Quiz about Furthest North Europe
Quiz about Furthest North Europe

Furthest North: Europe Trivia Quiz


This quiz will test your knowledge of European capitals and their geography relative to each other. I'll name four European countries and you choose the capital city that is geographically furthest north.

A multiple-choice quiz by danway07. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Europe - Cities

Author
danway07
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
241,524
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
4499
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 76 (4/10), Guest 92 (2/10), Guest 37 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which capital city of the following countries: Portugal, Spain, Italy and Greece; is furthest north? Hint

Athens
Rome
Madrid
Lisbon

2. Which capital city of the following countries: Scotland, Wales, England and Ireland; is furthest north? Hint

Edinburgh
Dublin
London
Cardiff

3. Which capital city of the following countries: France, Switzerland, Austria and Germany; is furthest north? Hint

Berlin
Vienna
Paris
Bern

4. Which capital city of the following countries: Belgium, the Netherlands, Luxembourg, and Liechtenstein; is furthest north? Hint

Vaduz
Brussels
Amsterdam
Luxembourg

5. Which capital city of the following countries: Latvia, Lithuania, Estonia and Russia; is furthest north? Hint

Riga
Tallinn
Moscow
Vilnius

6. Which capital city of the following countries: Czech Republic, Ukraine, Belarus and Poland; is furthest north? Hint

Minsk
Kiev
Prague
Warsaw

7. Which capital city of the following countries: Albania, Bulgaria, Romania and Turkey; is furthest north? Hint

Tirana
Bucharest
Sofia
Ankara

8. Which capital city of the following countries: Sweden, Finland, Denmark and Norway; is furthest north? Hint

Helsinki
Copenhagen
Stockholm
Oslo

9. Which capital city of the following countries: Slovakia, Slovenia, Croatia and Hungary; is furthest north? Hint

Budapest
Bratislava
Zagreb
Ljubljana

10. Which capital city of the following countries: Serbia, Montenegro, Bosnia-Herzegovina and Macedonia; is furthest north? Hint

Sarajevo
Belgrade
Skopje
Podgorica


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which capital city of the following countries: Portugal, Spain, Italy and Greece; is furthest north?

Answer: Rome

From North to South: Rome, Italy -> Madrid, Spain -> Lisbon, Portugal -> Athens, Greece.
2. Which capital city of the following countries: Scotland, Wales, England and Ireland; is furthest north?

Answer: Edinburgh

From North to South: Edinburgh, Scotland -> Dublin, Ireland -> Cardiff, Wales -> London, England.
3. Which capital city of the following countries: France, Switzerland, Austria and Germany; is furthest north?

Answer: Berlin

From North to South: Berlin, Germany -> Paris, France -> Vienna, Austria -> Bern, Switzerland.
4. Which capital city of the following countries: Belgium, the Netherlands, Luxembourg, and Liechtenstein; is furthest north?

Answer: Amsterdam

From North to South: Amsterdam, Netherlands -> Brussels, Belgium -> Luxembourg, Luxembourg -> Vaduz, Liechtenstein.
5. Which capital city of the following countries: Latvia, Lithuania, Estonia and Russia; is furthest north?

Answer: Tallinn

From North to South: Tallinn, Estonia -> Riga, Latvia -> Moscow, Russia -> Vilnius, Lithuania.
6. Which capital city of the following countries: Czech Republic, Ukraine, Belarus and Poland; is furthest north?

Answer: Minsk

From North to South: Minsk, Belarus -> Warsaw, Poland -> Kiev, Ukraine -> Prague, Czech Republic.
7. Which capital city of the following countries: Albania, Bulgaria, Romania and Turkey; is furthest north?

Answer: Bucharest

From North to South: Bucharest, Romania -> Sofia, Bulgaria -> Tirana, Albania -> Ankara, Turkey.
8. Which capital city of the following countries: Sweden, Finland, Denmark and Norway; is furthest north?

Answer: Helsinki

From North to South: Helsinki, Finland -> Stockholm, Sweden -> Oslo, Norway -> Copenhagen, Denmark.
9. Which capital city of the following countries: Slovakia, Slovenia, Croatia and Hungary; is furthest north?

Answer: Bratislava

From North to South: Bratislava, Slovakia -> Budapest, Hungary -> Ljubljana, Slovenia -> Zagreb, Croatia.
10. Which capital city of the following countries: Serbia, Montenegro, Bosnia-Herzegovina and Macedonia; is furthest north?

Answer: Belgrade

From North to South: Belgrade, Serbia -> Sarajevo, Bosnia and Herzegovina -> Podgorica, Montenegro -> Skopje, Macedonia.
Source: Author danway07

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 76: 4/10
Jan 25 2023 : Guest 92: 2/10
Jan 25 2023 : Guest 37: 4/10
Jan 15 2023 : Guest 77: 6/10
Jan 13 2023 : Guest 90: 7/10
Jan 13 2023 : Guest 109: 10/10
Jan 10 2023 : Guest 82: 1/10
Jan 10 2023 : Guest 90: 7/10
Jan 06 2023 : Guest 31: 1/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us