FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Asian Capitals
Quiz about Asian Capitals

Asian Capitals Trivia Quiz


Hi! This is a matching quiz in which you have to match these Asian cities with the country they are the capital of. But wait! Here's a catch: I don't give you the names of the countries. Instead, I give you two clues to what the country is. Good luck!

A matching quiz by hiiiiiiiiooooo. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Cities of the World
  8. »
  9. World Capitals

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
383,421
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
992
Last 3 plays: CLADDAGH2014 (5/10), Guest 86 (10/10), imustac (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Mekong river, Giant catfish  
  Kuala Lumpur
2. Angkor Wat, Khmer Rouge  
  Baghdad
3. Turtle ship, Dokdo  
  Seoul
4. Hanging gardens of Babylon, Mosul  
  Ulaanbaatar
5. Taj Mahal, Hinduism  
  Beijing
6. Forbidden City, Great Wall  
  Tokyo
7. Zen, Hokkaido  
  New Delhi
8. Gobi Desert, Genghis Khan  
  Bangkok
9. Archipelago, Sumatra  
  Phnom Penh
10. Malay Peninsula, Borneo  
  Jakarta





Select each answer

1. Mekong river, Giant catfish
2. Angkor Wat, Khmer Rouge
3. Turtle ship, Dokdo
4. Hanging gardens of Babylon, Mosul
5. Taj Mahal, Hinduism
6. Forbidden City, Great Wall
7. Zen, Hokkaido
8. Gobi Desert, Genghis Khan
9. Archipelago, Sumatra
10. Malay Peninsula, Borneo

Most Recent Scores
Jun 16 2024 : CLADDAGH2014: 5/10
Jun 06 2024 : Guest 86: 10/10
Jun 05 2024 : imustac: 10/10
Jun 01 2024 : Guest 72: 1/10
May 10 2024 : Guest 206: 2/10
May 04 2024 : 1995Tarpon: 10/10
May 03 2024 : mulder100: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Mekong river, Giant catfish

Answer: Bangkok

The country is Thailand. The Mekong river runs through this country. The Mekong giant catfish can grow up to nine feet long! The largest was caught in Thailand, where efforts are being made to protect this species. The capital, Bangkok, has about 12.6% of the entire population in Thailand.
2. Angkor Wat, Khmer Rouge

Answer: Phnom Penh

The country is Cambodia. The Khmer Rouge once ruled this country and committed many atrocities toward its subjects, until Vietnam invaded and overthrew it. Angkor Wat is an ancient building that is the only building to be featuerd on a national flag (Cambodia). The capital, Phnom Penh, literally means "Penh's hill" after a legend that says a woman called Lady Penh founded the city.
3. Turtle ship, Dokdo

Answer: Seoul

The country is South Korea. Turtle ships were ships that were armored top and bottom, with cannons on each side. Dokdo is a patch controlled by South Korea, but Japan contests that claim. The capital, Seoul, houses more than half of all South Koreans.
4. Hanging gardens of Babylon, Mosul

Answer: Baghdad

The country is Iraq. The Hanging Gardens of Babylon were one of the seven wonders of the ancient world. Mosul is the country's largest city and in 2015, was controlled by ISIS, a terrorist organization. The capital, Baghdad, is located on the River Tigris in the "Fertile Crescent", an area of land between the Tigris and Euphrates Rivers.
5. Taj Mahal, Hinduism

Answer: New Delhi

The country is India. The Taj Mahal is an elaborate tomb built by Shah Jahan for his wife. Hinduism is a religion that is most commonly practiced in India.
6. Forbidden City, Great Wall

Answer: Beijing

The country is China. The Forbidden City was the residence of many Chinese emperors and is now a museum. The Great Wall is one of the seven wonders of the world and is also the longest man made structures of the world. The capital, Beijing, is home to the Beijing Capital International Airport, which is the second-largest airport in the world in terms of passenger traffic.
7. Zen, Hokkaido

Answer: Tokyo

The country is Japan. Zen is a form of Buddhism, practiced in Japan. Hokkaido is one of the islands that make up Japan.The capital, Tokyo, had a population of about 15 million and a density of about 6,890 people per square mile in 2016 (America's density in 2016 was about 35, and the density of China in 2016 was about 135 people per square mile).
8. Gobi Desert, Genghis Khan

Answer: Ulaanbaatar

The country is Mongolia. The Gobi desert is a desert found in northwestern China and western Mongolia. Genghis Khan was a Mongol ruler who conquered many parts of Asia and a few places in Europe. The capital, Ulaanbaatar, was founded in the 1600s as a Buddhist monastery and changed its location TWENTY-EIGHT times before settling in the present location in 1778.
9. Archipelago, Sumatra

Answer: Jakarta

The country is Indonesia. It is an archipelago in between the Indian and Pacific oceans. Sumatra is the only place in the world where endangered Sumatran orangutans are found. The capital, Jakarta, is often seen as the Indonesian equivalent of New York City and is nicknamed the "Big Durian" while NYC is nicknamed the "Big Apple".
10. Malay Peninsula, Borneo

Answer: Kuala Lumpur

The country is Malaysia. Malaysia is divided into two parts. One half is on the tip of the Malay Peninsula. The other half is on the island of Borneo. The capital, Kuala Lumpur, is home to the Petronas Twin Towers, which were the tallest buildings in the world from 1998 to 2004, when they were surpassed by Taipei 101 (Taiwan).
Source: Author hiiiiiiiiooooo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us