FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Colorful Geography
Quiz about Colorful Geography

Colorful Geography Trivia Quiz


Match the colorful geographical items on the right to the locations on the left. Here's wishing you can visit them all in your travels.

A matching quiz by DizWiz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Where on Earth?

Author
DizWiz
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
391,693
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1462
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 72 (8/10), Guest 83 (10/10), Guest 35 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Washington D.C., USA  
  Golden Gate Bridge
2. Island of Capri, Italy   
  Black Forest
3. Southwestern Germany  
  Greenland
4. San Francisco, USA  
  Yellowstone National Park
5. Dover, England  
  White House
6. Moscow, Russia  
  Blue Grotto
7. Wyoming, Montana, Idaho, USA  
  Black Hills
8. Constituent island country of Denmark located between the Arctic and Atlantic Oceans  
  White Cliffs
9. Mountain Range in South Dakota extending into Wyoming  
  Green Bay
10. Wisconsin, USA  
  Red Square





Select each answer

1. Washington D.C., USA
2. Island of Capri, Italy
3. Southwestern Germany
4. San Francisco, USA
5. Dover, England
6. Moscow, Russia
7. Wyoming, Montana, Idaho, USA
8. Constituent island country of Denmark located between the Arctic and Atlantic Oceans
9. Mountain Range in South Dakota extending into Wyoming
10. Wisconsin, USA

Most Recent Scores
Today : Guest 72: 8/10
Today : Guest 83: 10/10
Jul 21 2024 : Guest 35: 10/10
Jul 06 2024 : Guest 71: 10/10
Jul 01 2024 : Guest 71: 8/10
Jun 30 2024 : Guest 23: 10/10
Jun 28 2024 : Guest 174: 10/10
Jun 25 2024 : Guest 203: 7/10
Jun 22 2024 : Guest 24: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Washington D.C., USA

Answer: White House

The White House is the residence of the President of the United States. It is located at 1600 Pennsylvania Avenue in Washington, D.C. In 1791, George Washington picked out the site for the presidential residence. Every president since John Adams has resided in the White House. In 1901, Theodore Roosevelt officially called the building the White House.
2. Island of Capri, Italy

Answer: Blue Grotto

The Blue Grotto is a sea cave on the Island of Capri in southern Italy. The cave is about 197 feet long and 82 feet wide. The entrance to the cave is so narrow that only a small boat holding about four people can fit through the opening if the people in the boat are laying down.

There are two small sources of light that enter the cave to provide the blue light effects of the water. Roman Emperor Tiberius used the grotto as a temple and swimming hole. Statues dating from 27 AD were recovered at the bottom of the grotto in the 1960s.
3. Southwestern Germany

Answer: Black Forest

The Black Forest region in Germany is approximately 100 miles long. Germany's Black Forest is in the southwestern part of the country and borders France. The forest is so dense with trees that the sunlight barely shines through, giving rise to the name Black Forest. It is a popular tourist attraction and where the cuckoo clock originated.
4. San Francisco, USA

Answer: Golden Gate Bridge

The Golden Gate Bridge was opened in 1937 and was the longest and tallest suspension bridge at the time of its opening. The bridge connects the city of San Francisco to Marin County, California. Prior to the bridge, ferries transported people and cars across the one mile strait that connects San Francisco Bay to the Pacific Ocean.
5. Dover, England

Answer: White Cliffs

The White Cliffs of Dover form part of England's coastline that faces the Strait of Dover and France. The cliffs get their white coloring from the chalk that was formed from the deposits of algae skeletons which eventually rose to the surface. The White Cliffs are an iconic symbol for the British and are immortalized in song.
6. Moscow, Russia

Answer: Red Square

Red Square is a city square in Moscow, Russia. Since the major streets connect to major highways, Red Square is thought to be the central part of Moscow. The name is derived from the Russian word "krasnaya", which translates into beautiful or red. The square went through a major renovation after the fires from Napoleon's invasion in 1812.
7. Wyoming, Montana, Idaho, USA

Answer: Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is located across the states of Wyoming, Montana, and Idaho. In 1872, President Ulysses S. Grant signed the law that made Yellowstone the first national park in the United States. The park occupies over 3,400 square miles and includes an active volcano, lakes, rivers, canyons, and mountains. In 1978, UNESCO named Yellowstone a World Heritage Site.
8. Constituent island country of Denmark located between the Arctic and Atlantic Oceans

Answer: Greenland

Greenland is the largest island that is not a continent. Three quarters of the island is covered by ice. Most of the Inuit inhabitants migrated there from Canada. In 1979, Denmark gave Greenland the right to home rule in some areas, such as accounting, the judiciary system, and company law.
9. Mountain Range in South Dakota extending into Wyoming

Answer: Black Hills

The Black Hills were occupied by the Sioux Indians until 1876 when the United States took control of the area after the Black Hills War. Mount Rushmore, the Crazy Horse Memorial, and Custer State Park are several of the tourist attractions found in the Back Hills.
10. Wisconsin, USA

Answer: Green Bay

Green Bay is the third largest city in the state of Wisconsin. It is located at the mouth of the Fox River in the northeaster part of the state. The city is known as the "Toilet Paper Capital of the World". The Green Bay Packers are a professional football team that won the first two Super Bowl Championships.
Source: Author DizWiz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us