FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Counting Up To Eighty
Quiz about Counting Up To Eighty

Counting Up To Eighty Trivia Quiz


Identify the number by the clues. Clues can be descriptive, from pop culture, etc. but they all relate to a common number in some way. A sequel to "Counting Up To Sixty", this is numbers 61-80.

A multiple-choice quiz by Sprink1234. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers
  8. »
  9. 51-100

Author
Sprink1234
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
356,348
Updated
Jun 10 23
# Qns
20
Difficulty
Easy
Avg Score
16 / 20
Plays
1481
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 75 (3/20), Kat1982 (8/20), postcards2go (20/20).
- -
Question 1 of 20
1. Platinum wedding anniversary; minimum age for a septuargenarian; Mark McGwire's 1998 homerun total; a sitcom starring Topher Grace. What number is related to these clues? Hint


Question 2 of 20
2. Squares per chess board; "Commodore" computer; NCAA Men's Basketball Tournament, 1985; a 1967 song by The Beatles. What number is related to these clues? Hint


Question 3 of 20
3. King Louis XIV's reign; standard par for an 18 hole golf course; regular season victories for the 1995-96 Chicago Bulls; hours per 3 days. What number is related to these clues? Hint


Question 4 of 20
4. Atomic number of gold; year A.D. Pompeii was destroyed by Mount Vesuvius; four score less one; Robert Wagner film "The Concorde...". What number is related to these clues? Hint


Question 5 of 20
5. Lockheed's "Blackbird" aircraft; NASCAR's Bobby Labonte; Interstate from Kentucky to Ohio; 20th prime number. What number is related to these clues? Hint


Question 6 of 20
6. Famed Route from Chicago to Los Angeles; Phillips gas brand; chapters in the book of Isaiah; Sammy Sosa's 1998 homerun total. What number is related to these clues? Hint


Question 7 of 20
7. NFL's Tom Dempsey's field goal record set in 1970; 1973 James Brolin "Class of" TV movie; Queen Victoria's reign; "Stoner" machine gun. What number is related to these clues? Hint


Question 8 of 20
8. Philadelphia's NBA team; "Trombones" in the musical "Music Man"; U.S. Army Infantry Division nicknamed Onaway; gas brand with "the Spirit". What number is related to these clues? Hint


Question 9 of 20
9. Minimum sustained wind speeds of a hurricane or typhoon; Jeopardy champ Ken Jennings' win streak; year B.C. Cyrene became a Roman province; 37 divided by 1/2. What number is related to these clues? Hint


Question 10 of 20
10. Michael Jordan's career game scoring high; Bryan Adams' "Summer of" song; 1940 James Cagney film; LXIX. What number is related to these clues? Hint


Question 11 of 20
11. NFL Hall of Famer Jerry Rice; Jules Verne's "Around the World" trip; Green Day song on the album "Kerplunk"; Dutch revolt of 1568. What number is related to these clues? Hint


Question 12 of 20
12. 1965 Bob Dylan album; Roger Maris' homerun record count in 1961; Nolan Ryan's career shutouts; 2001 Billy Crystal directed film. What number is related to these clues? Hint


Question 13 of 20
13. Chicago Bears' Red Grange; a Talking Heads album; Flight that crashed into the Pentagon on September 11, 2001; "Sunset Strip" TV series. What number is related to these clues? Hint


Question 14 of 20
14. Pink Floyd's "Summer" song; year A.D. Roman Emperor Nero committed suicide; a Toronto based publishing house; seventeen quadrupled. What number is related to these clues? Hint


Question 15 of 20
15. Interstate from Michigan to Florida; 3/4 of a century; March 16 non leap-year; atomic number of rhenium. What number is related to these clues? Hint


Question 16 of 20
16. Elton John's "Old" song; counties in Florida, Alabama, or Pennsylvania; hull number of the USS John F. Kennedy; junior ice hockey team from Ottawa. What number is related to these clues? Hint


Question 17 of 20
17. Johnny Mathis' charted albums; Barry Bond's 2001 homerun total; 1950 James Stewart western film; PT boat on "McHale's Navy". What number is related to these clues? Hint


Question 18 of 20
18. "Love Affair" by Paul Davis; Interstate from Indiana to Alabama; hull number of USS Enterprise; "Naked City" TV series NYPD precinct. What number is related to these clues? Hint


Question 19 of 20
19. A phonograph vinyl rpm speed; atomic number of platinum; Mahatma Gandhi, 1948 and Dean Martin, 1995. What number is related to these clues? Hint


Question 20 of 20
20. 2010 Primetime Emmy Awards; July + August; three score plus two; Beethoven's "The Coriolan Overture". What number is related to these clues? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 12 2024 : Guest 75: 3/20
Jul 10 2024 : Kat1982: 8/20
Jul 03 2024 : postcards2go: 20/20
Jul 02 2024 : NETTLES1960: 12/20
Jun 24 2024 : Guest 136: 16/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Platinum wedding anniversary; minimum age for a septuargenarian; Mark McGwire's 1998 homerun total; a sitcom starring Topher Grace. What number is related to these clues?

