Quiz about Maine
Quiz about Maine

Maine Trivia Quiz


A little quiz about my wife's home state.

A multiple-choice quiz by TonyTheDad. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States M
  8. »
  9. Maine

Author
TonyTheDad
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
7,669
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2631
Last 3 plays: Guest 161 (9/10), Guest 216 (9/10), Guest 24 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Author Stephen King paid for a professional-quality Little League baseball diamond behind his house in Bangor, ME. What is the nickname that the locals call it?

Answer: (Kevin Costner did not build it)
2. How many counties are there in Maine? Hint

14
16
18
none - it is not divided into counties

3. What is the capital of Maine? Hint

Augusta
Bangor
Portland
Bar Harbor

4. What is the only interstate highway in Maine (not counting 3-digit extensions)? Hint

I-90
I-95
I-99
I-10

5. Who is the only vice president whose official residence was Maine? Hint

David Getchell
Harry Hamlin
Hannibal Hamlin
Hannibal Lecter

6. What is the only state that borders Maine? Hint

Vermont
New Hampshire
Massachusetts
Connecticut

7. What Mainer invented ear muffs?

Answer: (First and last names)
8. What is the largest city in Maine? Hint

Brunswick
Augusta
Portland
Houlton

9. Which of the following is NOT a town in Maine? Hint

Mexico
London
China
Paris

10. Local dialect: what is a dooryard? Hint

a graveyard (door to Heaven)
a scrapyard that recycles doors and other fixtures from old houses
a shipyard (door to the outside markets)
Area of one's property nearest the door


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Author Stephen King paid for a professional-quality Little League baseball diamond behind his house in Bangor, ME. What is the nickname that the locals call it?

Answer: Field of Screams

2. How many counties are there in Maine?

Answer: 16

3. What is the capital of Maine?

Answer: Augusta

Augusta, ME and Juneau, AK are the only state capitals with names of months in them.
4. What is the only interstate highway in Maine (not counting 3-digit extensions)?

Answer: I-95

I-95 runs from Miami, FL, to the US-Canadian border near Houlton, ME.
5. Who is the only vice president whose official residence was Maine?

Answer: Hannibal Hamlin

Nelson Rockefeller, although born in Bar Harbor, ME, was a resident of New York when he was appointed vice president. "Harry Hamlin was an actor on 'LA Law'. Hannibal Lecter was the psycho in 'Silence of the Lambs'. David Getchell is my father-in-law.
6. What is the only state that borders Maine?

Answer: New Hampshire

Only Alaska and Hawaii border fewer states - none.
7. What Mainer invented ear muffs?

Answer: Chester Greenwood

8. What is the largest city in Maine?

Answer: Portland

9. Which of the following is NOT a town in Maine?

Answer: London

10. Local dialect: what is a dooryard?

Answer: Area of one's property nearest the door

If your mom told you to play outside but not to leave the dooryard, you'd better know what it means.
Source: Author TonyTheDad

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Tizzabelle before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 161: 9/10
Jan 30 2023 : Guest 216: 9/10
Jan 16 2023 : Guest 24: 8/10
Jan 15 2023 : Guest 67: 9/10
Jan 03 2023 : Guest 66: 7/10
Jan 03 2023 : Guest 73: 7/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us