Quiz about European  Land Borders
Quiz about European  Land Borders

European Land Borders Trivia Quiz


This quiz is straightforward, simply name the country(ies) the questions describe! All countries are in Europe.

A multiple-choice quiz by nutter2002. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Europe - Travel

Author
nutter2002
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
92,832
Updated
Jun 11 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
5670
Last 3 plays: Guest 174 (8/10), Guest 120 (4/10), Trivia_Fan54 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This country is bordered by Germany, Austria, Liechtenstein, Italy, and France. Hint

Switzerland
Czech Republic
Belgium
Luxembourg

2. Germany does *not* share a border with which of these countries. Hint

Poland
France
the Netherlands
Italy

3. Which of these pairs of countries border Spain? Hint

France and Portugal
Italy and Portugal
Italy and France
Germany and Italy

4. Which of these does *not* share a border with Greece? Hint

Turkey
Albania
Macedonia
Romania

5. Which country shares a border with Estonia, Lithuania, and Belarus? Hint

Latvia
Slovakia
Mainland Russia
Ukraine

6. Which of these countries shares a border with Iceland? Hint

Greenland
Iceland has no land borders
Norway
Denmark

7. True or false: England has no land borders.

True
False

8. Which of these countries has a land border with Hungary? Hint

Czech Republic
Poland
Bulgaria
Croatia

9. Which country or countries has/have land border(s) with Denmark? Hint

Neither of these two; it's Norway and Finland
Germany and Sweden
Just Germany
Just Sweden

10. Finally, what country is this: It is bordered by Italy, Slovenia, Hungary, Slovakia, Czech Republic, Germany, Liechtenstein and Switzerland. Hint

Luxembourg
Poland
Romania
Austria


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This country is bordered by Germany, Austria, Liechtenstein, Italy, and France.

Answer: Switzerland

Switzerland has remained neutral throughout two world wars, and is not a member of the EU.
2. Germany does *not* share a border with which of these countries.

Answer: Italy

This is why, in the World Wars, France, Poland and the Netherlands were the first to be invaded by Germany.
3. Which of these pairs of countries border Spain?

Answer: France and Portugal

Spain is the only country that borders Portugal. Andorra also borders Spain. Spain has cities in Africa that are part of the country and, thus, Morocco also borders Spain. Gibraltar, a British overseas territory, also borders Spain.
4. Which of these does *not* share a border with Greece?

Answer: Romania

Romania borders Hungary, Ukraine, Moldova, Bulgaria and Yugoslavia.
5. Which country shares a border with Estonia, Lithuania, and Belarus?

Answer: Latvia

Formally part of the USSR, Latvia became independent in 1990s.
6. Which of these countries shares a border with Iceland?

Answer: Iceland has no land borders

Iceland is a large island in the Atlantic ocean.
7. True or false: England has no land borders.

Answer: False

Hope you did not fall for that one. Great Britain has no borders but England borders Scotland and Wales. Northern Ireland, Isle of Man and the Channel Islands are part of the UK, not Great Britain.
8. Which of these countries has a land border with Hungary?

Answer: Croatia

Also bordering Hungary are: Austria, Croatia, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, and Ukraine.
9. Which country or countries has/have land border(s) with Denmark?

Answer: Just Germany

Denmark does only border Germany, although it is very close to Sweden.
10. Finally, what country is this: It is bordered by Italy, Slovenia, Hungary, Slovakia, Czech Republic, Germany, Liechtenstein and Switzerland.

Answer: Austria

A lot of borders for such a small country.
Source: Author nutter2002

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : Guest 174: 8/10
Jan 14 2023 : Guest 120: 4/10
Jan 13 2023 : Trivia_Fan54: 9/10
Jan 12 2023 : magijoh1: 10/10
Jan 02 2023 : Andyboy2021: 10/10
Dec 26 2022 : Guest 47: 7/10
Dec 21 2022 : Guest 83: 8/10
Dec 13 2022 : Dagny1: 10/10
Dec 03 2022 : Guest 67: 9/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us