Answer: 70

Traditionally, the 70th wedding anniversary is called the platinum anniversary.
Septuargenarians are people aged 70-79.
The memorable 1998 baseball season saw 2 players break Roger Maris' homerun record of 61. Mark McGwire ended the season on top with 70 homeruns.
Topher Grace starred in the sitcom "That 70's Show".
2. Squares per chess board; "Commodore" computer; NCAA Men's Basketball Tournament, 1985; a 1967 song by The Beatles. What number is related to these clues?

Answer: 64

A chess board has 64 total squares.
The Commodore 64 computer was introduced in 1982.
The NCAA expanded the Men's Basketball Tournament to 64 teams in 1985.
"When I'm Sixty-Four" was written by Paul McCartney and John Lennon and appeared on the album "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".
3. King Louis XIV's reign; standard par for an 18 hole golf course; regular season victories for the 1995-96 Chicago Bulls; hours per 3 days. What number is related to these clues?

Answer: 72

King Louis XIV, the Sun King, ruled France for 72 years.
Standard par for an 18 hole golf course is 72.
The Chicago Bulls won 72 regular season games in the 1995-96 season (setting a new NBA record).
One day is 24 hours; times 3 equals 72 hours.
4. Atomic number of gold; year A.D. Pompeii was destroyed by Mount Vesuvius; four score less one; Robert Wagner film "The Concorde...". What number is related to these clues?

Answer: 79

The atomic number of gold is 79.
The city of Pompeii was destroyed when Mount Vesuvius erupted in 79 A.D.
Four score equals 80, therefore, one less is 79.
Robert Wagner starred in the 1979 film "The Concorde... Airport '79".
5. Lockheed's "Blackbird" aircraft; NASCAR's Bobby Labonte; Interstate from Kentucky to Ohio; 20th prime number. What number is related to these clues?

Answer: 71

The SR-71 Blackbird was a long-range reconnaissance aircraft introduced by Lockheed in 1966.
Bobby Labonte began driving the number 71 car for TRG Motorsports in 2010.
I-71 runs from Louisville, Kentucky to Cleveland, Ohio.
The number 71 is the 20th prime number.
6. Famed Route from Chicago to Los Angeles; Phillips gas brand; chapters in the book of Isaiah; Sammy Sosa's 1998 homerun total. What number is related to these clues?

Answer: 66

U.S. Route 66 ran from Chicago to Los Angeles. It has officially been removed from the U.S. Highway System, but many sections have been designated as Historic Route 66.
Phillips 66 brand of gasoline was founded in 1917.
The Old Testament book of Isaiah has 66 chapters.
Sammy Sosa ended the memorable 1998 season with 66 homeruns, 4 short of Mark McGwire's then record of 70.
7. NFL's Tom Dempsey's field goal record set in 1970; 1973 James Brolin "Class of" TV movie; Queen Victoria's reign; "Stoner" machine gun. What number is related to these clues?

Answer: 63

The New Orlean Saints' Tom Dempsey kicked a record 63-yard field goal in 1970.
James Brolin starred in the 1973 TV movie "Class of '63".
England's Queen Victoria reigned for 63 years.
The Stoner 63 was a machine gun used by the U.S. Navy SEALs during the Vietnam War era.
8. Philadelphia's NBA team; "Trombones" in the musical "Music Man"; U.S. Army Infantry Division nicknamed Onaway; gas brand with "the Spirit". What number is related to these clues?

Answer: 76

The Syracuse Nations moved to Philadelphia in 1963 and became the Philadelphia 76ers.
"Seventy-six Trombones" is a song by Meredith Wilson from the musical "The Music Man".
The 76th U.S. Army Infantry Division was a unit of the U.S. Army active during World Wars I and II.
The 76 brand of gasoline was introduced in 1932 by Union Oil. "Go With the Spirit...the Spirit of '76" was a popular slogan used by the company in the 1970's and 80's.
9. Minimum sustained wind speeds of a hurricane or typhoon; Jeopardy champ Ken Jennings' win streak; year B.C. Cyrene became a Roman province; 37 divided by 1/2. What number is related to these clues?

Answer: 74

A tropical storm is classified as a hurricane or typhoon when sustained winds reach 74 mph.
Ken Jennings won 74 "Jeopardy" games before being dethroned.
Cyrene became a Roman province in the year 74 B.C.
Thirty-seven divided by 1/2 (multipled by 2) equals 74.
10. Michael Jordan's career game scoring high; Bryan Adams' "Summer of" song; 1940 James Cagney film; LXIX. What number is related to these clues?

Answer: 69

Michael Jordan scored 69 points against the Cleveland Cavaliers in 1990.
"Summer of '69" was on Bryan Adams' 1984 album "Reckless".
James Cagney starred in the 1940 film "The Fighting 69th".
LXIX is 69 in Roman numerals.
11. NFL Hall of Famer Jerry Rice; Jules Verne's "Around the World" trip; Green Day song on the album "Kerplunk"; Dutch revolt of 1568. What number is related to these clues?

