is a community center and cultural institution located on 92nd Street at Lexington Avenue in Manhattan.
SAAB's first production automobile was the SAAB 92 model.
10. LXXXIX; James Stewart, 1997; REM's "Pop Song..."; U.S. route from Arizona to Montana. What number is related to these clues?

Answer: 89

LXXXIX is the Roman numeral for 89.
Film legend, James Stewart, died in 1997 at the age of 89.
REM released the song "Pop Song 89" in 1989 from the album, "Green".
U.S. Route 89 runs from Flagstaff, Arizona to the Canadian border near Babb, Montana.
11. NBA games per regular season; atomic number of lead; Airborne Division from Fort Bragg, NC; March 23 non leap-year. What number is related to these clues?

Answer: 82

Each NBA team plays 82 games in the regular season.
The atomic number of lead is 82.
The U.S. Army's 82nd Airborne Division is based at Fort Bragg, North Carolina.
March 23 is the 82nd day of the year in a non leap-year.
12. Windows 95 successor; Nick Lachey's boy band; Oldsmobile model debuted in 1941; 1996 film "Power...". What number is related to these clues?

Answer: 98

Microsoft Windows 95 was succeeded by Windows 98, released in 1998.
Nick Lachey is a member of the boy band 98 Degrees, formed in 1996.
Oldsmobile debuted the full-sized automobile model 98 in 1941.
"Power 98" is a 1996 film starring Eric Roberts and Jennie Garth.
13. United Airlines Flight hijacked on 9/11/2001; U.S. Army Infantry division known as the "Blue Helmets"; approx miles from Earth to the sun in millions; a Victor Hugo novel. What number is related to these clues?

Answer: 93

United Airlines Flight 93 was hijacked during the terrorist attacks on September 11, 2001. The flight crashed in a field near Shanksville, Pennsylvania.
The 93rd Infantry Division was a segregated division of the U.S. Army during the first and second World Wars. They became known as the "Blue Helmets".
The Earth is approximately 93 million miles from the sun.
Victor Hugo wrote the novel, "Ninety-three", based on the French Revolution.
14. Maxwell Smart in "Get Smart"; Green Day song on the album "Insomniac"; Chick Hicks in the movie "Cars"; Toyota and Subaru joint model debuted in 2012. What number is related to these clues?

Answer: 86

Don Adams played Maxwell Smart (aka Agent 86) in the TV series "Get Smart".
The song, "86", appears on Green Day's 1995 album, "Insomniac".
Antagonist, Chick Hicks, bears the number 86 in the Disney/Pixar film, "Cars".
A collaboration between Toyota and Subaru created the "86" model sports coupe that debuted in the 2012 model year.
15. Psalm of Protection; seven times thirteen; SAAB Safir airplane; Pablo Picasso, 1973. What number is related to these clues?

Answer: 91

Psalm 91 is often referred to as the Psalm of Protection.
Seven times thirteen equals 91 (7 x 13 = 91).
The SAAB 91 Safir (sapphire) was a single-engine trainer aircraft developed in 1945 by SAAB.
Pablo Picasso died in 1973 at the age of 91.
16. Length of an NBA court; NFL's Charles Haley; Joseph Haydn's "the Surprise Symphony"; atomic number of plutonium. What number is related to these clues?

Answer: 94

The length of an NBA basketball court is 94 feet.
Charles Haley wore jersey number 94 during his NFL career playing for the San Francisco 49ers and the Dallas Cowboys.
Joseph Haydn's Symphony No. 94 is also referred to as the "Surprise Symphony" in reference to the sudden fortissimo in the second movement.
The atomic number of plutonium is 94.
17. Gettysburg Address starter (years); David Bowie song "... and Cry"; 1961 Robert Lansing TV series; NHL's Sidney Crosby. What number is related to these clues?

Answer: 87

Lincoln's Gettysburg Address begins "Four score and seven years ago...", or 87 years.
"87 and Cry" appears on Bowie's 1987 album, "Never Let Me Down".
Robert Lansing starred as Detective Steve Carrella on the TV series "87th Precinct".
Hockey player Sidney Crosby chose jersey number 87 as a reflection of his birthday 8/7/87.
18. Wilt Chamberlain's point record, 1962; degrees Celsius to boil water at sea level; U.S. Senate; American football field. What number is related to these clues?

Answer: 100

The Philadelphia Warriors' Wilt Chamberlain scored a record 100 points in a game against the New York Knicks in 1962.
Water boils at 100 degrees Celsius at sea level.
There are 100 Senators in the U.S. Senate, 2 per state.
An American football field is 100 yards long, not including the end zones.
19. NFL's Chad Johnson (Ochocinco); Jules Witcover book on RFK; C - XV; number of Federalist Papers. What number is related to these clues?

Answer: 85

Chad Johnson (Ochocinco) wore jersey number 85. Johnson legally changed his name to Ochocinco (8, 5 in Spanish) in order to put the name on his jersey.
American author, Jules Witcover, wrote the book "85 Days: The Last Campaign of Robert Kennedy".
In Roman numerals, C - XV (100 - 15) equals 85.
Alexander Hamilton, James Madison, and John Jay wrote a series of articles called the "Federalist Papers" promoting the ratification of the U.S. Constitution. There are a total of 85.
20. 2011 Brittany Snow film; Katharine Hepburn, 2003; a dozen eights; NASCAR's Richard Childress, prior to car number 3. What number is related to these clues?

Answer: 96

Brittany Snow starred in the 2011 film "96 Minutes".
Katharine Hepburn died in 2003 at the age of 96.
A dozen eights (12 x 8) equals 96.
Richard Childress drove the number 96 car early in his career as a driver before driving the number 3 car.
Source: Author Sprink1234

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us