FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Go Galapagos
Quiz about Go Galapagos

Go Galapagos! Trivia Quiz


The Galapagos are a famous and mysterious place. The site of Charles Darwin's studies, the islands are a unique and isolated eco system that many travelers dream about. How much do you know? Take the quiz.

A multiple-choice quiz by Homer007. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. South America
  8. »
  9. Ecuador

Author
Homer007
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
93,098
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
769
Last 3 plays: Guest 82 (7/10), Guest 195 (1/10), Guest 206 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what ocean are the Galapagos Islands? Hint


Question 2 of 10
2. What country owns the Galapagos Islands? Hint


Question 3 of 10
3. What bird, native to the islands, has a giant red pouch that is inflated when trying to attract a mate? Hint


Question 4 of 10
4. A species of Penguin is native to the Galapagos Islands.


Question 5 of 10
5. Which of the islands is the biggest? Hint


Question 6 of 10
6. In Spanish, Galapagos is the name of a species of what type of animal? Hint


Question 7 of 10
7. What was the name of the ship Darwin sailed on in the Galapagos?

Answer: (One Word )
Question 8 of 10
8. There is a species of birds called "Red Footed Boobies."


Question 9 of 10
9. What island has a natural arch close to it? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these is not a requirement to explore an island? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 19 2024 : Guest 82: 7/10
Mar 19 2024 : Guest 195: 1/10
Mar 04 2024 : Guest 206: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what ocean are the Galapagos Islands?

Answer: Pacific

2. What country owns the Galapagos Islands?

Answer: Ecuador

Ecuador has jurisdiction over the islands. It is actually one of the country's provinces.
3. What bird, native to the islands, has a giant red pouch that is inflated when trying to attract a mate?

Answer: Frigatebird

Technically known as the magnificent frigatebird, these things are amazing to see. They look awkward, yet beautiful when perched on a log, peering around for a mate.
4. A species of Penguin is native to the Galapagos Islands.

Answer: True

Equatorial Penguins abound, and are a favorite animal of snorkelers.
5. Which of the islands is the biggest?

Answer: Isabela

6. In Spanish, Galapagos is the name of a species of what type of animal?

Answer: Tortoise

The islands received the name because of the famous species of giant tortoise found on Santa Cruz island.
7. What was the name of the ship Darwin sailed on in the Galapagos?

Answer: Beagle

His observation of the finches led him to develop his evolution thesis, "The Origin of the Species."
8. There is a species of birds called "Red Footed Boobies."

Answer: True

Though they exist, their feet are no where near as bright as the blue feet on the Blue Footed Boobies.
9. What island has a natural arch close to it?

Answer: Darwin

About 150 nautical miles northwest of Isabela, Darwin's Arch near Darwin Island has been voted one of the best dive sites in the world several years in a row.
10. Which of these is not a requirement to explore an island?

Answer: Sign a form promising to leave islands unchanged

Source: Author Homer007

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us