FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Afghanistan
Quiz about Afghanistan

Average Afghanistan Quiz | 10 Questions | Geography


At school we're learning about Afghanistan. I didn't know of such place until Sept. 11. This quiz was composed very shortly after. I just wanted to share some of my knowledge with you. Enjoy.

A multiple-choice quiz by LotsofHomework. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia
  8. »
  9. Afghanistan

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
62,583
Updated
Apr 21 24
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1341
- -
Question 1 of 10
1. What is the capital of Afghanistan?

Answer: (One Word)
Question 2 of 10
2. What country between 1980-1989 tried to gain control of Afghanistan? Hint


Question 3 of 10
3. What is the main religion in Afghanistan?

Answer: (One Word)
Question 4 of 10
4. What is the 'Holy Book' of the main religion of Afghanis? Hint


Question 5 of 10
5. What year did the Taliban take over Afghanistan? Hint


Question 6 of 10
6. Which one of these countries does not border Afghanistan? Hint


Question 7 of 10
7. What are the two major religious sects in Afghanistan? Hint


Question 8 of 10
8. How many 'pillars' are there in their religion? Hint


Question 9 of 10
9. Which one of these is not one of the 'pillars'? Hint


Question 10 of 10
10. Which one of these did the Taliban NOT ban? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the capital of Afghanistan?

Answer: Kabul

2. What country between 1980-1989 tried to gain control of Afghanistan?

Answer: Soviet Union

At that time, the U.S. supported Afghanistan and the invasion ended in 1989.
3. What is the main religion in Afghanistan?

Answer: Muslim

4. What is the 'Holy Book' of the main religion of Afghanis?

Answer: Koran

An alternative spelling of Koran is Qur'an.
5. What year did the Taliban take over Afghanistan?

Answer: 1996

6. Which one of these countries does not border Afghanistan?

Answer: Saudi Arabia

There is a tiny part of Afghanistan that touches China.
7. What are the two major religious sects in Afghanistan?

Answer: Sunni & Shi'ite

There is a big difference between the both types. They agree and disagree on different topics.
8. How many 'pillars' are there in their religion?

Answer: 5

The 5 'pillars' are what their religion is made up of. These are prayers, Ramadan, the Mecca walk, taxes, and that God (Allah) is the only God.
9. Which one of these is not one of the 'pillars'?

Answer: Daily walk

The other two are Mecca walk and five times a day they pray. Mecca walk is when you take a journey to the city of Mecca to show your devotion.
10. Which one of these did the Taliban NOT ban?

Answer: Women being fully covered

The Taliban banned mostly everything in regard to women's rights. Also some other bans were no laughing or talking loudly in public.
Source: Author LotsofHomework

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Afghanistan Average
2. Afghanistan Facts Average
3. Amazing Afghanistan Average
4. Afghanistan Average
5. The Wakhan Corridor Average
6. The Land of Stan Average
7. Former Soviet Socialist Republics Average
8. A brief tour of Southeast Asia Average
9. Ex-USSR Republics Average
10. Backpacking South East Asia Average
11. I'm Where In Asia Average
12. Geography Bee III Average

5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us