FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Canadian Mixed Bag
Quiz about Canadian Mixed Bag

Canadian Mixed Bag Trivia Quiz


Here is a simple quiz on stuff that deals with Canada.

A multiple-choice quiz by pitre29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Canada

Author
pitre29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
118,082
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4418
Last 3 plays: bradez (7/10), Bobbicat (7/10), CodysMum (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the capital of Canada? Hint


Question 2 of 10
2. Canada has ___ provinces and ___ territories? Hint


Question 3 of 10
3. Canada has six time zones.


Question 4 of 10
4. What are the two colors of Canada's flag?

Answer: (Three words, the middle one is and.)
Question 5 of 10
5. Canada's $5 and $10 are represented by coins.


Question 6 of 10
6. The Rogers Centre, formerly known as the Skydome, is located in what city?

Answer: (One Word--Seven Letters)
Question 7 of 10
7. What are the words that come after this line in "O Canada?" (Canada's National Anthem) "God keep our land ..." Hint


Question 8 of 10
8. What was the score of Olympic hockey game between Canada and the United States in 2002 (the men's team)? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the first overall draft pick for the 2002 NHL season? Hint


Question 10 of 10
10. Toronto is home to what hockey team? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 17 2024 : bradez: 7/10
Feb 08 2024 : Bobbicat: 7/10
Feb 01 2024 : CodysMum: 8/10
Jan 27 2024 : Guest 142: 7/10
Jan 16 2024 : Guest 68: 9/10
Jan 16 2024 : lolleyjay: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the capital of Canada?

Answer: Ottawa

Some people think Toronto is the capital because it is the larger city, but Toronto is the capital of Ontario.
2. Canada has ___ provinces and ___ territories?

Answer: 10 and 3

Canada has 10 provinces and 3 territories. Alberta, British Columbia, Prince Edward Island, Manitoba, New Brunswick, Nova Scotia, Ontario, Quebec, Saskatchewan and Newfoundland are the provinces. The three territories are the Northwest Territories, Yukon Territories and Nunavut.
3. Canada has six time zones.

Answer: True

4. What are the two colors of Canada's flag?

Answer: red and white

5. Canada's $5 and $10 are represented by coins.

Answer: False

Canada's $1 and $2 are represented by coins.
6. The Rogers Centre, formerly known as the Skydome, is located in what city?

Answer: Toronto

The Rogers Centre is home to Major League Baseball's Toronto Blue Jays.
7. What are the words that come after this line in "O Canada?" (Canada's National Anthem) "God keep our land ..."

Answer: Glorious and free

8. What was the score of Olympic hockey game between Canada and the United States in 2002 (the men's team)?

Answer: Canada 5 USA 2

Both the Canadian men and women's hockey teams won gold in the 2002 Salt Lake City Winter Olympics.
9. Who was the first overall draft pick for the 2002 NHL season?

Answer: Rick Nash

Rick Nash of the OHL's London Knights was drafted first overall by the Columbus Blue Jackets. Nash was also a member of Canada's National Junior Team in 2001. Marc-Andre Fleury(goalie, Penguins) was the 2003 1st overall draft pick. Rick Nash was the 1st pick in '02. mrhockey2
10. Toronto is home to what hockey team?

Answer: Maple Leafs

The Maple Leafs haven't won the Stanley Cup since 1967.
Source: Author pitre29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us