FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Capitals of the World
Quiz about Capitals of the World

Take this Capitals of the World Quiz! Easy Trivia | Cities of the World


This quiz is about the capitals of the world. It is my first quiz. Please let me know what you think of it.

A multiple-choice quiz by mileycyrus2. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Cities of the World
  8. »
  9. World Capitals

Author
mileycyrus2
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
320,811
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
10753
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 45 (6/10), lgholden (6/10), SgtHorse (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which US capital city is home to the White House? Hint


Question 2 of 10
2. Which Russian capital city is the site of the famous Red Square? Hint


Question 3 of 10
3. Name the Egyptian capital city that lies along the longest river in the world. Hint


Question 4 of 10
4. Sierra Leone is one the poorest places in the world. Guess the name of its largest city, which is also its capital. Hint


Question 5 of 10
5. The Philippines is in Asia and more than one city has been the country's capital over the years. Which city, located next to a bay of the same name, became the capital of the Philippines in 1976? Hint


Question 6 of 10
6. Indonesia is made up of 17,508 islands. Which capital city, found in Java, was once called Batavia? Hint


Question 7 of 10
7. Djibouti is one of the smallest countries in the world. It has only 24 cities, but which of them houses the Presidential Palace and is the capital? Hint


Question 8 of 10
8. Argentina's capital city's name means "good air" or "favourable winds" and is home to the famous Botanical Gardens. Pick the correct city. Hint


Question 9 of 10
9. Uzbekistan is the 55th largest country in the world and has an area of 447,400 km2. What capital city is well-known for its beautiful parks and mosques? Hint


Question 10 of 10
10. Antigua and Barbuda is so small that it only has ten main cities. Which capital city also serves as its major port? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 45: 6/10
Jun 19 2024 : lgholden: 6/10
Jun 19 2024 : SgtHorse: 9/10
Jun 19 2024 : sally0malley: 8/10
Jun 18 2024 : Maybeline5: 7/10
Jun 17 2024 : katyrose: 6/10
Jun 13 2024 : lolleyjay: 7/10
Jun 12 2024 : dammit_Jim: 9/10
Jun 06 2024 : Guest 86: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which US capital city is home to the White House?

Answer: Washington D.C.

The USA chose Washington D.C. as its capital in 1790. Before that, the capital was in Pennsylvania and Maryland.
2. Which Russian capital city is the site of the famous Red Square?

Answer: Moscow

Wellington is New Zealand's capital city. Warsaw is the capital of Poland. Lastly, Minsk is the capital city of Belarus.
3. Name the Egyptian capital city that lies along the longest river in the world.

Answer: Cairo

Cairo is the capital of Egypt. Giza is another city in Egypt, while Tripoli is the capital of Libya and San Marino is a country in itself. The world's longest river, by most estimates, is the River Nile in Egypt.
4. Sierra Leone is one the poorest places in the world. Guess the name of its largest city, which is also its capital.

Answer: Freetown

Freetown was settled in 1787. Port Loko and Bumbuna are also cities in Sierra Leone, but Sierra Town doesn't really exist.
5. The Philippines is in Asia and more than one city has been the country's capital over the years. Which city, located next to a bay of the same name, became the capital of the Philippines in 1976?

Answer: Manila

Manila is located along Manila Bay. Santa Cruz is another city in the Philippines. Tokyo is the capital of Japan, while New Delhi is the capital of India.
6. Indonesia is made up of 17,508 islands. Which capital city, found in Java, was once called Batavia?

Answer: Jakarta

Jakarta is the biggest Indonesian city in terms of size. Sumatra is also a city in Indonesia. Bangkok is the capital of Thailand, while Kuala Lumpur is the capital of Malaysia.
7. Djibouti is one of the smallest countries in the world. It has only 24 cities, but which of them houses the Presidential Palace and is the capital?

Answer: Djibouti

All of the other choices are other main cities in Djibouti. Djibouti is the 149th largest country (in terms of area) in the world!
8. Argentina's capital city's name means "good air" or "favourable winds" and is home to the famous Botanical Gardens. Pick the correct city.

Answer: Buenos Aires

Buenos Aires is a large and populous city in Argentina. Santiago is in Chile, Lima is in Peru and Bogotá is the capital of Colombia.
9. Uzbekistan is the 55th largest country in the world and has an area of 447,400 km2. What capital city is well-known for its beautiful parks and mosques?

Answer: Tashkent

Tashkent is located in the Tashkent Province of Uzbekistan. Thimphu is the capital of Bhutan, Dili is the capital of East Timor (Timor-Leste), and Beijing is the capital of China.
10. Antigua and Barbuda is so small that it only has ten main cities. Which capital city also serves as its major port?

Answer: St John's

St. John's was settled in 1632 by English colonists. Bridgetown is the capital of Barbados, Georgetown is the capital of Guyana and St George's is the capital of Grenada.
Source: Author mileycyrus2

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us