FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about World Record Bonanza
Quiz about World Record Bonanza

World Record Bonanza! Trivia Quiz


This is a quiz about world records.

A multiple-choice quiz by Ewokman. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. World Records

Author
Ewokman
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
301,241
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1114
- -
Question 1 of 10
1. What unusual record was set by Wayne Iles, with a record of 336cm? Hint


Question 2 of 10
2. Ashrita Furman of holds many, many records. What was the first record he TRIED to achieve? Hint


Question 3 of 10
3. Maurice Green held the 100m sprint record (9.79 seconds) until 2002. Who broke his record with a sprint of 9.78 seconds? Hint


Question 4 of 10
4. In 2007, the record for 100m sprint was 9.77 seconds. This was held by both Asafa Powell and Justin Gatlin. But why is Powell noted more for breaking the record than Gatlin? Hint


Question 5 of 10
5. Who or what is featured on the cover of the 1955 edition of the Guinness Book of Records? Hint


Question 6 of 10
6. The Gomez family, from Mexico, hold a world record because they suffered from Werewolf syndrome. What does this cause? Hint


Question 7 of 10
7. There was dispute over the world's oldest person. Shikegyo Izumi was the world's oldest man, and Jeanne Calment was the world's oldest woman. But who had the longest life? Hint


Question 8 of 10
8. How did Li Chung-yun, in 1933, nearly fool the world into thinking that he was 256 years old? Hint


Question 9 of 10
9. Why was Leonid Stadnyk from Ukraine removed as the holder of the record for the tallest living man? Hint


Question 10 of 10
10. What does the longest Spanish word mean in English? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What unusual record was set by Wayne Iles, with a record of 336cm?

Answer: Blowing a Malteser through a straw

The record was set on 5th May 2006. This is not as easy as it sounds. The easiest way to do this is to make a small burst of air instead of just blowing.

For anyone not familiar with the term "Malteser", I think that they are called malted milk balls in some countries. They are small edible balls, about 1-2 centimetres across. They are basically a small piece of dough, slightly larger than the size of a pea, exploded in a vacuum, and coated in chocolate.
2. Ashrita Furman of holds many, many records. What was the first record he TRIED to achieve?

Answer: Jumping Jacks (Star Jumps)

Star Jumps was his first attempted record. He failed, due to tiredness - he managed over 1,000 though! He loves records to do with pogo sticks, running a mile in weird ways, space hoppers, and generally weird records.
3. Maurice Green held the 100m sprint record (9.79 seconds) until 2002. Who broke his record with a sprint of 9.78 seconds?

Answer: Tim Montgomery

Tim held the record for some time before it got broken to 9.77 seconds! Then it broke down to 9.72, then 9.69, both by Usain Bolt. Bolt ran the 9.69 time at the 2008 Olympics in Beijing.
4. In 2007, the record for 100m sprint was 9.77 seconds. This was held by both Asafa Powell and Justin Gatlin. But why is Powell noted more for breaking the record than Gatlin?

Answer: Powell ran this time on two separate occasions

Asafa did break it first, but is more known for repeating it. Powell also won gold in Beijing in 2008 in the 4 x 100m relay.
5. Who or what is featured on the cover of the 1955 edition of the Guinness Book of Records?

Answer: A harp

This harp was suddenly very popular with the book. The harp is the symbol for the Guinness Brewing Company. Since I've only seen the covers of the 1955, 1977, 1995, 1996, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, and 2009 books, I'm only saying this from the '77 and '55 cover.
6. The Gomez family, from Mexico, hold a world record because they suffered from Werewolf syndrome. What does this cause?

Answer: Excessive body hair

They are the World's Hairiest Family. They have pretty much the whole of their body covered in hair. Even female members of the family have excessive hair. Two brothers from the family have toured, appearing in travelling shows.
7. There was dispute over the world's oldest person. Shikegyo Izumi was the world's oldest man, and Jeanne Calment was the world's oldest woman. But who had the longest life?

Answer: Jeanne Calment

Shikegyo was 120 years and 237 days, and Jeanne Calment was thought to be a few days younger when she died. She turned out to be 122 years and 164 days when she died in 1997.
8. How did Li Chung-yun, in 1933, nearly fool the world into thinking that he was 256 years old?

Answer: His father and grandfather had the same name as him

He was being interviewed and showed his grandfather's birth certificate. While his age and true birth date may never truly be authenticated, Li Chung-yun did die in 1933.
9. Why was Leonid Stadnyk from Ukraine removed as the holder of the record for the tallest living man?

Answer: He constantly refused to be measured

He claimed to be over 2.5 metres tall, but never allowed the people from the Guinness World Records to measure him. After Stadnyk refused measurement in 2008, Bao Xi Shun from China regained the title of the world's tallest living man despite appearances suggesting that he was around 20cm shorter than Stadnyk.
10. What does the longest Spanish word mean in English?

Answer: superbly extraordinary

The word is superextraordinairisimo. The long definition was actually the definition of the hardest word to define the meaning of.
Source: Author Ewokman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us