FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Republic of Ecuador
Quiz about The Republic of Ecuador

The Republic of Ecuador Trivia Quiz


Ecuador is a really beautiful country, prove with this quiz how much you know about it.

A multiple-choice quiz by YunaRinoa. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. South America
  8. »
  9. Ecuador

Author
YunaRinoa
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
214,098
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
607
- -
Question 1 of 10
1. What date is Ecuador's Independence Day? Hint


Question 2 of 10
2. What do people in Ecuador celebrate on May 24? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first female president of Ecuador? She was only in power for one day. Hint


Question 4 of 10
4. Which countries border Ecuador? Hint


Question 5 of 10
5. Which is the main port of Ecuador? Hint


Question 6 of 10
6. Who wrote the lyrics and who composed the music of the National Anthem of Ecuador? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the first president of Ecuador? Hint


Question 8 of 10
8. Which languages are spoken in Ecuador? Hint


Question 9 of 10
9. What colors are the stripes on the Ecuadorian flag? Hint


Question 10 of 10
10. What do Ecuadorian people do as a tradition at the end of the year? (January 1st, 12:00am) Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 18 2024 : Guest 150: 10/10
Mar 07 2024 : Guest 157: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What date is Ecuador's Independence Day?

Answer: August 10

July 25 is the foundation of Guayaquil, October 12 is the Day of the Race and October 9 is Guayaquil's Independence Day.
2. What do people in Ecuador celebrate on May 24?

Answer: Battle of Pichincha

Military and civilian parades show the nation's pride of the day in 1822, when the country's most important battle in the war for independence from Spain was fought.
3. Who was the first female president of Ecuador? She was only in power for one day.

Answer: Rosalia Arteaga

After the President Abdala Bucaram was fired as a president, the vice president Rosalia Artega took the job, but because of political disagreements she only lasted one day.
4. Which countries border Ecuador?

Answer: Peru and Colombia

Colombia is north of Ecuador and Peru is south and east of Ecuador.
5. Which is the main port of Ecuador?

Answer: Guayaquil

Guayaquil is also most of the time called "The Main Port of Ecuador" (Puerto Principal del Ecuador) by the people.
6. Who wrote the lyrics and who composed the music of the National Anthem of Ecuador?

Answer: Juan Leon Mera wrote and Antonio Neumane composed.

Ecuador's National Anthem is very long, people only sing the chorus and the second verse. It has six verses.
7. Who was the first president of Ecuador?

Answer: Juan José Flores.

Juan Jose Flores was from Venezuela. He was a general.
8. Which languages are spoken in Ecuador?

Answer: Spanish, Quechua, other indigenous languages

There are a very wide variety of races in Ecuador. They all have their language but most of the people speak Spanish.
9. What colors are the stripes on the Ecuadorian flag?

Answer: Yellow, blue and red.

Ecuador, Venezuela and Colombia, have a flag with the same three colors. What makes them different is the symbol in the middle of the flag.
10. What do Ecuadorian people do as a tradition at the end of the year? (January 1st, 12:00am)

Answer: Burn the "año viejo" represented by a puppet that people make.

People burn the "año viejo" ("old year" in English), because it is as if they are throwing away all the bad things of the past year that they don't want to repeat in the new year.
Source: Author YunaRinoa

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us