FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About 100 Mickeys 100th Quiz
Quiz about All About 100 Mickeys 100th Quiz

All About 100: Mickey's 100th Quiz


To celebrate my 100th published quiz, here are some questions that all involve 100. They could be history, geography, movies, literature, anything.

A multiple-choice quiz by mickeygreeneyes. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers
  8. »
  9. 51-100

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
123,047
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4129
Last 3 plays: Guest 86 (3/10), Guest 75 (2/10), Kat1982 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. What Roman military rank was held by an officer who commanded 100 men?

Answer: (One Word; 9 letters)
Question 2 of 10
2. How fast can you get this one? How much is 100 times 100 times 100? Hint


Question 3 of 10
3. What middle-Atlantic State has districts named the Baltimore Hundred, the Newcastle Hundred, and the Brandywine Hundred? Hint: It was the subject of the first State quarter. Hint


Question 4 of 10
4. In the Deanna Durbin movie "One Hundred Men and a Girl" (1938), what was the occupation of the one hundred men? Hint


Question 5 of 10
5. What university, located in Tallahassee, Florida, has a band called the Marching One Hundred and is also the home of the Rattlers? Hint


Question 6 of 10
6. Who wrote the novel "One Hundred Years of Solitude"? Hint


Question 7 of 10
7. In Michael Hart's book, "The 100: A Ranking of the Most Influential Persons in History," who was ranked number one? Hint


Question 8 of 10
8. On the American Film Institute's list of the Top 100 American Films, (100 Years, 100 Movies) which film was number one? Hint


Question 9 of 10
9. I guess we all know that the Hundred Years War lasted about 116 years, but do you know who the belligerents were? Hint


Question 10 of 10
10. Once upon a time, there was a series of children's books that were among the greatest ever written. They took place at least partly in the Hundred Acre Wood (or 100 Aker Wood). Which of these was not one of the inhabitants thereof? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 14 2024 : Guest 86: 3/10
Jul 12 2024 : Guest 75: 2/10
Jul 10 2024 : Kat1982: 3/10
Jun 26 2024 : poetkah: 10/10
Jun 24 2024 : Guest 136: 5/10
Jun 16 2024 : Murdox: 7/10
Jun 06 2024 : Guest 172: 6/10
May 24 2024 : Steelflower75: 7/10
May 23 2024 : xxFruitcakexx: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What Roman military rank was held by an officer who commanded 100 men?

Answer: centurion

The word is derived from the Latin "centum" (hundred). In the New Testament, a centurion commands the detail of Roman soldiers who are carrying out the crucifixion of Jesus. It was the centurion who commanded Simon of Cyrene to help Jesus with the cross.
2. How fast can you get this one? How much is 100 times 100 times 100?

Answer: 1,000,000

Another way of expressing this is 100 cubed.
3. What middle-Atlantic State has districts named the Baltimore Hundred, the Newcastle Hundred, and the Brandywine Hundred? Hint: It was the subject of the first State quarter.

Answer: Delaware

In 1682, William Penn directed that the Delaware colony be divided into hundreds for taxation purposes. A hundred was ten tithings, and a tithing was a group of ten families. The hundreds eventually became subdivisions of the counties of Newcastle, Kent and Sussex, the only counties in Delaware, the Union's second smallest state.

In the US, many church members practice tithing, donating one tenth of their income to their church.
4. In the Deanna Durbin movie "One Hundred Men and a Girl" (1938), what was the occupation of the one hundred men?

Answer: musicians

The beautiful, sixteen-year-old Canadian singer/actress played Patricia Cardwell, who, to quote the IMDB, is "the daughter of a struggling musician (who) forms a symphony orchestra made up of his unemployed friends and through persistence, charm, and a few misunderstandings, is able to get Leopold Stokowski to lead them in a concert that leads to a radio contract." Stokowski was the conductor in Disney's "Fantasia," made three years after "One Hundred."
5. What university, located in Tallahassee, Florida, has a band called the Marching One Hundred and is also the home of the Rattlers?

Answer: Florida A & M

FAMU is an historically Black university. The One Hundred are one of the best known and most highly regarded marching bands. Florida State is also in Tallahassee, but their teams are the Seminoles, lovingly called the 'Noles.
6. Who wrote the novel "One Hundred Years of Solitude"?

Answer: Gabriel Garcia Marquez

"Solitude" is the story of the magical town of Macondo. Other works by Colombian author Marquez include "Big Mama's Funeral" and "Chronicle of a Death Foretold." He became Nobel Laureate in Literature in 1982.
7. In Michael Hart's book, "The 100: A Ranking of the Most Influential Persons in History," who was ranked number one?

Answer: Muhammad

Gutenberg was 8, Einstein 10, Marx 27. Hitler was 39. Isaac Newton was second, Jesus Christ third. Top woman was Spanish Queen Isabella I at 65, between Thomas Jefferson and Josef Stalin. Hart explains that his choice was based, not only on Muhammad's importance as a founder of a religion, but on his role as a political and military leader.
8. On the American Film Institute's list of the Top 100 American Films, (100 Years, 100 Movies) which film was number one?

Answer: Citizen Kane

"Casablanca" (1942) was 2, "Gone with the Wind" (1939) was 4, "Sunset Boulevard" (1950) was 12. "Kane" (1941) is one film where you'll probably get more out of it on the second through one hundredth viewing than on the first. It didn't get the Best Picture Oscar; it was beaten out by "How Green Was My Valley?" Even then the Oscars didn't always make sense.
9. I guess we all know that the Hundred Years War lasted about 116 years, but do you know who the belligerents were?

Answer: England and France

The war was all about contested lands in northern France. The Normans had conquered England in the eleventh century and still had claims on Normandy and other "huge . . . tracts of land" (to quote Michael Palin) in France. The other French folks disagreed, and so they fought on and off for more than a century, fools that they were.

This was the war in which Joan of Arc (Jeanne d'Arc) was an important figure and was eventually captured by the English and burned as a heretic. What an enlightened bunch! Joan has been played on screen by such actresses as Ingrid Bergman, Jean Seberg, and Leelee Sobieski.
10. Once upon a time, there was a series of children's books that were among the greatest ever written. They took place at least partly in the Hundred Acre Wood (or 100 Aker Wood). Which of these was not one of the inhabitants thereof?

Answer: Pookah

Of course, these are the Winnie-the-Pooh books, "Winnie-the-Pooh," "The House at Pooh Corner," "When We Were Very Young," and "Now We Are Six." This very charming series has given rise to one of Disney's most popular characters. A Pookah is an invisible, rabbit-type character from the play "Harvey," made into a movie starring James Stewart. That's all for my one hundredth quiz. Hope you enjoyed it. Now I just need 100 new ideas! Take care. Mickey.
Source: Author mickeygreeneyes

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us