FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about My Home and Native Land
Quiz about My Home and Native Land

My Home and Native Land Trivia Quiz


This is just basic Canadian knowledge that most Canadians should know. Have fun.

A multiple-choice quiz by Lucy_Girl. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Canada

Author
Lucy_Girl
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
94,571
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
5764
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: FREEDOM49 (6/10), CdnScot (8/10), Guest 78 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. What Canadian city calls itself the "Honeymoon Capital" of the world?

Answer: (Two Words)
Question 2 of 10
2. What is the capital of Canada? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these cities is NOT in Ontario? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these singers does not hail from Canada? Hint


Question 5 of 10
5. What is the national animal of Canada?

Answer: (One Word-- think buck teeth)
Question 6 of 10
6. What is the capital of Nunavut? Hint


Question 7 of 10
7. In Canada, production of one-cent-pieces ceased in the 20th century.


Question 8 of 10
8. In Canada, there are ten provinces and two territories.


Question 9 of 10
9. Canada is a bilingual country.


Question 10 of 10
10. What is the title of Canada's national anthem? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : FREEDOM49: 6/10
Feb 28 2024 : CdnScot: 8/10
Feb 25 2024 : Guest 78: 5/10
Feb 14 2024 : Guest 187: 7/10
Feb 05 2024 : Stew1939: 9/10
Jan 25 2024 : Guest 68: 8/10
Jan 06 2024 : lolleyjay: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What Canadian city calls itself the "Honeymoon Capital" of the world?

Answer: Niagara Falls

Niagara Falls is popular for its many hotels, restaurants, and various funhouses and tourist attractions.
2. What is the capital of Canada?

Answer: Ottawa

Toronto, Charlottetown, and Halifax are the capitals of Ontario, Prince Edward Island and Nova Scotia respectively. Kingston, Ontario was originally the capital of Canada.
3. Which of these cities is NOT in Ontario?

Answer: Memphis

Memphis is in Tennessee.
4. Which of these singers does not hail from Canada?

Answer: Kelly Clarkson

Avril Lavigne and Shania Twain are both from Ontario, and Celine Dion is from Quebec. Kelly Clarkson was the first "American Idol."
5. What is the national animal of Canada?

Answer: Beaver

Many people think that the loon, pictured on a Canadian dollar coin, is the national animal, but it is the beaver.
6. What is the capital of Nunavut?

Answer: Iqaluit

Saskatoon, Brandon and Hamilton are in Saskatchewan, Manitoba and Ontario respectively.
7. In Canada, production of one-cent-pieces ceased in the 20th century.

Answer: False

One-cent-pieces are no longer produced in Canada, but their production didn't cease until 2012.
8. In Canada, there are ten provinces and two territories.

Answer: False

There are ten provinces and three territories.
9. Canada is a bilingual country.

Answer: True

The national languages of Canada are English and French.
10. What is the title of Canada's national anthem?

Answer: O Canada

"God Save the Queen" was the national anthem of Canada until 1980, when "O Canada" became the official national anthem.
Source: Author Lucy_Girl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us