Answer: 80

Hall of Famer Jerry Rice wore number 80 during his NFL career. The 49ers retired the number in 2010.
Jules Verne wrote the novel "Around the World in 80 Days".
The Dutch revolted in 1568 against Spain in what is called the Eighty Years' War or the Dutch War of Independence.
The Green Day song "80" appears on the album "Kerplunk".
12. 1965 Bob Dylan album; Roger Maris' homerun record count in 1961; Nolan Ryan's career shutouts; 2001 Billy Crystal directed film. What number is related to these clues?

Answer: 61

"Highway 61 Revisited" is a Bob Dylan album from 1965.
Roger Maris set a record for single-season homeruns at 61 in 1961 breaking Babe Ruth's record of 60.
Pitcher Nolan Ryan had 61 career shutouts. Tom Seaver also accomplished this feat.
Billy Crystal directed the 2001 film, "61*", based on Roger Maris' record breaking baseball season.
13. Chicago Bears' Red Grange; a Talking Heads album; Flight that crashed into the Pentagon on September 11, 2001; "Sunset Strip" TV series. What number is related to these clues?

Answer: 77

Red Grange's jersey number 77 is retired by the Chicago Bears and the University of Illinois.
"Talking Heads: 77" was released by the band Talking Heads in 1977.
American Airlines flight 77 was hijacked and crashed into the U.S. Pentagon on September 11, 2001.
"77 Sunset Strip" ran from 1958-1964 starring Efrem Zimbalist, Jr., Roger Smith, and Edd Byrnes.
14. Pink Floyd's "Summer" song; year A.D. Roman Emperor Nero committed suicide; a Toronto based publishing house; seventeen quadrupled. What number is related to these clues?

Answer: 68

Pink Floyd's "Summer '68" appears on the 1970 album "Atom Heart Mother".
Roman Emperor Nero committed suicide in 68 A.D. after being overthrown by the Roman Senate.
Publishing house 68 Publishers was formed in Toronto in 1971 by exiled Czech and Slovak writers.
Seventeen times four equals sixty-eight (17 x 4 = 68).
15. Interstate from Michigan to Florida; 3/4 of a century; March 16 non leap-year; atomic number of rhenium. What number is related to these clues?

Answer: 75

I-75 runs from near the Canadian border in Sault Ste. Marie, Michigan to near Miami, Florida.
Three fourths of a century is 75 years.
March 16 in a non leap-year is the 75th day of the year.
The atomic number of rhenium is 75.
16. Elton John's "Old" song; counties in Florida, Alabama, or Pennsylvania; hull number of the USS John F. Kennedy; junior ice hockey team from Ottawa. What number is related to these clues?

Answer: 67

"Old '67" appears on Elton John's 2006 album "The Captain and The Kid".
There are 67 counties in each state of Florida, Alabama, and Pennsylvania.
The hull number for the U.S. Navy's USS John F. Kennedy aircraft carrier is CV-67.
The Ottawa 67's junior ice hockey team was created in 1967.
17. Johnny Mathis' charted albums; Barry Bond's 2001 homerun total; 1950 James Stewart western film; PT boat on "McHale's Navy". What number is related to these clues?

Answer: 73

Singer Johnny Mathis has had 73 albums chart on the Billboard charts.
Barry Bonds ended the 2001 baseball season with 73 homeruns, breaking Mark McGwire's record of 70 dingers set in 1998.
James Stewart played Lin McAdams in the 1950 western film "Winchester '73".
In the 1960's sitcom, "McHale's Navy", Lt. McHale was the commander of the PT boat, PT-73.
18. "Love Affair" by Paul Davis; Interstate from Indiana to Alabama; hull number of USS Enterprise; "Naked City" TV series NYPD precinct. What number is related to these clues?

Answer: 65

"65 Love Affair" is a song by Paul Davis appearing on the 1981 album, "Cool Night".
I-65 runs from Gary, Indiana to Mobile, Alabama.
The hull number on the U.S. Navy's USS Enterprise aircraft carrier is CVN-65.
The police drama series, "Naked City", is based on detectives in the NYPD's fictitious 65th precinct.
19. A phonograph vinyl rpm speed; atomic number of platinum; Mahatma Gandhi, 1948 and Dean Martin, 1995. What number is related to these clues?

Answer: 78

A "78" in reference to a phonograph record is one meant to be played at 78 revolutions per minute.
The atomic number of platinum is 78.
Mahatma Gandhi and Dean Martin both died at the age of 78.
20. 2010 Primetime Emmy Awards; July + August; three score plus two; Beethoven's "The Coriolan Overture". What number is related to these clues?

Answer: 62

The 2010 Primetime Emmy Awards were the 62nd annual awards presentation.
July and August both have 31 days, therefore, July + August = 62.
Three score equals 60, therefore, three score plus 2 equals 62.
Beethoven's "The Coriolan Overture" is also his Opus #62.
Source: Author Sprink1234

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us