FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About 99
Quiz about All About 99

All About 99 Trivia Quiz


The number '99' appears a lot around the world. These random facts will really test your general knowledge.

A multiple-choice quiz by tishwhin. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers
  8. »
  9. 51-100

Author
tishwhin
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
378,798
Updated
Jun 19 24
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
482
- -
Question 1 of 10
1. Which of these is the Roman numeral for 99? Hint


Question 2 of 10
2. Who performed '99 Red Balloons', an anti-war protest song? Hint


Question 3 of 10
3. There are 99 names of Allah, God in the Islamic religion. Which one of these is NOT one of his names? Hint


Question 4 of 10
4. The 99th Precinct is the fictional location of the American sitcom 'Brooklyn Nine-Nine'. In which city is it based? Hint


Question 5 of 10
5. Which Cadbury chocolate bar is found in a '99' ice cream? Hint


Question 6 of 10
6. Wayne Gretzky was famous for wearing the number 99 jersey in which sport? Hint


Question 7 of 10
7. People born between February 1999 and February 2000 are members of the Rabbit Chinese zodiac sign. Which of these words DOES NOT usually get used to describe those born a 'rabbit'? Hint


Question 8 of 10
8. Maria von Trapp died at the age of 99. Her family's escape from Nazi-occupied Austria was the basis for which 1965 film? Hint


Question 9 of 10
9. Which Southern Hemisphere team won the '99 (1999) Rugby World Cup? Hint


Question 10 of 10
10. Who released the single '99 Problems' in 2004? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 05 2024 : Johnmcmanners: 10/10
May 02 2024 : Guest 174: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these is the Roman numeral for 99?

Answer: XCIX

X is 10 and C is 100 so XC is 10 before 100 (which is 90).
I is 1 and X is 10 so IX is 9.
Put together, XCIX is 99.
2. Who performed '99 Red Balloons', an anti-war protest song?

Answer: Nena

The German band Nena performed this song originally as '99 Luftballons'. The guitarist wrote it after seeing a lot of balloons being released and thinking they looked like a UFO.
3. There are 99 names of Allah, God in the Islamic religion. Which one of these is NOT one of his names?

Answer: Ad-Diyar 'The Home'

'Ad-Diyar' is an Arabic-language daily newspaper published in Lebanon. The others are some of the 99 names of Allah.
4. The 99th Precinct is the fictional location of the American sitcom 'Brooklyn Nine-Nine'. In which city is it based?

Answer: New York

This popular police sitcom premiered in 2013. It won two Emmy Awards and two Golden Globes in 2014.
5. Which Cadbury chocolate bar is found in a '99' ice cream?

Answer: Flake

The Cadbury website says that the origin of the name '99' (referring to a soft ice cream in a cone with a flake) has been lost. One theory is that it comes from the 99 men in an Italian King's guard, following which anything really special became known as '99'.
6. Wayne Gretzky was famous for wearing the number 99 jersey in which sport?

Answer: Ice hockey

Wayne Gretzky is a former ice hockey player from Canada. He is known as "The Great One" and he tried out the number 19 for a few weeks before switching to his famous 99 jersey.
7. People born between February 1999 and February 2000 are members of the Rabbit Chinese zodiac sign. Which of these words DOES NOT usually get used to describe those born a 'rabbit'?

Answer: Arrogant

The Rabbit is the fourth sign in the Chinese zodiac. The Chinese zodiac is also called The Shēngxio.
8. Maria von Trapp died at the age of 99. Her family's escape from Nazi-occupied Austria was the basis for which 1965 film?

Answer: The Sound of Music

After her family escaped from Austria in 1938, they performed concert tours throughout Europe and then America. Maria herself settled in Vermont.
9. Which Southern Hemisphere team won the '99 (1999) Rugby World Cup?

Answer: Australia

The final was held in Cardiff, Wales. Despite Wales being the host nation, most of the matches were played in nearby England, France, Scotland and Ireland.
10. Who released the single '99 Problems' in 2004?

Answer: Jay Z

'99 Problems' was the third single released from his album 'The Black Album'. It was his eighth studio album.
Source: Author tishwhin

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us